Politică

Bizna baga in bezna Consiliul Local

Ziarul de Vrancea
6 aug 2008 1949 vizualizări
Tribunalul Vrancea i-a dat dreptate Mirelei Bizna si a invalidat mandatul democrat - liberalei Mioara Lazar u Consiliul Local va trebui sa puna iar in discutie validarea mandatului Mirelei Bizna u liderii PD-L spun ca vor face totul pentru ca fosta lor colega sa nu se intoarca in CL si lasa sa se inteleaga ca victoria va fi numai una morala u social - democratii o vor vota pe Bizna la validare, mizind pe dorinta acesteia de razbunare u invalidarea Mioarei Lazar poate anula toate hotaririle luate cu votul acesteia, inclusiv alegerea viceprimarilor u disputa este o noutate din punct de vedere juridic, deoarece instanta si autoritatile nu s-au mai confruntat cu o asa speta

Fosta PD-L-ista Mirela Bizna a avut cistig de cauza in procesul cu Consiliul Local Focsani, cu toate ca lupta nu e nici pe departe incheiata. Ieri, instanta de judecata a Tribunalului Vrancea, printr-o hotarire definitiva si irevocabila, i-a admis in parte actiunea si a dispus invalidarea Mioarei Lazar, cea care i-a ocupat postul de consilier local. De asemenea, s-a anulat in parte hotarirea Consiliului Local Focsani, urmind ca forul sa dezbata validarea ei. Cu toate ca PD-L a devenit parte in dosar printr-o cerere de interventie, ieri instanta a respins solicitarea, astfel incit pe ultima suta de metri Mirela Bizna s-a luptat doar cu CL Focsani. Avocatul acesteia a sustinut in fata judecatorului ca decizia de eliminare din CL a fostului consilier local este nelegala, intrucit nu a fost luat in discutie aspectul de validare sau invalidare in functie. "Consiliul Local a luat act de o adresa a PD-L prin care se specifica faptul ca acesteia i se retrage sprijinul politic. Or, simpla retragere a sprijinului politic nu poate invalida mandatul unei persoane. La momentul alegerilor, Mirela Bizna era in PD-L", a aratat avocatul Mirelei Bizna. De asemenea, avocatul a sustinut ca decizia prin care Bizna a fost data afara din partid nu i-a fost comunicata in termenul legal, privind-o in acest mod de dreptul de a se apara. "Inteleg ca politica este un fel de jungla, insa decizia de excludere nu poate produce nici un efect. Este emisa de Biroul Permanent Judetean, iar acest organism nu exista la acea data," a mai sustinut avocatul fostului consilier municipal. In replica, avocatul advers a aratat ca cererea este prematur introdusa, deoarece reclamanta nu ar fi urmat caile legale ale contestatiei. "Mai intii trebuia sa spalam rufele in familie, iar mai apoi in fata instantei. Divortul este iminent, tot ineficienta va ramine. Nu ne poate obliga sa o primim in partid", a spus avocatul PD-L. Acesta a mai adaugat ca, indiferent de decizia instantei, democrat "" liberalii sint hotariti sa o excluda pe Mirela Bizna printr-o alta decizie. Instanta a respins insa exceptia de prematuritate a plingerii fostului consilier local. Mirela Bizna a incercat cu ajutorul instantei sa se intoarca in postul de consilier municipal, dupa ce presedintele interimar al PD-L, Alin Trasculescu, a dat-o afara si i-a retras sprijinul politic, inaintea sedintei de constituire a CL, suspectind-o de tradare. Urmare a acestei sanctiuni, Mirela Bizna, aflata pe locul 3 pe listele PD-L, a fost inlocuita de Mioara Lazar, aflata pe un loc neeligibil.


