Politică

Se coace o revolutie portocalie in PD-L Vrancea

Ziarul de Vrancea
30 iul 2008 2612 vizualizări
Democrat - liberalii demisi dupa alegerile locale contesta rind pe rind masurile luate impotriva lor de noua conducere u fostul primar din Homocea, Mircea Spinu, si-a recistigat in instanta ieri functia de consilier local u Nastase Olteanu, de la Urechesti si Valerica Panciu de la Panciu au atacat la forurile partidului deciziile de exludere si de demitere u se pare ca si alti reorganizati se pregatesc de revolta, dupa ce un consilier din Sihlea a fost exclus din partid de "o tinara blonda"

Demisii din PD-L contesta deciziile luate de conducerea organizatiei judetene fie in instanta, fie la organizatie. La fel ca Mirela Bizna, exclusa din partid si din Consiliul Local, au procedat Mircea Spinu, de la Homocea, care a cistigat ieri procesul, dar si Ion Tronaru, de la Sihlea, care spune ca excluderea i-a fost semnata, la propriu, de "o secretara blonda". Nastase Olteanu, fostul presedinte al organizatiei din Urechesti, a contestat excluderea din partid la forurile din organizatie, la fel procedind si Valerica Panciu, nemultumit de dizolvarea conducerea organizatiei din Panciu. Mirela Bizna sustine ca Trasculescu i-ar fi reprosat ca ii invata pe nemultumiti sa mearga in instanta, in timp ce presedintele PD-L Vrancea neaga acuzatie si spune ca "agitatia" din organizatie este doar "efervescenta" restructurarii.


Schimbarile operate in rindul consilierilor locali si in conducerile organizatiilor din teritoriu nu au ramas fara urmari. Mircea Spinu, fost primar al comunei Homocea pina in 2004, si-a recistigat ieri in instanta functia de consilier. Acesta a fost singurul membru democrat "" liberal al Consiliului Local Homocea, insa consilierii l-au validat pe urmatorul de pe lista, Iorgu Traistaru. "Pe mine nici nu m-au validat, nici nu m-au invalidat. Urmatorul a fost validat, in urma unei adrese trimisa pe data de 19 de la organizatia judeteana, care nu fost semnata de Vraciu. Cred ca a fost lucratura PNL, deoarece primarul nu avea nici un interes sa lucreze cu cineva care a fost primar timp de zece ani", ne-a spus fostul primar din Homocea de pina in 2004. In aceasta situatie, vina pentru situatia creata apartine conducerii PD-L Vrancea din vremea in care senatorul Jan Vraciu era presedinte, iar Alin Trasculescu sustine ca a lasat instanta sa decida. Urmatorul dupa Mircea Spinu pe lista de candidati a fost Iorgu Traistaru, fost viceprimar in precedentul mandat din partea PD-L.


Exclus de o "tinara blonda"


Un alt fost consilier care a contestat in instanta excluderea este Ion Tronaru, vicepresedinte al organizatiei PD-L din Sihlea, al doilea dintre cei patru consilieri locali obtinuti la alegerile locale. Acesta spune ca a fost dat afara din organizatie atunci cind primarul liberal Stoica Ene a spus ca l-ar prefera pe el viceprimar, iar atunci s-a considerat ca este tradator. "Cind am venit la Focsani, inainte de constituirea Consiliului Local, presedintele organizatiei mi-a spus sa iau actele de la sediul PD-L cu validarea consilierilor. Mi-au dat adresa catre Consiliul Local semnata de dl Dulgheru si am predat-o presedintelui organizatiei, pentru a o duce la primarie. Eu figuram pe locul doi. Intre timp s-a intimplat ce s-a intimplat cu primarul si atunci s-a trimis o alta adresa de excludere, care nu mai era semnata de dl Dulgheru. Am venit la Focsani, la sediu, cu adresa de la primarie si am intrebat-o pe secretara cine a semnat-o. Si a spus ca "Eu am semnat-o". "Pai cum, dv aveti dreptul sa excludeti?". Secretara nu avea voie sa ia decizii in numele Biroului Permament Judetean", ne-a spus Ion Tronaru. Acesta a spus ca nu a retinut cum se numeste secretara, intrucit nu era venit de mult timp in PD-L, doar ca era vorba de "o tinara blonda, gravida". Procesul a ajuns la cel de-al patrulea termen si va continua saptamina viitoare. Ion Tronaru a precizat ca in locul sau a ajuns in CL Sihlea candidatul de pe locul 14, intrucit au fost invalidati toti consilierii de la pozitia cinci pina la a 13-a.


