Politică

Geany Doru Balan, noul deputat PSD

Doina Ganea
5 sep 2008 2428 vizualizări
Demisionarul Miron Mitrea, care a fost prezent ieri la scoala de vara a PSD de la Lepsa, a anuntat cs va candida pentru un fotoliu de senator de Vrancea

PSD Vrancea a facut deja o propunere pentru inlocuirea lui Miron Mitrea in Camera Deputatilor. Geany Balan, actualmente consilier local la Focsani, a fost nominalizat de PSD pentru a ocupa locul ramas liber in Camera Deputatilor, in urma demisiei social-democratului Miron Mitrea, dupa cum ne-a declarat presedintele organizatiei PSD Vrancea, Marian Oprisan. Aflat la al doilea mandat de consilier local, Geany Balan a lucrat in Primaria Focsani, la Serviciul Juridic, pina in 2004, si ulterior a fost uns sef de serviciu la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Balan este casatorit si are doi copii. Noul deputat de Vrancea, aflat in prezent la Scoala de vara a TSD Vrancea, nu a putut fi contactat aseara. Confirmarea ocuparii de catre Balan a functiei de parlamentar ne-a oferit-o insa chiar seful sau de partid. "Dl consilier municipal Doru Geany Balan a fost nominalizat pentru calitatea de deputat. El isi va lua locul in Parlament atunci cind vor fi incheiate formalitatile de catre Camera Deputatilor", ne-a declarat Oprisan. Fostul deputat de Vrancea Miron Mitrea a demisionat miercuri din Camera Deputatilor, afirmind ca aceasta este singura solutie pentru a iesi onorabil din situatia creata in jurul cererii DNA de incepere a urmaririi penale in cazul sau. Mitrea va candida insa la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, pentru un mandat de senator de Vrancea. Locul consilierului Geany Balan in CL Focsani va fi luat de inginerul Vasile Pintilie, fost director al Serviciului de Gospodarire a Apei. Vasile Pintilie a mai ocupat functia de consilier local in perioada 1996-2000, atunci fiind ales pe lista fostului Partid Democrat. (Doina GANEA)


  • Demisia lui Mitrea, dezbatuta la Lepsa


  • Demisia lui Mitrea din Camerea Deputatilor a fost subiectul zilei si la Scoala de Vara a tinerilor din PSD Vrancea, care s-au reunit la hotelul Damatis din Lepsa. Marian Oprisan nu a putut sa nu-si laude superiorul spunind ca «Miron Mitrea este omul politic al ultimilor patru ani" de vreme ce a renuntat la imunitate pentru a se pune la dispozitia DNA. "Mitrea este un om de cuvint care atunci cind spune da, este da, iar cind spune nu, este nu", a spus seful PSD Vrancea, in prezenta fostului deputat. Mitrea le-a spus tinerilor pesedisti ca nu se teme de DNA. "Am demisionat pentru mine, deoarece mi se pare penibil sa ma ascund dupa imunitate. E adevarat ca un stat fara imunitate este periculos, dar in acest moment imunitatea este un concept care nu este acceptat de romani", a spus Mitrea, citat de presa centrala, lasind sa se inteleaga ca demisia a fost un act de imagine. De altfel, Mitrea a spus ca, cel putin din punct de vedere politic, nu este somer, dat fiind ca spera se se intoarca peste trei luni in Parlament, pe un fotoliu de senator. Azi, la intilnirea cu juniorii rosii sint asteptati fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, europarlamentarul Adrian Severin si deputatul Cristian Dumitrescu. Cu toate ca nu a nominalizat nici un tinar din organizatie care sa-i calce pe urme, Oprisan a spus ca in partid sint multi baieti destoinici. El le-a recomandat tinerilor care vor sa ajunga in politica mare "sa-si pastreze onoarea, sa nu-si piarda capul si sa aiba cuvint, nu inainte de a sti ce-i solidaritatea", insusiri care par sa le lipseasca multora din cei care au ajuns la virful partidului. Tot la scoala de vara, PSD a anuntat ca va discuta pina miercuri candidaturile pentru alegerile parlamentare. "In principiu sint stabilite, dar echipa decide", a spus Oprisan, care a recunoscut in final ca echipa este de fapt el.




    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 5

    Adaugă comentariu
    , acum 739398 zile, 9 ore, 53 minute, 2 secunde
    fratilor, acesta are o fata de bou...e specific pentru gasca lui Marean, oare articuleaza vreun sunet?? ori poate doar priveste...si atat.???
    , acum 739398 zile, 9 ore, 53 minute, 2 secunde
    acest domn a luat nota 2 la un examen pentru jurist la DASPC VN fiind un simplu sclav in ca multi altii in imperiul psd
    , acum 739398 zile, 9 ore, 53 minute, 2 secunde
    cred ca acest personaj este prins foarte bine in ceea ce se numeste somnul natiunii daca va amintit de piesa mesterul manole era un personaj acolo care dormea intr-una cred ca el este hai psd citeste integral
    , acum 739398 zile, 9 ore, 53 minute, 2 secunde
    Mai stiti bancul cu blonda care a dus la ureche fierul de calcat in loc de telefon? Cu un an in urma,eram patru in cabinet si dadeam mue la doua handicapate in timp ce ne uitam la un film porno(N-o citeste integral
    , acum 739398 zile, 9 ore, 53 minute, 2 secunde
    lasati omul in pace. mananca si el o bucata de paine mai alba. de cand i s-au rupt corzile la chitara sa apucat de coaiele lui oprisan.ce sa faca si el? e baiat bun.
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.