Politică

PNL pune conditii la fuziunea cu PD

Ziarul de Vrancea
2 iun 2005 720 vizualizări
Liberalii nu vor sa renunte la liberalism n pina dupa raportul de tara, liberalii exclud anticipatele

Conducerea PNL si-a aratat disponibilitatea pentru fuziunea cu democratii, dar acest partid este si va ramine liberal din convingere si nu din oportunitate, a declarat, ieri, purtatorul de cuvint al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu. El sustine ca acest mesaj a fost stabilit in sedinta de marti seara a conducerii partidului, la care a participat si presedintele Calin Popescu Tariceanu. La intrunirea respectiva a fost adoptata, in unanimitate, pozitia publica fata de fuziune si trecerea la doctrina populara. Reactia liderilor PNL survine ultimei iesiri publice a fostului presedinte liberal, Valeriu Stoica, in care acesta a atacat dur actuala conducere a partidului si pledeaza pentru fuziunea cu PD, respectiv trecerea partidului nou-format la curentul popular european.

Nicolaescu sustine ca PNL are o conducere legitima, cu un mandat politic clar si cu o raspundere ferm asumata in urma Congresului din februarie 2005. "Obiectivul principal al PNL il reprezinta actul guvernarii, punerea in practica a programului de guvernare. Pentru noi, ca partid, ceea ce conteaza este agenda publica si nu agendele personale ale unuia sau altuia dintre colegi", a mentionat deputatul PNL. In privinta doctrinei partidului rezultat din fuziunea, deputatul PNL a admis ca "exista, intr-adevar, o problema", intrucit PD ar putea deveni un partid popular, iar PNL nu renunta la liberalism.


Liberalii nu prea vor anticipate

Comitetul executiv al PNL isi exprima sprijinul neconditionat pentru premierul Calin Popescu Tariceanu si considera inchis subiectul anticipatelor cel putin pina la raportul de monitorizare din aceasta toamna, a declarat Eugen Nicolaescu. Potrivit purtatorului de cuvint al partidului, conducerea PNL considera ca tema alegerilor anticipate nu se afla nici pe agenda populatiei si nici pe cea a formatiunii liberale. "Alegerile anticipate nu sint o solutie pentru Romania, in aceasta perioada, cind Guvernul trebuie sa indeplineasca atit programul de guvernare cit si programul de actiuni privind integrarea europeana", a completat Nicolaescu. Potrivit unor surse din partid, la sedinta de marti seara a Comitetului Executiv s-a decis ca, de acum inainte, mai multi lideri ai PNL sa respinga public pozitia presedintelui Basescu fata de anticipate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.