Politică

Candidatii pentru parlamentare intra in linie dreapta

Mihai Boicu
9 sep 2008 870 vizualizări
PD-L isi lanseaza vineri candidatii la nivel national, iar PNL trebuie pina pe 17 septembrie sa-si definitiveze nominalizarile u liberalul Nini Sapunaru le promite functii in administratie perdantilor care vor obtine, totusi, un numar mare de voturi u acesta spera sa-i linisteasca astfel pe cei nemultumiti de colegiile in care candideaza u la PSD domneste linistea, Miron Mitrea fiind singurul candidat cert al organizatiei

PNL este singurul partid care, deocamdata, si-a anuntat si candidatii si colegiile unde vor candida. Una dintre problemele ramase neclarificate este cea a colegiilor senatoriale in care vor candida Mihai Copaci, directorul Casei de Asigurari de Sanatate Vrancea si omul de afaceri Nicu Mazere. Colegiul care cuprinde partea de sud a judetului ofera mai multe sanse, deoarece aici sint cele mai multe localitati conduse de primari liberali. Colegiul senatorial din zona de nord este dominat de PSD, iar aici ar putea candida Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor din guvernarea PSD. Pentru a elimina nemultumirile liberalilor care candideaza in colegiile in care nu prea au sanse, Nini Sapunaru a anuntat ca vor fi "premii" pentru perdantii care obtin totusi un numar mare de voturi. "Mai sint si alte functii in PNL, daca organizatia are rezultate bune. Daca ai fost bun sa candidezi si ai luat 15.000-16.000 de voturi inseamna ca esti bun de secretar de stat. Daca vom obtine doi deputati si un senator, vom avea si posturi in Guvern. Este absolut normal ca organizatiile care au dat rezultate sa-si lanseze oamenii in cariera politica", ne-a declarat Nini Sapunaru. Obtinerea unui numar cit mai mare de voturi este importanta pentru ca o parte dintre mandate se impart prin redistribuire, in faza a doua de calcul a mandatelor, pe noua lege a votului uninominal, iar aici conteaza scorul national al partidului. "Se calculeaza norma de reprezentare, resturile se impart la scorul national al partidului, se calculeaza un coeficient si se aloca mandatele la Bucuresti, in Comisia electorala centrala. PNL Vrancea nu a fost niciodata sub scorul partidului, ci in primele 10-12 organizatii. In conditiile in care PD scoate sub scorul partidului, cum s-a intimplat mereu, iar noi scoatem peste, atunci vom obtine un senator si doi deputati", a explicat Nini Sapunaru.


Prefectul trebuie sa demisioneze daca va candida


Propunerile PNL pentru cele sase mandate de deputati sint urmatoarele: colegiul Adjud - Neculai Ionescu (primarul din Homocea), colegiul Odobesti - Eugen Ciorici (vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala), colegiul Marasesti "" prefectul Dragos Mircea, colegiul Focsani SUD - Tudorel Trofin (seful tinerilor liberali), colegiul Focsani - Nicolae Latcan (consilier judetean) si colegiul Dumitresti - Nini Sapunaru. Presedintele PNL Vrancea a precizat ca Guvernul a renuntat la intentia de a permite suspendarea din functii a prefectilor care candideaza la alegerile parlamentare, pentru a nu pune in discutie caracterul apolitic al functiilor. In aceste conditii, prefectul Dragos Mircea va trebui sa demisioneze daca va candida pentru un mandat de deputat.


Democrat - liberalii isi lanseaza primii candidatii


PD-L isi va lansa vineri candidatii la nivel national, astfel incit pina atunci trebuie definitivata situatia candidaturilor. "Mai avem discutii pentru doua colegii", a declarat Alin Trasculescu, presedintele interimar al PD-L Vrancea, care a refuzat insa sa faca orice fel de dezvaluiri despre cum au fost impartiti pe colegii candidatii democrat - liberali. La Senat se vor duela Sorina Placinta si Danut Popoiu. Pentru Camera Deputatilor se pare ca vor candida Razvan Serban-Mustea, Alin Trasculescu, Corneliu Momanu, Laurentiu Dumitrache si Maria Pircalabescu, patroana firmei Gematex Trading Bucuresti, firma specializata in importul si distributia utilajelor din industria textilelor, pielariei si confectiilor. La PSD nu se stie cu certitudine decit faptul ca Miron Mitrea vrea un mandat de senator de Vrancea. Marian Oprisan nu a vrut ieri sa ne spuna nimic, iar la Scoala de Vara a PSD subiectul candidaturilor a fost evitat de liderii social - democrati. Se pare ca printre candidatii PSD se vor mai numara si actualii deputati George Baesu si Cristian Dumitrescu, dar si senatorul Angel Tilvar. (Mihai BOICU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.