Politică

Merchea vrea sa redevina subprefectul Dumnezeu

Mihai Boicu
14 aug 2008 1016 vizualizări
Liberalul Manole Merchea s-a inscris la concursul pentru functia de subprefect al Vrancea, din 19 august u acesta are sanse mari sa cistige, deoarece este singurul candidat u subprefectul Mioara Flenchea a renuntat sa se mai prezinte la concurs, in urma acuzatiilor ca a colaborat cu Securitatea u Merchea a mai detinut functia de subprefect in perioada ianuarie - august 2005, fiind demis dupa accidentul produs de fiul sau cu masina sa de serviciu

Liberalul Manole Merchea are sanse mari sa revina in functia de subprefect, pe care a ocupat-o in perioada ianuarie "" august 2005. Actualul sef al Agentiei Domeniilor Statului s-a inscris la concursul organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, care va debuta cu proba scrisa pe 19 august. "Din Vrancea s-a inscris la concurs numai domnul Merchea Manole. Proba scrisa va avea loc pe 19 august, iar interviul in functie de cum il va programa comisia, pentru ca sint destul de multi candidati care se vor prezenta la examen"â„¢"â„¢, ne-a declarat Cristian Cerchez, secretarul Comisiei de organizare a concursului pentru inaltii functionari publici. De mentionat ca atunci se va organiza concurs pentru functiile de subprefecti din mai multe judete, printre care si Vrancea. Subprefectul Mioara Flenchea, care ar fi trebuit in mod normal sa se prezinte la concurs, a renuntat la aceasta intentie dupa ce Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a gasit dovezi ca aceasta a colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ "Diana Petrescu". Flenchea o ocupat functia de secretar general al Prefecturii Vrancea, care s-a transformat apoi in cea de subprefect, dupa ce fostul secretar Constantin Mindrila a fost acuzat ca a furat din conservele sinistratilor in vara anului 2005.


"Mi-am cistigat dreptul la un asemenea mandat"


Manole Merchea si-a capatat in cele aproape opt luni cit a fost subprefect porecla de «Subprefectul Dumnezeu », dupa ce le-a spus sefilor de institutii ca el este « Dumnezeul » acestora. Pentru liberal revenirea in functie ar fi o revansa, dupa ce a fost demis, pe 18 august 2005, de premierul Calin Popescu Tariceanu, din cauza accidentului produs de fiul sau cel mic cu masina sa de serviciu. « Eu cred ca am dus functia asta in conditii bune si daca am plecat de acolo nu am plecat pe motive de incompetenta, lucru care m-a determinat sa mai vreau o data. Intoarcerea mea este un act de dreptate fata de mine, avind in vederea activitatea anterioara numirii in functia de subprefect in 2005 si dupa aceea. Ca actor in viata politica si decizionala, cred ca mi-am cistigat dreptul la un asemenea mandat. In buna masura sint pregatit pentru concurs cu legislatia, pentru ca am legatura cu partea de politici publice, pentru ca si ADS este agentie guvernamentala, chiar daca cei de acolo nu sint functionari publici », ne-a declarat Manole Merchea. Acesta spune ca va ramine membru PNL pina la eventualitatea cistigarii concursului pentru functia de subprefect, dupa care va trebui sa demisioneze.


« Dumnezeu » rasturnat de fiu


Liberalul si-a pierdut functia dupa ce, in noaptea de 13 spre 14 august 2005, in jurul orei 2.30, fiul sau, Teodor Mircea Merchea, in virsta de 17 ani, a pierdut controlul volanului masinii de serviciu a tatalui, cu care plecase la plimbare. Tinarul a facut praf gardul Stadionului Tineretului, insa a scapat doar cu citeva zgirieturi, iar procurorii l-au iertat. In schimb, tatal sau a fost demis pe 18 august de prim-ministrul Tariceanu si a fost nevoit sa cheltuie 46.000 lei pentru a cumpara o masina noua in locul celei distruse de mezinul familiei. La putin timp, Manole Merchea a fost numit sef la ADS Vrancea, dupa care a plecat de la PNL la PC, acuzindu-l pe deputatul Nini Sapunaru de comportament dictatorial. La PC, Merchea i-a succedat lui Sorin Vornic in functia de presedinte al organizatiei. Dupa alegerile pentru Parlamentul European de anul trecut, acesta si-a dat mai intii demisia din functia de presedinte al PC Vrancea, dupa care a plecat din organizatie si s-a reintors la PNL. Intoarcerea a fost de bun augur pentru Manole Merchea, care are mari sanse sa revina in functie, avind in vedere ca partidul sau este la putere. (Mihai BOICU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 23 ore, 31 minute, 18 secunde
'Nea Manole : lasa si matale sa trece postul Sfintei Marii ! Si, p'urma, o sa "redevii ce-ai fost si, mai mult, decat atat ", vorba lu' nenea Petru Rares. Ca si asa, madam Fleica sau Fleanca, cum i-o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.