Politică

Oprisan, campionul baronilor olimpici ai PSD

Mihai Boicu
12 iul 2008 904 vizualizări
Marian Oprisan a fost premiat ieri de Mircea Geoana pentru cele mai bune rezultate obtinute la alegerile locale

Faptul ca baronii au iesit intariti din votul uninominal s-a vazut la Consiliul National al PSD, care a avut loc, ieri, la Bucuresti si unde Marian Oprisan a fost felicitat pentru obtinerea celor mai bune rezultate la alegerile locale. "In semn de respect si de pretuire am decis sa ii premiem astazi pe cei cu rezultate remarcabile la alegerile locale. Ei sint olimpicii nostri. Daca la Beijing si sportivii nostri ar cistiga acelasi numar de medalii, trezoreria Chinei ar ramine goala", a spus Geoana. Oprisan, care a vorbit in numele presedintilor de consilii judetene, a spus ca le multumeste celor care au sustinut "momentul revolutionar" al introducerii votului uninominal la CJ. Presedintele CJ Vrancea a solicitat, de la tribuna Consiliului National al PSD, implementarea unei descentralizari reale a autoritatilor locale in judetele tarii. "Ma adresez cetatenilor Romaniei, presedintelui Republicii, Parlamentului, tuturor liderilor partidelor politice, tuturor presedintilor de consilii judetene, tuturor primarilor, indiferent de culoarea politica: orice guvern responsabil, orice parlament responsabil trebuie sa lase autoritatile locale sa-si asume responsabilitatea pentru vietile oamenilor. Judetele sint motoarele de dezvoltare a Romaniei", a precizat liderul PSD Vrancea. "Daca vrem sa ajungem in Spania sau ca Spania, nu putem sa facem acest lucru fara sa vorbim categoric, odata pentru totdeauna, despre descentralizare", a continuat baronul de Vrancea. Oprisan i-a invitat si pe cei care au pierdut alegerile sa nu se descurajeze, pentru ca ramin in "marea familie social-democrata". Mircea Geoana i-a oferit lui Marian Oprisan o medalie speciala, "in semn de elogiu permanent pentru scorul deosebit obtinut la alegerile locale". Liderul PSD l-a premiat pe presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, pentru ca a obtinut cel mai mare numar de consilieri judeteni, 20 din 36. In ciuda atitudinii de partid increzator ca va veni sigur la putere, Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a vrut sa-si trezeasca colegii la realitate, spunindu-le ca scorul de 28 la suta de la alegerile locale nu este suficient pentru a cistiga puterea. (Mihai BOICU)


Oprisan spune ca nu vrea sa fie ministru


Informatiile care au ajuns in presa despre guvernul din umbra pregatit de PSD il dau pe baronul Oprisan drept posibil ministru al Finantelor. De altfel, executivul social - democrat este unul in care baronii au domenii cheie. Liviu Dragnea, presedintele CJ Teleorman, ar urma sa fie ministrul de Interne, iar Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, ministrul Mediului. Cei doi, impreuna cu Oprisan, au dat un adevarat asalt asupra conducerii partidului dupa ce au obtinut cele mai bune scoruri la alegerile locale si au fost alesi prin vot uninominal in fruntea consiliilor judetene. Guvernul PSD ar urma sa fie condus de Mircea Geoana. La fel ca si pina acum, Oprisan spune ca nu e interesat sa devina ministru. "Vrancea va avea un ministru, dar acesta nu este Marian Oprisan. E normal ca numele meu sa fie vehiculat, pentru ca sint liderul cu cele mai bune rezultate la alegerile locale", ne-a declarat presedintele PSD Vrancea. Numele sau a fost vehiculat cu insistenta in ultima vreme in rindul posibililor ministri. In trecut, baronul a lasat sa se inteleaga ca ar vrea sa faca ordine in Politie din postura de ministrul al Internelor si Reformei Administrative. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.