Politică

Mitrea a schimbat Camera Deputatilor cu DNA

Ziarul de Vrancea
4 sep 2008 674 vizualizări
Parlamentarul si-a anuntat ieri, în plen, demisia din Parlament, ca urmare a respingerii cererii prin care procurorii au solicitat aprobarea cercetarii sale

Social-democratul Miron Mitrea si-a prezentat demisia in fata plenului Camerei Deputatilor, motivindu-si gestul ca fiind singura modalitate de a iesi din situatia "neonoranta" in care a fost pus, si a reclamat cu acest prilej "abuzurile care se intimpla intr-o anumita parte a procuraturii". Social-democratul le-a spus colegilor deputati ca demisioneaza deoarece crede in cuvinte precum "onoare si cuvint dat, care definesc orice barbat si orice pozitie de barbat politic", stirnind aplauzele membrilor plenului.

Anterior, deputatul a dat asigurari ca nu s-a razgindit in ceea ce priveste demisia sa din functia de parlamentar, mentionind insa ca dupa acest episod privind cercetarea de catre DNA nu se va calugari, ci se va reintoarce in Parlament. "Nu m-am razgindit. Nici vorba. Fac parte dintre cei care nu se razgindesc. Au nemtii o vorba: «Un om, un cuvint». Nu am gasit alta solutie sa ies din aceasta situatie onorabil. Pentru ca este o chestiune de onoare, nu o chestiune juridica. Faptul ca ti se spune tot timpul ca te ascunzi dupa imunitate ca sa nu te ancheteze nu stiu cine este jenant. Si mi s-a spus destul. Am rugat colegii sa mi se dea un vot in favoarea inceperii urmariri penale, au hotarit altfel, au votat cum au vrut", a sustinut Miron Mitrea. întrebat ce spera sa obtina prin acest gest, Mitrea a spus ca nu vrea si nici nu are ce sa obtina, in afara de faptul ca va avea mai multe greutati, in continuare, cu DNA. "Am fost doi ani de zile si m-au anchetat, stiu ce este acolo si nu am nici cea mai mica incredere in procurorii politici de la DNA. Nu am incredere, dar nu aveam cum sa ies onorabil. Onoarea nu aveam cum sa mi-o apar raminind in continuare in Parlament", a spus Mitrea. La remarca privind reintoarcerea sa in Parlament dupa alegeri, pe un post de senator, Miron Mitrea a mentionat ca asta este meseria sa, aceea de parlamentar.


Finul preia functia nasului, in ciuda lui Ponta


Deputatul PSD Eugen Nicolicea este propunerea grupului parlamentar social-democrat din Camera pentru postul de vicepresedinte, acesta invingindu-l, pentru a doua oara, pe Victor Ponta care si-ar fi dorit si el aceasta functie. Pentru Nicolicea au votat 53 de deputati PSD, iar in favoarea lui Ponta - doar 27. Este pentru a doua oara cind Nicolicea il devanseaza pe Ponta in cursa pentru un loc in conducerea Camerei Deputatilor. De remarcat ca Eugen Nicolicea este finul lui Miron Mitrea, a carui demisie din Camera Deputatilor a lasat implicit vacant si un post de vicepresedinte.


Si din PRM s-au scuturat patru deputati


Deputatii Dumitru Dragomir, Ioan Minzina, Mircea Costache si Gelil Eserghep si-au anuntat ieri, in plenul Camerei Deputatilor, demisiile din PRM, trei dintre acestia urmind sa plece la PC, iar presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal urmind sa activeze ca independent. La sfirsitul lunii august, Costache si Minzina, alaturi de senatorul Ilie Petrescu, fosti sefi ai filialelor PRM de Buzau, Gorj, Arges, dar si inca doua filiale ale formatiunii lui C.V. Tudor, Constanta, respectiv Prahova, au trecut la PC. Demisiile celor patru survin refuzului PRM privind oferta PC de fuziune prin absorbtie, dupa negocierile care au avut loc la inceputul lunii august.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.