Politică

Nici un politician responsabil nu poate îngradi dreptul la informatie!, spune prefectul Oprea

Sebastian Oancea
2 iun 2005 632 vizualizări
Prefectul il acuza de abuz pe baronul Oprisan

Prefectul judetului, Ion Oprea, spune ca Marian Oprisan a facut un abuz impotriva libertatii presei atunci cind a interzis accesul a doi ziaristi in Consiliul Judetean. La ultima conferinta de presa, presedintele CJ a fost extrem de deranjat de intrebarile jurnalistilor Ziarului de Vrancea si ai cotidianului Romania Libera, cu privire la un presupus furt de zeci de mii de euro din bugetul SC Drumuri si Poduri Vrancea, si a dat dispozitii, cel putin verbale, ca acestia sa nu mai aiba acces la nici o conferinta de presa de la CJ sau de la PSD. "Nici un politician responsabil nu poate ingradi dreptul la informatie, chiar in conditiile unor eventuale reticente ale administratiei, care nu are traditia de a fi tot atit de deschisa si transparenta ca democratiile occidentale. In perioada 2001 - 2004, PSD-ul a folosit orice mijloc de presiune sau de convingere pentru a obtine o mass-media cit mai favorabila", se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Vrancea. Ion Oprea spune ca fosta putere a incercat sa introduca reglementari prin care sa limiteze libertatea de exprimare a ziaristilor si ca in calitatea sa are obligatia sa asigure accesul liber la informatiile institutiilor publice. "Se incalca in mod abuziv dreptul la informare al celor care citesc, cu sau fara acceptul lui Marian Oprisan, cotidienele reprezentate de catre cei doi jurnalisti. Doresc sa va asigur inca o data, asa cum am facut-o la investirea mea in functie, ca voi respecta dreptul la opinie al tuturor reprezentantilor mass-media centrala si locala", se arata in continuare in comunicatul Prefecturii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.