Politică

Sapunaru da la sigur doi deputati si un senator PNL

Iulia Crețu
1 sep 2008 1117 vizualizări
Sapunaru nu vede ca PD-L sa "ia jucariile" PNL si PSD la alegerile parlamentare din toamna PNL Vrancea si-a anuntat ieri candidatii pentru alegerile parlamentare din toamna. Anuntul oficial al deputatului Nini Sapunaru, presedintele liberalilor de la Vrancea, nu a facut altceva decit sa consfinteasca numele vehiculate in diferite medii in aceasta vara.

Astfel, daca pentru Camera Deputatilor lucrurile par a fi impartite, la Senat inca mai este de analizat colegiul potrivit pentru cei doi liberali inscrisi in cursa, seful CAS Mihai Copaci si consilierul judetean si omul de afaceri Nicu Mazere. La Camera Deputatilor, liberalii s-au inteles astfel: colegiul Adjud - Neculai Ionescu (primarul de la Homocea), colegiul Odobesti - Eugen Ciorici (vicepresedinte ANAF), colegiul Marasesti - Dragos Mircea (prefectul de Vrancea), colegiul Focsani SUD - Tudorel Trofin (seful tinerilor liberali), colegiul Focsani - Nicolae Latcan (consilier judetean) si colegiul Dumitresti - Nini Sapunaru. In perioada imediat urmatoare, prefectul trebuie sa isi clarifice situatia, in cazul in care candidatura sa este pecetluita, acesta nemaiputind ramine drept reprezentant al Guvernului in teritoriu. Gindurile de izbinda ale liberalilor tind spre un mandat de senator si doua la deputati. Nini Sapunaru este sigur ca nu va avea probleme in colegiul de pe Valea Rimnicului, acolo unde are o salba de primarii liberale. De asemenea, PNL mizeaza pe zona Marasestiului si spera la un rezultat bun si la Focsani, acolo unde este trimis in lupta un reprezentant al tinerilor. Liberalii au anuntat inca o data si de cine se tem in competitia parlamentara, Sapunaru recunoscind ca duelul la Vrancea se da cu PSD. "Vom cistiga sigur doi deputati si un senator. Sigur la Dumitresti, aici se poate cistiga chiar cu 51%, si intr-un alt colegiu, poate fi Odobesti, Marasesti sau Adjud. Am comparat rezultatele alegerilor din 2004 si 2008. Se pastreaza optiunile si stim cum s-a votat. PSD poate scoate trei deputati si un senator, PNL mizeaza pe un senator si un deputat clar, iar pentru al doilea deputat este la batalie cu PSD-ul. La rezultatul PD-L in judet nu vad de unde ar putea sa scoata. Cu PSD ne batem pentru mandate", a declarat intr-o prima conferinta dupa vacanta de vara deputatul Nini Sapunaru. Seful liberal a mai adaugat faptul ca alegerile uninominale din noiembrie vor lega mai mult parlamentarii de zonele unde vor fi alesi. In principiu, cel putin. "Va fi o mare transformare a viitorului Parlament, in sensul in care parlamentarii vor fi mult mai aplecati la problemele comunitatii. Si vor fi intr-o legatura mult mai strinsa in urmatorii patru ani cu electoratul din colegiile din care provin. Se va produce un reviniment al politicii", crede Sapunaru. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.