Politică

PPRM se rupe intre nationalistii lui Vadim si popularii lui Ciontu

Ziarul de Vrancea
1 iun 2005 855 vizualizări
Razboi în toata regula in PPRM. Intentia lui Corneliu Vadim Tudor de a reveni in fruntea partidului, dupa scurta perioada in care l-a lasat la sefie pe Corneliu Ciontu, împarte PPRM în doua tabere. Atit Vadim Tudor cit si Ciontu se considera presedintii partidului.

Lupte aprige in Partidul Popular Romania Mare. Cele doua grupari din PPRM - Ciontu si Bolcas - s-au acuzat ieri reciproc de blocarea accesului in sediul central al partidului, pazit de bodyguarzi. Corneliu Ciontu sustine ca sediul central al partidului, unde se afla si biroul sau parlamentar, a fost blocat la dispozitia lui Corneliu Vadim Tudor, in timp ce liderul grupului deputatilor PPRM, Lucian Bolcas, a declarat ca luni seara, usile sediului ar fi fost incuiate din dispozitia lui Corneliu Ciontu, fiind interzis "chiar si accesul parlamentarilor acestei formatiuni politice in sediu".

Gruparea care il sustine pe Vadim Tudor a anuntat ieri ca Biroul Permanent a decis excluderea din partid a presedintelui Corneliu Ciontu si a vicepresedintelui Anghel Stanciu, si ca PPRM a redevenit PRM. Corneliu Ciontu a declarat insa ca din punct de vedere statutar, PPRM exista in continuare, iar el ramine presedintele de drept. Gruparea Ciontu mai spune insa ca numai Consiliul National al partidului poate decide schimbarea numelui partidului.


CV Tudor a convocat Consiliul National, pentru a reveni la sefia PPRM.

Biroul Permanent al PPRM va fi convocat joi, in sedinta extraordinara, iar in cursul zilei de simbata se va intruni Comitetul director al partidului, in aceeasi zi fiind convocata si plenara largita a Consiliului National al PPRM, precizeaza comunicatul. Plenara largita a Consiliului National va avea pe ordinea de zi revenirea in functia de presedinte al partidului a senatorului Corneliu Vadim Tudor si modificarea statutului partidului, in sensul revenirii la denumirea de Partidul Romania Mare si la sigla si stema avute anterior. Corneliu Vadim Tudor explica aceste decizii, invocind "situatia grava creata de un grup de pucisti in cadrul partidului, precum si problemele importante ce stau in fata partidului, in actualul context politic intern si international". "Tribunul" a anuntat ca cei exclusi nu au voie sa participe la lucrarile plenarei.


Deriva cognitiva a lui Vadim

Corneliu Ciontu, impreuna cu vicepresedintele Anghel Stanciu si cu un grup de deputati PPRM, si-au exprimat speranta ca la plenara Consiliului National, care va avea loc simbata, reprezentantii filialelor partidului vor opta pentru mentinerea actualei directii populare a partidului. Totodata, Ciontu a declarat ca spera sa ajunga la o intelegere cu presedintele de onoare Corneliu Vadim Tudor si sa anuleze intrunirea Consiliului National de simbata, pentru a incheia criza din cadrul partidului si a continua actuala orientare a partidului. Corneliu Ciontu a aratat ca regreta deficitul de imagine produs partidului de "deriva cognitiva" a senatorului C.V. Tudor si a "camarilei sale de politruci expirati". El a precizat ca mizeaza pe cei 250.000 de membri ai partidului, in timp ce C.V. Tudor mizeaza pe Gheorghe Funar, Ilie Merce si Daniela Buruiana si a aratat ca alegerea care va trebui facuta la Consiliul National de simbata este intre viitorul si trecutul PPRM. Ciontu a aratat ca presedintele de onoare al partidului, C.V. Tudor, a fost intoxicat de catre "unii membri ai PPRM" si de catre "unele persoane" care i-au spus ca el nu va mai fi presedintele partidului in conditiile in care Ciontu va reusi sa introduca PPRM in PPE. El a aratat ca sorgintea crizei din PPRM sta in "diferenta de opinii", C.V. Tudor dorind ca partidul sa ramina in zona justitiara, in timp ce Ciontu doreste sa-i dea o identitate europeana. La rindul sau, "tribunul" a povestit ca a aflat, pe filiera SRI, cum Ciontu s-a inteles cu Miron Mitrea, pentru a subordona PPRM fostului partid de guvernamint.


Geoana: Intre PSD si PPRM nu exista nici un fel de aranjament

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, ieri, referitor la afirmatiile senatorului PPRM Corneliu Vadim Tudor potrivit carora membri ai conducerii acestei formatiuni ar fi facut un pact cu liderii PSD, ca nu exista “nici un fel de aranjament formal sau informal” de acest tip. "Nu am cunostinta de astfel de discutii si, in mod cert, pot sa va spun ca, din punctul nostru de vedere, nu exista nici un fel de discutie structurata pe o astfel de tema”, a declarat Geoana. “Sintem un partid de opozitie, nu ne este indiferent ce face celalat partid de opozitie, dar, din punct de vedere al relatiei cu PSD, nu exista nici un fel de aranjament formal sau informal de acest tip”, a mai spus el. Referitor la afirmatiile lui Vadim Tudor privind sustinerea inlaturarii lui Adrian Nastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, presedintele PSD a aratat ca exista deja, in aceasta privinta, o decizie a Curtii Constitutionale. “Curtea Constitutionala deja s-a pronuntat asupra acestui subiect si, indiferent de pozitie sau de schimbari de pozitie ale unui partid sau altul, lucrurile sint foarte clare”, a mai spus Geoana.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.