Politică

CJ mai cere o data Mausoleul SUD de la CL

Iulia Crețu
26 iul 2008 1102 vizualizări
Imobilul ar putea intra in reabilitare pe bani europeni Consiliul Judetean cere inca o data aprobarea trecerii din domeniul public al municipiului Focsani si administrarea Consiliului Local Focsani, in domeniul public al judetului Vrancea si administrarea CJ Vrancea, a Mausoleului Eroilor din cartierul SUD.

Cum vechiul Consiliu nu a fost de acord cu acest proiect, actualul Parlament local trebuie sa decida daca da imobilul casa de boschetari de acum pentru restaurare si reabilitare catre CJ. Solicitarea institutiei conduse de Marian Oprisan este motivata de faptul ca Ministerul Integrarii Europene, ca autoritate de management a programului operational regional 2007-2013, a selectat din portofoliul de proiecte inaintate 4 astfel de programe. "Printre acestea se numara si proiectul «Drumul de Glorie al Armatei Romane in Primul Razboi Mondial» in cadrul caruia sint propuse spre restaurare si reabilitare patru mausolee de interes istoric pentru judetul Vrancea, respectiv: Mausoleul de la Marasesti, Mausoleul Eroilor din Marasti, Mausoleul Eroilor din Soveja si Mausoleul Eroilor din Focsani. Astfel, pentru a putea fi reabilitat, imobilul trebuie sa fie inventariat in domeniul public judetean", se arata intr-un raport al Primariei Focsani. Potrivit acestuia, dupa realizarea reabilitarii, Mausoleul va reveni in patrimoniul municipiului, atit constructia, cit si intreaga suprafata de spatiu verde. In ciuda evidentelor contre politice de pina acum, Mausoleul SUD necesita interventii urgente, dat fiind ca imobilul este pazit in acest moment numai de un lacat de fier. Pe timpul noptii, in imobil au mai intrat persoane necunoscute, parte din geamurile constructiei ridicate in cinstea eroilor cazuti pe front fiind sparte. De asemenea, broderii arhitectonice s-au desprins din frontispiciu, cladirea aratind o stare avansata de degradare. Marti, in sedinta de CL de la ora 16.00, se va hotari daca Mausoleul intra in reabilitare sau se conserva in degradare. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 19 ore, 21 minute, 11 secunde
Adica mausoleul nu se poate renova ca nu e la CJ !!!?? De unde si pana unde ?? Deci treaba nu are absolut nici o logica. Sa vina ministrul de ma MIE si sa zica ca asa este si sa mai zica de ce este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.