Politică

Ultimele cinci localitati fara viceprimari

Ana-Maria Cantia
11 iul 2008 896 vizualizări
La Cimpineanca, Gura Calitei, Ruginesti, Sihlea si Bordesti, consilierii nu au reusit sa se inteleaga in privinta sustinerii unui viceprimar

In Vrancea nu s-au ales toti viceprimarii, iar procesul de predare - primire intre fostii si actualii primari se face anevoios, din cauza faptului ca multi dintre fostii edili au intrat in concediu de odihna. Printre comunele fara viceprimari se numara Bordestiul, Cimpineanca, Gura-Calitei, Ruginesti si Sihlea. Alegerea cea mai grea va fi in Cimpineanca, condusa de un independent, unde nici un partid nu poate sa obtina postul de viceprimar fara sprijinul celorlalte formatiuni politice. "Se taraganeaza pentru ca sint consilieri din cinci formatiuni politice si un independent si inca nu au reusit sa se inteleaga intre ei pentru a vedea pe cine vor sustine", ne-a declarat Stefan Paraschiv, primarul independent din Cimpineanca. Aici lupta se duce intre PSD si PNL, partide care ii sustin pe fostul primar Ioan Dumitriu si pe ex-viceprimarul Nicusor Stoica. Si la Gura Calitei se mai negociaza inca pentru alegerea vicelui, desi majoritatea in CL o detine PSD. "Consilierii sint cei care trebuie sa aleaga, cel mai probabil va fi cineva de la PSD", ne-a spus primarul Dragos Bitculescu. Banuiala primarului are toate sansele sa se adevereasca atita vreme cit PSD-ul are cinci consilieri din noua. Doua mandate au revenit liberalilor si doua peremistilor, in vreme ce PD-L nu are nici un ales local. La Ruginesti, desi majoritatea in Consiliul Local o detine PNL-ul, jocul de glezne ar putea fi facut de democrat-liberali, care s-ar putea alia cu cei patru pesedisti pentru impunerea unui viceprimar. Acesta pare sa fie si motivul pentru care alesii nu s-au intilnit sa voteze inca. "Eu pot organiza oricind o sedinta, dar am lasat ca formatiunile politice sa se inteleaga si sa aleaga. Cel mai probabil saptamina viitoare vom sti si cine e numarul II in primarie", ne-a declarat social-democratul Adrian Alexe, primarul din Ruginesti. Si in Bordesti stabilirea viceprimarului este la mina PD-L- ului, care are trei voturi ce pot fi alaturate atit PSD cit si PNL, care au cite patru consilieri fiecare. "Acum am preluat eu toate functiile. Alegerea vicelui o las la latitudinea Consiliului Local. Problema nu este arzatoare pentru localitate", ne-a spus primarul Vasile Moldovanu din Bordesti. In mandatul trecut, postul de viceprimar a fost detinut de democrat-liberalul Adrian Marinescu. In cursul zilei de ieri s-a ales viceprimarul din Milcovul in persoana social-democratului Mihai Neata, ceea ce era de prevazut, dat fiind faptul ca PSD are o majoritate de sapte consilieri din 13. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.