Politică

Oprisan zice ca Manuela Mitrea nu va candida in Vrancea

Ziarul de Vrancea
4 aug 2008 1800 vizualizări
Baronul a confirmat ieri prezenta pe listele PSD a deputatului Miron Mitrea si a senatorului Angel Tilvar u George Baesu are inca emotii

Deputatul Miron Mitrea pare ca va fi singurul reprezentant al familiei sale care va candida in Vrancea, la alegerile parlamentare. Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea, ne-a declarat ieri ca Manuela Mitrea, in prezent deputat de Mehedinti, nu va candida intr-un colegiu din Vrancea, asa cum s-a zvonit in ultimele zile. «Este exclus, informatia este falsa!», a spus liderul PSD. In schimb, Miron Mitrea, dupa cum ne-a declarat Oprisan, va candida pentru un mandat de senator, cel mai probabil in colegiul din partea de nord a judetului. Deocamdata insa, nu s-a stabilit oficial in care dintre cele doua colegii va candida fostul ministru. Surse din PSD ne-au declarat ca, desi in Vrancea s-ar fi putut gasi un colegiu «prietenos» pentru sotia fostului ministru, aceasta ar fi refuzat politicos sa candideze aici tinind cont de faptul ca prima sotie a deputatului Miron Mitrea a fost o vrinceanca, de care a divortat in urma cu multi ani. In plus, deputatul ar fi decis ca nu trebuie sa fie asimilata politic cu sotul ei. Cit priveste restul candidaturilor, Oprisan spune ca deocamdata Consiliul Judetean al PSD nu a luat in discutie acest subiect. Desi nu a dorit sa dea nume, Oprisan spune ca vor fi surprize, pentru ca PSD va avea «si candidati tineri, dar si doamne». «Eu acum nu sint preocupat de alegerile parlamentare, sint preocupat mai mult de faptul ca judetul sta prost la resurse financiare si multe primarii au ramas fara bani. Ma preocupa mai mult descentralizarea administratiei, astfel incit presedintii de consilii judetene si primarii sa-si poata asuma responsabilitatea pentru vietile oamenilor», a raspuns Oprisan cind a fost intrebat de candidaturi. Totusi, chestionat de reporteri, acesta a dat ca sigura prezenta pe liste a senatorului Angel Tilvar, pe care Oprisan l-a propus chiar pentru portofoliul Educatiei intr-un viitor guvern, in cazul in care PSD ar intra la guvernare. Intrebat daca deputatul George Baesu se va mai regasi pe liste, seful PSD a spus, dupa o scurta ezitare, ca «acesta a facut o treaba buna in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor». «Deci, asa cum stiti, in PSD orice membru are dreptul de alege si de a fi ales!", a rezumat Oprisan competitia pentru colegiile uninominale. Chiar daca baronul spune ca nu este nici o graba cu desemnarea candidatilor, PSD Vrancea a intirziat dezbaterea pentru cele sase colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si doua pentru Senat. Si asta pentru ca partidul a stabilit ca data limita 25 iulie pentru desemnarea candidatilor in organizatii. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.