Politică

Oprisan pune pumnul in gura jurnalistilor

Ziarul de Vrancea
1 iun 2005 868 vizualizări
Marian Oprisan unui ziarist de la "Ziarul de Vrancea" si corespondentului Romaniei libere sa mai puna piciorul in Consiliul Judetean. Acesta a recunoscut, in premiera, ca mama sa a fost in Austria cu masina SC Drumuri si Poduri. Unul dintre cunoscatorii trecutului lui Oprisan i-a reamintit baronului cum fura portofele si motorete din Gara Focsani .

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, pune din nou pumnul in gura presei libere din Vrancea. Baronul de Vrancea si-a dat din nou in petec, interzicind jurnalistului Ziarului de Vrancea, Sebastian Oancea, precum si corespondentului cotidianului Romania Libera in Vrancea, Marian Girleanu, accesul, de acum incolo, in Consiliul Judetean Vrancea, la sediul PSD Vrancea precum si in toate institutiile aflate in subordinea CJ. Supararea presedintelui CJ a pornit de la intrebarile incomode puse de ziaristi pe marginea unui articol aparut ieri in cotidianul "Romania Libera". Marian Oprisan s-a infuriat pentru ca ziaristii nu vroiau sa-i puna intrebari pe tema pentru care convocase conferinta de presa. Inainte de a parasi sala de sedinte, corespondentul Romaniei libere i-a amintit de lui Marian Oprisan ca a fost anchetat in tinerete pentru ca fura motorete si portofele. "Am furat portofele amindoi in gara! Tineti minte cum am furat noi amindoi cu Pica motoretele Mobra din parc? Cind ne-a anchetat tovarasul colonel Constantin Nedelcu? Tineti minte? Amindoi am stat in arest!", i-a reamintit Marian Girleanu lui Oprisan. Seful CJ nu a negat acest lucru, rezumindu-se doar la a spune ca este calomniat. Dupa ce si ziaristul de la "Ziarul de Vrancea", Marian Oprisan a anuntat ca le interzice accesul celor doi in CJ. "Cit voi eu presedinte al CJ si al PSD Vrancea, jurnalistii Sebastian Oancea, de la Ziarul de Vrancea si Marian Girleanu, de la Romania Libera, nu mai au ce cauta in CJ si in institutiile aflate in subordinea CJ", a spus Marian Oprisan. Directorul Agentiei de Monitorizare a Presei "Academia Catavencu", jurnalistul Mircea Toma, a declarat ca Oprisan a incalcat legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, sfatuind jurnalistii de la Ziarul de Vrancea sa conteste in instanta decizia abuziva a lui Oprisan.

Mama lui Oprisan, la Viena cu masina de la Drumuri si Poduri

Marian Oprisan a recunoscut ieri, in premiera, ca mama sa, Lucia Gherarde, s-a deplasat in strainatate cu masina cumparata de SC Drumuri si Poduri SA. Presedintele CJ a spus ca spus ca mama sa nu a fost in Italia, asa cum s-a vehiculat, ci la Viena, insa nu a vrut sa spuna nimic de celelalte doua persoane despre se spune ca au fost cu el in strainatate. Baronul vrincean a lansat acuzatii extrem de grave atit la adresa conducerii IPJ Vrancea, a doi politisti care au anchetat cazul - Enache Manolache si Petre Pana, cit si la adresa ziaristilor care au avut curajul sa scrie despre acest aspect. "Cei doi politisti, Enache Manolache si Petre Pana au inventat un prejudiciu de 100 de mii de euro pentru ca dosarul sa fie trimis direct la PNA. (...) In acest moment, conducerea IPJ Vrancea, in frunte cu inspctorul sef Serbanoiu, este incompetenta si cred ca ar trebui sa se pensioneze. (...) Domnul Serbanoiu executa comenzi politice, printre care si anchetarea mea", a declarat Oprisan. Comandantul IPJ Vrancea, inspectorul sef Viorel Serbanoiu, a raspuns ca Oprisan lanseaza afirmatii gratuite, fara nici un fel de acoperire. "Este clar ca se exercita o presiune asupra celor doi lucratori iar eu nu voi permite acest lucru. Politistii nu puteau inventa un prejudiciu. Vreau sa fim lasati sa ne facem treaba, si ne-o vom face fara sa tinem cont de apartenenta politica a vreunei persoane publice. (...) Competenta mea nu o stabileste nici un om politic, fie el si Marian Oprisan. Eu am ocupat postul de comandant al IPJ Vrancea prin concurs, am sustinut un examen si chiar am sa-l rog pe domnul Oprisan sa spuna din ce puncte de vedere a stabilit competenta sau incompetenta mea", a declarat comandantul Politiei vrincene, comisarul Viorel Serbanoiu. Prefectul judetului, Ion Oprea, a declarat ca nu va mai permite astfel de imixtiuni si intimidari, fie ele chiar si ale sefului administratiei judetene, in activitatea politistilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.