Politică

Baronul Oprisan vrea sa stea in Prefectura Veche

Mihai Boicu
13 sep 2008 987 vizualizări
Marian Oprisan a anuntat ieri ca destinatia finala a Prefecturii Vechi va fi de sediu pentru Consiliul Judetean u din mai pina acum valoarea lucrarilor aproape ca s-a dublat u CJ vrea sa obtina si o finantare din fonduri europene pentru a finanta lucrarilor

Marian Oprisan a convocat ieri o sedinta deindata pentru votarea indicatorilor tehnico "" economici ai lucrarilor de la Prefectura Veche, dar si pentru depunerea proiectului in scopul obtinerii unei confinantari. Cu aceasta ocazie presedintele CJ a anuntat ce intentioneaza sa faca cu imobilul monument istoric, dupa ce pina acum acestuia i-au fost atribuite o multime de destinatii. « In urma tuturor analizelor pe care le-am facut am decis ca acolo sa facem sediul Consiliului Judetean. Este cea mai reprezentativa cladire a judetului, iar in actuala cladire a Consiliului Judetean va rezolva unele probleme locative ale institutiilor publice", a spus Marian Oprisan. CJ, care a luat Prefectura Veche in administrare de la municipalitate, a aprobat in anul 2006 ca imobilul sa treaca in administrarea Ministerului Public pentru a functiona ca sediu pentru procurori. A urmat un protest al oamenilor de cultura sub conducerea lui Paraschiv Usturoi, care cereau ca in aceasta cladire sa functioneze un palat al culturii. De asemenea, Prefectura a refuzat sa dea aviz de legalitate hotaririi CJ deoarece nu exista avizul Ministerului Culturii si Cultelor. CJ a cistigat procesul dupa ce MCC a dat intr-un final avizul, dupa care a abrogat hotarirea prin care Prefectura Vechea era data Ministerului Public.


Usturoi protesteaza iar


Marian Oprisan a justificat urgenta convocarii sedintei de ieri de faptul ca luni dimineata este ultimul termen pentru depunerea proiectului pentru cofinantarea acestuia in cadrul Mecanismului Financiar SEE, domeniul IV "" Conservarea patrimoniului cultural eruopean. Presedintele CJ a sustinut ca Ministerul Finantelor a raspuns cu intirziere unei adrese a CJ, altfel proiectul ar fi fost depus mai demult. Prin Mecanismul Financiar SEE se poate obtine o suma maxima de 3 milioane de euro, confinatarea CJ fiind de 1,9 milioane de euro, care poate fi suportata de institutie. Paraschiv Usturoi, seful Directiei de Cultura, spune ca in documentele prezentate de CJ pentru obtinerea finantarii nu s-ar fi precizat destinatia cladirii. « Voi solicita, in numele unor ONG-uri ale oamenilor de arta, Autoritatii Nationale pentru Implementarea Fondurilor Structurale daca a fost prezentata in cerere destinata finala a lucrarii. Am inceput stringerea de semnaturi, asa cum am procedat atunci cind am scos cladirea de la Parchetul General, de la oamenii de cultura si nu numai, pentru ca intr-un palat al culturii trebuie sa aiba acces toti locuitorii Focsaniului si ai judetului Vrancea si nu sa satisfaca dorintele megalomanice ale unui personal al tranzitiei post-decembriste », a declarat Paraschiv Usturoi.


De la 9,5 milioane lei la 16,8 milioane lei


Costul lucrarilor la Prefectura Veche aproape s-a dublat de la inceperea lucrarilor, pe 12 mai 2008, si pina acum. Atunci acestea erau estimate la 9,5 milioane lei, iar acum au sarit 16,8 milioane lei. Pentru acest an sumele prevazute sint de 1 milion lei de la bugetul CJ si 1 milion lei de la bugetul imprumuturilor CJ. Anul viitor CJ va da 11,89 milioane lei de la bugetul propriu si 3 milioane de lei de la bugetul imprumuturilor. Inainte de votul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, dupa ce la inceputul sedintei Paraschiv Usturoi a avut o discutie cu ei, liberalii au cerut o pauza pentru a se consulta. La discutii a participat pentru a-i lamuri si arhitectul sef al judetului, Daniela Olaru. La revenire, consilierul PNL Nicolae Latcan a atras atentia ca nu s-ar fi ajuns in situatia actuala, ca pretul sa creasca aproape de doua ori, daca proiectul s-ar fi facut inainte de tinerea licitatiei, cistigata de Vega 93 Galati. Dupa ce aceeasi observatie a facut-o si liberalul Romeo Seciu, Oprisan a raspuns : «Dar vreau sa va spun ca si pretul fierului beton a crescut de doua ori ». « CJ ar fi trebuit sa faca proiectul inainte de tinerea licitatiei. Acum a venit constructorul si merg pe oferta lui, de asta s-a ajuns in situatia asta », a explicat dupa sedinta Nicolae Latcan. (Mihai BOICU)


« S-au dus la lansarea unui prim ministru in chiloti de baie »


La sedinta de ieri au fost prezenti numai 23 de consilieri judeteni. Cei sapte consilieri PD-L au lipsit intrucit au plecat la Bucuresti, la lansarea nationala a candidatilor partidului de la alegerile generale. Marian Oprisan nu a pierdut prilejul de a-i ataca pe motiv ca sint mai interesati de partid decit de binele cetatenilor. « Daca va intereseaza de lipsec domnii consilieri de la PD-L, va spun ca lipsec pentru ca au vrut cu tot dinadinsul sa fie prezenti la lansarea asa zis prim-ministrului in chiloti de baie, domnul Teodor Stolojan, ceea ce este inacceptabil pentru cetatenii municipiului Focsani si ai judetului Vrancea », a spus Marian Oprisan.(M. B.)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 15 ore, 14 minute, 5 secunde
Ba era mult mai important pentru vrancenii care au votat PDL ca reprezentantii lor sa asiste la lansarea candidatilor PDL si sa-si insuseasca programul de guvernare PDL decat sa asiste inca la o citeste integral
, acum 739371 zile, 15 ore, 14 minute, 5 secunde
Lasati ranchiunele politice si deschideti acolo un MUZEU reprezentativ pentru oras. Mai puneti si educatia pe primul loc .GATA ! S-a furat destul, nici nu stiu daca mai este ceva de furat, v-ati citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.