Politică

Miron Mitrea: o demisie asteptata

Iulia Crețu
3 sep 2008 1002 vizualizări
Locul sau ar putea fi ocupat de consilierul local Doru Geany Balan, ori de unul din consilierii judeteni Adrian Grosu sau Victor Roman

Deputatul de Vrancea, social-democratul Miron Mitrea a declarat la inceputul acestei saptamini ca astazi isi va inainta demisia din Camera Deputatilor, pentru a se pune la dispozitia organelor de cercetare penala, dupa ce colegii sai deputati au avizat negativ inceperea urmaririi in cazul sau. Intr-un interviu acordat unei televiziuni centrale, deputatul de Vrancea a spus ca nu se teme ca va fi arestat in dosarul de coruptie in care este cercetat si ca ancheta este declansata pe motive politice. "De miercuri, dupa ora cinci, pot fi arestat"¦ Esti in opozitie, te ancheteaza pe saturate, la putere nu", a afirmat Miron Mitrea. Acesta nu s-a aratat ferm convins ca o eventuala arestare a sa ar aduce prejudicii de imagine PSD. De asemenea, Mitrea a precizat ca este de acord cu initiativa de eliminare a imunitatii deminitarilor anuntata de presedintele PSD, Mircea Geoana. Mitrea a ajuns in atentia justitiei dupa ce, in mandatul de ministru al Transporturilor a fost acuzat ca ar fi fost mituit cu lucrari efectuate de trei societati bacauane la vila pe care mama sa a detinut-o in Baneasa. In cazul in care Mitrea pleaca din Parlament, pe lista de supleanti se afla mai multi pesedisti vrinceni, in fruntre cu Raluca Dan, aflata pe locul patru la alegerile din 2004. Cum Raluca Dan a devenit secretarul judetului si este putin probabil sa renunte la functie, ar putea ajunge pentru trei luni in Camera Deputatilor Adrian Grosu, aflat pe locul cinci, Doru Geany Balan de pe locul sase sau afaceristul adjudean Victor Roman. Ultimul de pe lista supleantilor este Marius Vasii, fostul sef al tineretului pesedist, demisionat intre timp din PSD. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.