Politică

Actiunea Populara, inghitita de PNL

Iulia Crețu
13 sep 2008 402 vizualizări
Sapunaru deplinge soarta PNT-CD, partid pe care si l-ar fi dorit absorbit in PNL Partidul Piticot al Actiunii Populare conduse de Tudorache Dumitrache la Vrancea a semnat ieri protocolul de fuziune politica cu PNL-ul condus de Nini Sapunaru.

Intelegerea din iunie de la nivel central a fost parafata ieri in Vrancea, in cadrul unei conferinte de presa, astfel incit membrii Actiunii Populare au devenit "galbeni" cu acte in regula. Asa cum a prevazut intelegerea, liderul AP - Tudorache Dumitrache va deveni vicepresedinte la PNL, iar Ionelia Vulpescu va ocupa un fotoliu de membru in Biroul Permanent al partidului. Dumitrache a declarat ca fostul sau partid a venit in PNL cu 1.200 de membri, din care doar jumatate au reconfirmat apartenenta politica. "AP dispare ca entitate juridica iar acum ne continuam sansa si programul politic alaturi de PNL. Noi am fost aproape de miscarea civica populara, iar Nini Sapunaru ne va sprijini in realizarea proiectelor noastre. Noi am fost un partid de centru dreapta. Avem convingerea ferma ca in Romania trebuie aplicate numai politici liberale", a declarat Tudorache Dumitrache, fost lider AP, de ieri liberal cu acte in regula. Deputatul Nini Sapunaru a afirmat ca PNL a incercat o polarizare a fortelor politice de dreapta astfel incit sa devina cu adevarat o forta in opozitie cu PD-L si PSD. Sapunaru si-ar fi dorit sa ii absoarba in partid si pe taranistii, acesti "invizibili" ai alegerilor locale din vara. Acesta a spus ca mina intinsa de liberali spre PNT-CD s-a soldat cu un esec datorat in primul rind de "certurile cosmice" ale urmasilor lui Corneliu Coposu. "Noi am incercat sa polarizam dreapta. Am incercat sa ii aducem alaturi de noi si pe cei de la PNT-CD, dar membrii lor sint sortiti sa se tot certe", a spus Nini Sapunaru. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 737322 zile, 16 ore, 56 minute, 7 secunde
Ceva firesc, natural doctrinar si facut la timp pt o formatiune micuta, insa cu principii destul de puternice de dreapta. Urmeaza mai vechilor fuzionari prin absorbtie a APR si UFD. Iar, la nivel citeste integral
, acum 737322 zile, 16 ore, 56 minute, 7 secunde
Avem de rezolvat o simpla adunare, de adunat necunoscuta care este PNL cu un Zero care este AP. Rezultatele ar putea fi urmatoarele: PNL + Zero = Zero , in cazul in care PNL tot un Zero este sau PNL + citeste integral
, acum 737322 zile, 16 ore, 56 minute, 7 secunde
Matematica a aratat ca, la Nivel National, procentele PLD (7%) cu ale PD (28%) de la Euro-Parlamentare nu s-au adunat, iar PDl nu a totalizat, nicidecum, procentul logic de 35%, ci 28%. PS : Concluzia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.