Mirela Bizna, "consilierul" nemultumitilor


Noua conducere a PD-L Vrancea a decis sa schimbe conducerile si in alte organizatii, cum este cazul la Urechesti, Marasesti, Panciu sau Cimpineanca. La Urechesti, Nastase Olteanu, fost candidat la functia de primar si fost presedinte al organizatiei, a fost exlus de tot din partid si a pierdut functia de consilier. Acesta a contestat ieri masura luata de conducere. De asemenea, consilierul judetean Valerica Panciu, fost presedinte al organizatiei de la Panciu, nu a fost de acord cu masura dizolvarii Biroului Local pentru rezultatele slabe al organizatiei locale, in conditiile in care scorul din zona de care a raspuns a fost peste media judetului. Constestatiile fostilor lideri de la Urechesti urmeaza a fi analizate de comisia de etica, statut si litigii din PD-L Vrancea. Mirela Bizna l-a insotit ieri la partid pe Nastase Olteanu, pentru a depune contestatie, fapt care a generat un nou razboi al declaratiilor intre ea si Alin Trasculescu. "Mi-a reprosat dl Trasculescu ca invat eu oamenii care sint exclusi din partid ce sa faca pentru a li se face dreptate. Mi-a spus sa-mi fac partidul nemultumitilor, ca eu nu o sa mai am loc pentru ca el va hotari cine ramine si cine nu in partid, cel putin pina in toamna. Eu le-am spus ca daca o sa fie nevoie o sa-mi fac si partidul nemultumitilor pentru ca sint oameni care au muncit, si-au lasat via si pamintul in paragina si si-au vindut animalele ca PD-L sa aiba scor in Vrancea, iar dumnealui acum ignora si munca, experienta si batrinetea oamenilor. Este lipsit total de respect si bate cu pumnul in masa. Eu consider ca PD-L Vrancea nu este SRL-ul lui Trasculescu, exista un statut, exista o lege a partidelor care trebuie respectate", a declarat Mirela Bizna. Fostul consilier a lasat sa se inteleaga ca vor urma si alte actiuni in instanta si nu numai pentru ca democrat-liberalii cu vechime nu vor sa fie calcati in picioare de un «becher» venit de citeva luni in partid.


Nu e agitatie, e "efervescenta"


Alin Trasculescu, presedintele interimar al PD-L Vrancea, nu a negat discutia cu Mirela Bizna, ci continutul acesteia. "Nu este adevarat ce spune. Am avut o convorbire cu dumeanei, dar nu pe tema asta. I-am explicat doamnei Bizna, care a venit azi cu un domn sa faca o plingere interna, la telefon, ce plingeri interne avem si sa vina cu ei la sediu, sa-i invete ce sa faca. I-am multumit, chiar nu a fost vorba de un repros", a sustinut, in replica, Alin Trasculescu. Acesta a spus ca plingerile facute de nemultumiti sint o problema interna a organizatiei. In cazul fostului viceprimar de la Urechesti, Nastase Olteanu, care a obtinut in localitate un scor mai bun decit partidul pe judet, Trasculescu a precizat ca aici nu a fost dizolvata conducerea organizatiei locale. "Presedintele organizatiei avea anumite sarcini de partid pe care nu le-a indeplinit", a sustinut seful interimar al PD-L. Alin Trasculescu spune ca deciziile luate in privinta organizatiilor din teritoriu au drept scop maximizarea rezultatelor la alegerile parlamentare. "Eu nu pot reorganiza PD-L pastrind aceleasi structuri. Nu este nici o revolutie in organizatie. Deciziile pe care le iau sint foarte argumentate. Nu este vorba de nici o agitatie la PD-L mai mare decit la alte partide. Si la PSD si la PNL sint asemenea situatii. As indrazni sa spun ca la alte partide sint chiar mai multe decit la noi. Ceea ce numiti agitatie este efervescenta. Vine multa lume la noi, sint multi care se inscriu in partid. Nu ne multumim cu scorul de 20% de la locale, pentru ca sintem primul partid din tara, sintem cu cotati cu 40% in sondaje. Vrem sa obtinem un scor cit mai bun la alegerile parlamentare", a sustinut seful PD-L Vrancea, care va candida pentru un fotoliu de deputat de Focsani. (Mihai BOICU)