PD-L o contesta pina in pinzele albe pe Bizna


PD-L a anuntat ca va ataca in instanta orice hotarire de validare a Mirelei Bizna adoptata de catre Consiliul Local, dupa cum ne-a declarat presedintele interimar Alin Trasculescu. "Trebuie sa tineti cont ca nu am vazut decizia instantei si motivele acestei hotariri. Dar, dupa cite am inteles de la avocatul nostru, exista acolo un viciu de procedura. Noi nu am invalidat mandatul doamnei Bizna, pentru ca nici n-am propus-o la validare. Noi am prezentat actele prin care aratam ca nu mai este membru de partid la PD-L si prin care o validam pe doamna Lazar. Daca instanta a decis sa-i invalidam mandatul doamnei Lazar asa vom face, dar tot pe doamna Lazar o vom propune pentru functia de consilier. Deocamdata nu ne pronuntam, dar nu stiu cum se va lua decizia de validare a mandatului doamnei Bizna. Cu 10 consilieri pentru si 10 impotriva? Pentru ca dumneaiei nu are drept sa voteze. Si chiar daca se va intimpla acest lucru, noi vom ataca in contencios administrativ orice decizie in acest sens a Consiliului Local. Trebuie sa aveti in vedere ca doamna Bizna nu mai este membru PD-L", a tinut sa sublinieze Alin Trasculescu, sustinut si de presedintele PD-L Focsani, Nicu Tanase. La rindul sau, Mirela Bizna a recunoscut dupa aflarea sentintei ca, deocamdata, a obtinut o victorie de ordin moral. "Mai bine un an vultur decit 10.000 de ani cioara!", a afirmat fostul consilier municipal. Bizna a spus ca se asteapta ca fostii colegi sa "ia peste picior" hotarirea instantei. "Victoria mea in justitie le demonstreaza inca o data acestor noi «vedete politice» ca fac greseli repetate care vor duce PD-L la pierzanie in Vrancea. E adevarat ca deocamdata am obtinut doar o victorie de ordin moral, dar batalia nu se incheie. Daca ei ma vor invalida, eu iar voi merge in justitie. Oricum, intentionez sa-i fac plingere penala lui Alin Trasculescu pentru fals in acte, in legatura cu documentele prezentate instantei. Voi merge si la CEDO, cai de atac sint, daca nu le e de ajuns hotarirea judecatoreasca. Justitia le-a dat o sansa sa indrepte greseala", a replicat Mirela Bizna la strategia anuntata de Alin Trasculescu.


Oprisan vrea anularea hotaririlor


Invalidarea mandatului Mioarei Lazar ar putea duce la o paralizare a activitatii noului Consiliu Local, deoarece toate hotaririle luate in si dupa sedinta de constituire din luna iunie ar putea fi anulate pentru ca au fost votate in "ilegalitate". Una dintre hotariri este cea de alegere a lui Alin Trasculescu si Romeo Postelnicu in functiile de viceprimari. De hotarirea data ieri de Tribunalul Vrancea vor incerca sa profite social "" democratii, care speculeaza dorinta de razbunare a Mirelei Bizna dupa "executia" sa politica. Contactat de reporteri, Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea, a spus ca social "" democratii vor vota in favoarea Mirelei Bizna, tinind cont de faptul ca nu au decit de cistigat din razboiul pe care il poarta cu noua conducere a PD-L. "Mirela Bizna era normal sa cistige atita vreme cit invalidarea sa s-a facut ilegal", a raspuns Oprisan. "Trebuie anulate hotaririle respective, iar hotaririle care ii privesc pe cetateni si functionarea administratiei locale trebuie adoptate din nou. Trebuie anulata inclusiv hotarirea de alegere a viceprimarilor, pentru ca si aceea este ilegala, din doua puncte de vedere: unu, pentru ca un mandat a fost validat ilegal si, doi, pentru s-a incalcat secretul votului", a continuat Oprisan. Nici liberalul Romeo Paul Postelnicu, profesor universitar in drept administrativ, nu exclude ipoteza anularii hotaririlor, desi acest lucru il vizeaza direct. "Nu stiu care sint motivele instantei si nu stiu ce contine dosarul, dar daca a ramas definitiva decizia judecatoreasca, ea trebuie respectata de catre Consiliul Local si doamna Bizna trebuie validata ca ales local. In rest, relatiile sale cu partidul o privesc si orice disensiuni se rezolva in afara Consiliului Local. Cit priveste ipoteza ca unii colegi sa conteste toate hotaririle adoptate de CL Focsani de la validarea sa si pina acum pe motiv ca nu au fost legale, aceasta nu este exclusa, pentru ca in Romania orice este posibil. Dar e clar ca va face obiectul unui alt dosar, a carui solutie daca ramine definitiva poate anula toate hotaririle. Este posibil!", a conchis liberalul Romeo Paul Postelnicu. Disputa pentru mandatul Mirelei Bizna este o noutate pe plan local si nu numai si pleaca de la efectele legii privind interzicerea migratiei politice care lasa mandatele de alesi locali la mina sefilor de partide. Pe de o parte, procesul din instanta arata ca partidele nu pot lua chiar de capul lor deciziile de sanctionare a membrilor, fara respectarea statului. Pe de alta parte, hotarirea Tribunalului ar putea avea efecte importante in ceea ce priveste desfasurarea activitatii Consiliului Local Focsani. (D. GANEA, N. CRISTEA, M. BOICU)


