Politică

Pesedistii, acuzati ca au dat bani la comune pe interese

Sebastian Oancea
30 mai 2005 830 vizualizări
Prefectul Ion Oprea spune ca unele comune au primit fonduri discretionar de la administratia condusa de liderii PSD.

Investitiile in infrastructura rurala a Vrancei au scazut pe timpul guvernarii PSD, dar au crescut in anul electoral 2004, sustine prefectul Ion Oprea. Acesta a aratat ca, potrivit analizelor sale, fondurile pentru investitiile in infrastructura rurala au fost acordate in mod discretionar de catre fosta administratie. Mai mult, se pare ca exista foarte multe lucrari in infrastructura rurala nedecontate. "Exista lucrari efectuate si nedecontate, in valoare totala de 548 de miliarde de lei, de exemplu pe drumurile Focsani - Soveja sau Focsani - Odobesti - Andreiasu - executate in septembrie - noiembrie, anul trecut, deci in plina campania electorala - lucrari nedecontate nici pina in momentul de fata. Mai devreme sau mai tirziu, constructorii isi

vor cere drepturile banesti care li se cuvin", a declarat prefectul Ion Oprea. Acesta a mai spus ca lucrarile in infrastructura au fost facute cum nu se poate mai prost, in perioada 2001 - 2004 si ca investitiile au scazut progresiv, cu exceptia lunilor septembrie - noiembrie 2004.

Oprea a aratat ca fosta administratie pesedista nu a ezitat sa apeleze chiar la un credit bancar, la o banca privata, din care suma de 48 de miliarde de lei nu a fost nici acum decontata, din care s-au utilizat cam 3,5 miliarde de lei pe kilometru de drum. Cit priveste comunele care au beneficiat de alocare discretionara de fonduri, Vidra este pe loc fruntas, alaturi de Birsesti, Bolotesti - localitati care au cheltuit peste 60% din suma alocata judetului pentru dezvoltarea infrastructurii rurale.

548 de miliarde de lei nedecontate la drumurile din judet

Potrivit situatiei prezentate de prefect, investitiile in infrastructura rurala a Vrancei au fost: 63 de miliarde de lei in anul 2001, 58 de miliarde in 2002, 36,8 de miliarde in 2003 si 19,3 miliarde de lei. Ion Oprea a mai spus ca, luind in consideratie rata inflatiei, investitiile in infrastructura rurala a Vrancei, care inseamna alimentari cu apa, reabilitare drumuri judetene si comunale sau sisteme de alimentare cu gaz, au crescut brusc in anul electoral 2004. Cit priveste drumurile pentru a caror reabilitare sau constructie a fost nevoie de miliarde de lei, prefectul spune ca nici acum nu au fost decontate sume de aproape 548 de miliarde de lei, dupa cum urmeaza: Drumul Focsani - Soveja - drum executat de societatea UMB Spedition, a magnatului Dorinel Umbrarescu, cu subcontractor pe cine altcineva decit Aispa Star - firma lui Corneliu Prunache - 400 de miliarde de lei nedecontate; Drumul Focsani - Odobesti - Andreiasu - executat de SC Vega 93 Galati - firma care vrea sa cumpere SC Drumuri si Poduri Vrancea - 26 de miliarde nedecontate; Drumul Focsani - Maicanesti - limita cu judetul Galati - 122 miliarde de lei nedecontate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.