  • Procesul Mirelei Bizna, in stand-by


  • PD-L nu s-a dezis ieri in fata instantei de Alin Trasculescu, precizind ca decizia de numire in functie a acestuia este cea de care se folosesc. Precizarea a fost facuta in procesul fosului consilier local Mirela Bizna, dupa ce completul care judeca dosarul a solicitat relatii reprezentantilor PD-L cu privire a presedintele interimar de partid, intrucit au fost doua numiri succesive, prima dintre ele fiind a lui Gheorghe Flutur. La termenul de ieri reprezentantii partidului au aratat ca numirea in functia de presedinte a lui Alin Trasculescu ar fi cea valabila. Procesul va mai avea cel putin un termen, intrucit judecatorul a solicitat o dovada din care sa reiasa ca in Consiliul Local Focsani s-a luat in discutie cazul Mirelei Bizna si i-a fost analizat mandatul. Mirela Bizna se judeca cu Consiliul Local Focsani dupa ce a fost data afara din "scaun" in sedinta din 26 iunie. In plus, aceasta a fost matrasita si din PD-L, retragindu-i-se sprijinul politic. (Nicoleta CRISTEA)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 11

    Adaugă comentariu
    , acum 739371 zile, 7 ore, 14 minute, 38 secunde
    Unde e db db, sa vina purtatorul de cuvinte db, sa-si spuna parerea despre nesimtitii care atenteaza la leadershipul lui Trasculescu, Mustea si Momanu.
    , acum 739371 zile, 7 ore, 14 minute, 38 secunde
    Pentru cel de dinainte, n-am abonament dom'le, scriu cand am chef. Si-acum sa analizam problema. Pentru ce vrea doamna Bazna sa devina iar consilier ? Este foarte clar ca la cate i-a facut si zis lui citeste integral
    , acum 739371 zile, 7 ore, 14 minute, 38 secunde
    Multumesc pentru opozitie, n-are oricine. Poate veniti totusi si cu niste argumente. Convingerea mea este ca doamna Bazna NU a muncit in campanie si NU a meritat postul de viceprimar. La consilieri nu citeste integral
    , acum 739371 zile, 7 ore, 14 minute, 38 secunde
    Este clar ca lumina zilei ca dl.Condurache mimeaza ca vrea binele in acest judet si este anti - PSD .Daca-i platesti lui Condurache scrie ce vrei.Condurache gandindu-se numai la bani nu vede saracu citeste integral
    , acum 739371 zile, 7 ore, 14 minute, 38 secunde
    In declaratiile dumnealui, domnul Spanu a uitat sa specifice ca la sedinta de validare dumnealui nu a fost prezent! Se astepta oare sa fie validat in functia de consilier in lipsa? de ce? ca a fost citeste integral
    , acum 739371 zile, 7 ore, 14 minute, 38 secunde
    asa cum a intrebat si sandu, oare te uiti in oglinda dimineata domnule C---------e, mare sef de ziar, mare luptator anti_PSD?
    , acum 739371 zile, 7 ore, 14 minute, 38 secunde
    Eu pun 50 Euro jos ca doamna Bazna nu gaseste nici macar un singur membru din filiala PDL Focsani care sa o sustina in public. Deci un membru care are inca carnet PDL-Focsani valabil sa vina la ziar citeste integral
    , acum 739371 zile, 7 ore, 14 minute, 38 secunde
    De pe data de 2 iulie la sediul Primariei ar fi afisat textul ,,Strategiei de alimentare cu caldura a municipiului Focsani” spre dezbatere publica. Textul cu pricina nu este publicat insa pe citeste integral
    , acum 739371 zile, 7 ore, 14 minute, 38 secunde
    Astazi in cadrul sedintei CL Bacinschi a ajuns la concluzia ca ENET-ul nu este rentabil si vor trebui sa fie gasite alte solutii pentru incalzirea locuintelor. Dar cum revelatia asta l-a prins cu citeste integral
    , acum 739371 zile, 7 ore, 14 minute, 38 secunde
    parca sedinta de CL se tine, de drept, in ultima MARTI (aka 29-iulie-2008), din fiecare luna. conform unei hotarari de consiliu local, ce s-a transformat, deja, intr-o cutuma, pt mini-parlamentul citeste integral
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.