AVERTISMENT


Ziarul de Vrancea atrage atentia celor care folosesc spatiul rezervat comentariilor sa respecte regulamentul de utilizare a site-ului, sa foloseasca un limbaj decent si sa nu posteze acelasi mesaj de mai multe ori. Injuriile de orice fel nu sint permise pe acest site!

Ne dorim sa facem din www.ziaruldevrancea.ro un spatiu al discutiilor civilizate, constructive si asumate si sa stabilim cu forumistii o legatura bazata pe decenta si respect reciproc.

In cazul in care nu respectati acest avertisment, ne rezervam dreptul de a sterge comentariile si de a suspenda (ne)limitat dreptul de a posta mesaje celor care recidiveaza, fara nici un fel de explicatii.

In orice problema care nu este acoperita de regulament, administratorii au ultimul cuvant.


Redactia


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 15

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 13 ore, 3 minute
de ce nu mai fi ..eu nu mai stiu dar ce
, acum 739392 zile, 13 ore, 3 minute
eram aproape ca adevarul doare ...si mai vreti uneori si rating oricum eu pot de la mai multe calculatoare sa ...mesaje dar..asta e numai in vn se sterg mesajele la forumisti si va intrebati ce citeste integral
, acum 739392 zile, 13 ore, 3 minute
Decizia focsanenilor a fost 11 consilieri PNL si PDL si 10 consilieri PSD. Bazna si Oprisan incearca prin tot felul de manevre sa schimbe acest fapt. Pozitionarea imediata a PSD langa Bazna arata citeste integral
, acum 739392 zile, 13 ore, 3 minute
Focsanenii au votat o lista de nume pentru consiliul local iar nu un numar. Deci decizia focsanenilor nu poate fi 11 consilieri PNL si PD-L ci 11 persoane care sa ocupe locurile de consilieri, printre citeste integral
, acum 739392 zile, 13 ore, 3 minute
Nu sariti calul cu intrebarea zilei? Vis a vis de articol inteleg ca aveti o simpatie deosebita pentru Mirela, dar totusi am crezut ca aveti o limita. Va sugerez si alte variante de raspuns la citeste integral
, acum 739392 zile, 13 ore, 3 minute
Imi pare bine ca am plecat la timp din tara in care un handicapat cu valva la cap si hot de buzunare cu diploma de BARON, face legea. Daca fraieri ca Gongu zis Goanga, Nicu tanasa zis Cartof racit, citeste integral
, acum 739392 zile, 13 ore, 3 minute
"Imi pare bine ca am plecat la timp din tara in care un handicapat cu valva la cap si hot de buzunare cu diploma de BARON, face legea. Daca fraieri ca Gongu zis Goanga, Nicu tanasa zis Cartof racit, citeste integral
, acum 739392 zile, 13 ore, 3 minute
DACA DORITI SA AFLATI ADEVARUL, STIMATI ZIARISTI AI ZIARULUI SI SA-L PREZENTATI SI VRANCENILOR, SOLICITATI LA CNSAS INFORMATII CU PRIVIRE LA ACEASTA MAIMUTA A POLITICII VRANCENESTI, COMANDATA DE citeste integral
, acum 739392 zile, 13 ore, 3 minute
Nu sunt un sustinator al madamei Bazna, nici pe departe, dar nu cumva acum cateva luni de zile dumneaei a pomenit de afacerile "Mamei Lucica" pe cand trasculescu poponaru si Goanga si Cu Tanase citeste integral
, acum 739392 zile, 13 ore, 3 minute
bai vali sau vali vijelie cum te-o chema tu esti omul lui portofel?Numai cretinatati spui!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.