Politică

Sapunaru, de mina cu Oprisan pentru parcul industrial

Iulia Crețu
13 sep 2008 999 vizualizări
In timp ce liberalii il vad construit in comuna Vinatori, Oprisan il vrea in Focsani Liberalul Nini Sapunaru a aratat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, o neobisnuita apropiere de liderul PSD Vrancea, presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan.

Aparent, motivul impacarii si colaborarii dintre cei doi lideri, care s-au avut pina acum ca soarecele si pisica, ar putea fi constructia parcului industrial la Focsani, aceasta "fata Morgana" a ultimilor ani in viata politica si economica mioritica. Sapunaru a declarat ca l-a contactat pe Oprisan pentru ca acesta sa se ocupe de gasirea celui mai potrivit amplasament, in timp ce liberalul s-ar folosi de cunostintele si relatiile sale pentru atragerea de investitori. Printre cei care ar putea umbla sa convinga afaceristii se numara primarii liberali de la Vinatori si Marasesti. Atit PNL cit si PSD au gasit doua locatii unde s-ar putea construi parcul industrial, tema de campanie pentru Romeo Paul Postelnicu in aceasta vara de altfel, in comuna Vinatori si in municipiul Focsani. Cum la Vinatori familia lui Oprisan detine o suprafata destul de mare de teren, au existat voci care si-au aratat suspiciunea. "Am avut o discutie cu presedintele Consiliului Judetean pentru ca nu putem face noi diligentele pentru a cauta un teren disponibil. Ar fi bine daca ar fi terenul unei primarii, care sa aiba acces direct la infrastructura. Ar urma apoi o Hotarire de Guvern si s-ar putea da drumul la parcul industrial. Un asemenea teren exista in comuna Vinatori. Noi am putea merge cu primarii de la Vinatori si Marasesti la Bruxelles si in Germania pentru identificarea de investitori. Vinatori este o locatie foarte buna, care s-ar preta pentru o astfel de investitie. I-am facut oferta, dar trebuie sa gaseasca rapid teren si infrastructura. Noi am insistat pentru Vinatori, iar Oprisan pentru Focsani", a declarat Nini Sapunaru. Acesta a adaugat ca proiectul era initial facut pentru terenul aerodromului. Ramine de vazut daca aliantele de la Parlamentare vor "lucra" pentru realizarea acestui parc, proiect anuntat de ani de zile la Focsani, dar pentru care nu s-a gasit pina acum oportunitatea realizarii. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 5 ore, 39 minute, 11 secunde
In mod sigur vor vorbi nemtii si cei de la Bruxelles cu Oprisan si vor da buluc in parcul industrial Focsani. Da ceva mai sigur nici ca exista.
, acum 739397 zile, 5 ore, 39 minute, 11 secunde
pe primarul de la vanatori nu il stiu, dar lasati-o dracului, trimiteti un TATAIE la bruxelles? ce investitori sa aduca?pe cei cu trabantul, cu produse pobeda?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.