Politică

Reinscaunarea paranoiei

Ziarul de Vrancea
6 iun 2005 637 vizualizări
Corneliu Vadim Tudor a redevenit presedinte al partidului la Consiliul National al PRM, iar "tradatorii" - Corneliu Ciontu si Anghel Stanciu, au fost dati afara. "I-am dat afara, prin telefon, ca pe niste viermi intestinali", braveaza liderul PRM.

înghesuiala mare simbata la Consiliul National al PRM. Peremisti din toate zonele tarii au dorit sa fie prezenti la reinscaunarea lui Corneliu Vadim Tudor in fruntea partidului. în afara de Corneliu Vadim Tudor, care le-a explicat de-a fir a par fidelilor sai de ce l-a suportat atit de multa vreme pe Corneliu Ciontu alaturi de el, n-a prea vorbit nimeni. "Ma veti intreba: de ce l-ati tolerat? Executa bine ordinele. îl trimiteam sa-mi aduca o frapiera la gheata din Sahara, venea cu frapiera, cu spritu rece. Se spargea o teava in baie...Ciontu o lipea", sustine liderul PRM. în rest, Corneliu Vadim Tudor a prezentat o editie revazuta si adaugita a infractiunilor celor doi.

"Cum puteam sa rabd un bandit ca Stanciu?"

El a enumerat "afacerile murdare", relatate de presa, ale lui Stanciu, neuitind sa treaca in revista numeroasele autoturisme ale acestuia, neconsemnate in declaratia de avere. "Cum puteam sa mai rabdam in partid un asemenea bandit?", s-a intrebat retoric Vadim. Cit despre Ciontu, cea mai mare vina pe care i-a gasit-o Vadim Tudor se refera la colaborarea acestuia cu PSD si "in loc sa se smiorcaie si sa plinga", ar trebui sa recunoasca citi bani a luat de la PSD pentru a apropia PRM de aceasta formatiune. "în conditiile acelea as fi vrut sa semnez alaturi de Basescu. Nu m-a lasat gasca asta formata din Ciontu si Stanciu", a completat Vadim Tudor. El a afirmat ca Ciontu ar fi luat 20 de miliarde de lei de la PSD pentru "a trage PRM alaturi". De asemenea, in noiembrie, dupa primul tur al alegerilor prezidentiale, Ciontu s-ar fi dus la un om de afaceri spunindu-i ca a fost trimis de Miron Mitrea pentru ca acesta sa-i dea 500 de mii de euro pentru a chema presedintii de filiale ai PRM la Bucuresti sa-i conviga sa nu voteze cu Basescu, ci cu Adrian Nastase."Omul n-a avut bani sa-i dea, dar cine imi garanteaza mie ca Miron Mitrea nu l-a trimis si in alta parte unde a avut sorti de izbinda?", a completat Vadim Tudor. "I-am dat afara prin telefon ca semn sa sint niste pigmei. I-am dat afara ca pe niste viermi intestinali", a conchis Vadim Tudor, care nu a ezitat sa spuna ca va mai exclude si alte persoane, daca vor mai fi gasiti "infractori ca acestia, si politici si economici".

Totodata, Consiliul National a hotarit anularea modificarilor din statutul PRM facute la plenara Consiliului National din 12 martie, hotarindu-se astfel revenirea la titulatura Partidul Romania Mare si la sigla PRM.


Gruparea lui Ciontu va sustine Alianta

In ciuda a ceea ce-l acuza Vadim Tudor, de colaborare cu PSD, Ciontu pare hotarit sa

treaca cu arme si bagaje de partea Aliantei. Ruperea lui Ciontu de PRM mareste cu 9 voturi zestrea Aliantei D.A. din Camera Deputatilor. Dintre cei 14 parlamentari care vor constitui grupul lui Ciontu, 5 (adica cei proveniti din BNS) au semnat deja un protocol cu PNL-PD. Corneliu Ciontu a declarat ca in nici un caz nu le va cere sa denunte respectiva intelegere. Mai mult, el a spus ca si ceilalti 9 membri ai grupului vor sustine Alianta, „chiar daca poate nu in totalitate”. „Vom aproba toate proiectele legate de integrarea europeana, iar cu privire la celelalte ne vom consulta. Oricum, vom sustine in principal Alianta D.A.”, a spus Ciontu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.