Politică

Fostul consilier local Geany Balan este deputat

Iulia Crețu
17 sep 2008 1068 vizualizări
Acesta il inlocuieste pe demisionarul Miron Mitrea Social democratul Gheorghe Doru Geany Balan a devenit de ieri dupa-amiaza deputat cu acte in regula. Fostul consilier local focsanean a depus ieri, in jurul orei 16.00, juramintul pentru functia de deputat, chiar la deschiderea discutiilor.

Balan i-a luat locul in Parlament lui Miron Mitrea, deputat PSD de Vrancea aflat la al doilea mandat, care si-a dat demisia la inceputul acestei luni in cazul suspiciunilor de mita. De altfel, imediat dupa anuntul vacantarii locului lui Mitrea, Geany Balan si-a petrecut timpul in preajma marilor PSD Vrancea, alesul participind si la seminariile scolii de vara de la Gresu organizate de TSD. Prin plecarea sa la Camera Deputatilor, Geany Balan lasa un loc liber la Consiliul Local. Potrivit liderului de grup al PSD, scaunul lui Balan va fi ocupat, cel mai probabil, de urmatorul de pe lista, fostul sef al SGA, Vasile Pintilie, care ar putea fi validat la sedinta ordinara de la finele acestei luni. Proaspat uns deputat, Balan a declarat ca ii este foarte greu sa vina pe locul lasat liber de Mitrea. "Este foarte greu sa vii pe un loc vacant, lasat liber de un politician precum Miron Mitrea. Le multumesc cetatenilor judetului Vrancea care m-au trimis la Camera Deputatilor si in scurtul timp pe care-l am voi face tot ce imi sta in putinta sa realizez cit mai multe", ne-a spus deputatul. Se pare ca numai deputatii PSD au dorit sa-i ureze succes in noua functie colegului de la Vrancea. "Am fost felicitat de colegii de la PSD", a mai spus Balan. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a confirmat inlocuirea lui Miron Mitrea cu Geany Balan. Secretarul Camerei Valeriu Zgonea a spus ca Mitrea si-a incheiat procedurile administrative cu Parlamentul. Doru Geany Balan a fost consilier local municipal din mandatul 2004 pina in acest an, iar inainte a ocupat un post de jurist in cadrul Primariei Focsani. Mandatul lui Balan la Camera Deputatilor va fi unul scurt, tinind cont de faptul ca numele sau nu este vehiculat printre candidatii PSD pentru Parlament la alegerile din 30 noiembrie. Fostul deputat Miron Mitrea vrea sa revina in Parlament din postura de senator de Vrancea. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.