Politică

Bacinschi ii lasa pe noii viceprimari sa vada care-i treaba

Iulia Crețu
10 iul 2008 922 vizualizări
Decebal Bacinschi nu se grabeste sa imparta sarcinile de serviciu viceprimarilor u edilul se gindeste probabil si la contestatia PSD

Noii viceprimari ai Focsanilor, democratul Alin Trasculescu si liberalul Romeo Postelnicu, mai au pina sa isi preia integral functiile de adjuncti ai edilului Decebal Bacinschi. Cu toate ca dispun de birouri, cei doi inca nu au primit de la primar atributiile de serviciu. In ciuda optimismului si a nerabdarii de care cei doi membri ai "aliantei" PNL-PD-L dadeau dovada la sedinta extraordinara de marti, Bacinschi inca nu e convins ca cei doi isi pot indeplini sarcinile de serviciu. Asa se face ca, deocamdata, Trasculescu si Postelnicu nu intra serios in piine, primul focsanean spunind ca cei doi trebuie mai intii sa se acomodeze cu Primaria si sa observe ceea ce se face pe acolo. "Inca nu le-am impartit atributiile. Mai intii trebuie sa vada care este activitatea prin Primarie", ne-a spus primarul Decebal Bacinschi. Astfel ca, in aceasta saptamina, democratul si liberalul vor parcurge fiecare activitate specifica de la Primarie, pentru a se informa cu privire la fiecare palier al activitatii. "Am stabilit impreuna cu primarul si colegul meu viceprimar sa parcurgem impreuna fiecare activitate specifica municipiului. Se va stabili ulterior domeniul de activitate, in functie de pregatire si de nevoi. Am luat contact cu activitatea ENET, probleme de infrastructura, servicii de gospodarire comunala. Am fost prin pietele comerciale, am discutat despre planurile de investitii, cit si despre Piata Unirii", ne-a spus Romeo Paul Postelnicu, viceprimarul liberal. Acesta a adaugat ca si-ar dori un domeniu mai putin tehnic, declarind ca s-ar simti mai bine facind ceva la care se pricepe. Postelnicu cam fuge de punctele fierbinti de la Primarie, investitiile si domeniul constructiilor, preferind sa se ocupe de domenii mai soft, precum educatia, cultura, sanatatea si protectia sociala. "Poate domnul Alin Trasculescu, prin pregatirea sa de inginer, sa aiba aceste activitati care ii sint mai aproape", ne-a mai spus Postelnicu.


"Nu vin sa cotrobai prin arhive"


Vicele liberal a specificat faptul ca nu are in plan sa "cotrobaie" prin arhivele municipalitatii, in cautare de informatii incriminatorii despre cei care au avut atributii de conducere in mandatele anterioare. De asemenea, acesta a precizat ca va face o distinctie intre administratie si politica, declarind ca "ma inteleg bine cu domnul primar, respect votul focsanenilor". "Decebal Bacinschi are o deschidere totala pentru ca lucrurile sa mearga bine. Din punctul meu de vedere este mai important prezentul si viitorul. Pentru activitatile din trecut de la Primarie sint autoritati ale statului care au competenta sa analizeze. Nu vin la Primarie ca sa «cotrobai» in arhivele institutiei pentru diferite informatii. Am acceptat sa vin in aceasta echipa pentru a demonstra ca putem lucra si implementa proiectele impreuna", a adaugat Romeo Paul Postelnicu. Declaratia sa vine oarecum in contradictie cu avintul liberalilor de la finalul mandatului trecut cu privire la infiintarea comisiei de ancheta care sa ia la puricat investitiile si proiectele coordonate de Bacinschi intre 2004 si 2008. Din pozitia de viceprimar, Postelnicu, cel care s-a implicat in redactarea cererii de verificare a activitatii municipalitatii, pare sa dea inapoi.

Cei doi viceprimari, validati de Prefectura Vrancea si luati "pe teren" de edilul Bacinschi, nu sint insa recunoscuti de cei 10 consilieri locali social-democrati. Acestia au dat Consiliul Local in judecata, declarind ca in procesul de alegere a lui Trasculescu si a lui Postelnicu nu s-ar fi pastrat caracterul secret al votului. PSD spune ca prin "metoda inventarierii culorilor" votul nu ar mai fi fost secret. "Rezulta fara dubiu ca votul nu a mai fost secret, ci controlat si impus, motiv pentru care consideram hotarirea Consiliului Local Focsani 5/162 din 26 iunie 2008 ca fiind nelegala si va solicitam anularea acesteia", scrie in plingerea inaintata la Sectia de Contencios a Tribunalului Vrancea. In ciuda faptului ca 10 colegi din CL Focsani nu-si recunosc viceprimarii, cei doi locotenenti isi pot desfasura activitatea normal, pina la pronuntarea justitiei. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 10 ore, 59 minute, 3 secunde
Cum zicea si "Ziarul tau" daca tot zic PSD-istii si "apoliticul" Pogorevici ca votul n-a fost secret sa zica ei ce consilier cu ce culoare a votat ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.