Politică

Mircea Diaconu si Dragos Birladeanu, noii adjunctI ai lui Oprisan

Mihai Boicu
8 iul 2008 1455 vizualizări
Cei doi social - democrati au fost alesi fara nici o emotie, avind in vedere ca PNL si PD-L nu si-au pus candidati u PSD si-a impus consilierii in toate comisiile, dar si in ATOP si la Protectia Copilului

Punctul central al sedintei ordinare de ieri a Consiliului Judetean a fost alegerea vicepresedintilor institutiei pentru urmatorii patru ani. Asa cum se anticipa, cele doua posturi au fost ocupate de social "" democrati, avind in vedere ca jocurile pentru stabilirea viceprimarilor Focsaniului au dat cistig de cauza PNL si PD-L. Propunerile PSD, dupa discutii aprinse printre consilieri, evident inainte de sedinta, au fost batrinul Mircea Diaconu si tinarul Dragos Petrut Birladeanu, in timp ce PNL si PD-L nu au propus pe nimeni. Dupa cum se stie, la 75 de ani, Mircea Diaconu este judecat la Cluj alaturi de Marian Oprisan in «dosarul Coruptiei», iar prin aceasta propunere Marian Oprisan a vrut sa-i arate ca «nu-l lasa la greu» daca tot il tiraste prin tribunale la batrinete pentru ca i-a ascultat ordinele orbeste. Oricum, liberalii si democrat-liberalii nu aveau sanse sa aiba vreun vicepresedinte, avind in vedere ca PSD are o majoritate confortabila in CJ. Mircea Diaconu a obtinut, la cei 75 de ani ai sai, al treilea mandat de vicepresedinte, cu 24 de voturi, in timp ce "juniorul" Dragos Petrut Birladeanu a primit doar 19 voturi. Rezultatul numaratorii arata ca cei doi au fost votati si de unii dintre consilierii PNL si PD-L dat fiind ca pesedistii dispun de 18 voturi. Dragos Birladeanu s-a angajat in anul 2003 la Consiliul Judetean, ca inspector de specialitate debutant la Serviciul de relatii cu publicul din cadrul Directiei de Relatii Interne si Internationale. In 2006, a devenit consilier judetean PSD, dupa ce justitia a "anulat" mandatele consilierilor social "" democrati care au trecut la PNL si PD. De atunci si pina acum, Dragos Birladeanu, de profesie economist, a lucrat in cadrul cabinetului parlamentar al deputatului PSD Cristian Dumitrescu, fost europarlamentar pina anul trecut. In acest context, pentru o vreme el a lucrat si la Parlamentul European.

PSD si-a adjudecat tot

Social "" democratii, cu cele 18 voturi pe care le au in CJ, au facut legea la sedinta de ieri a CJ. Acestia au majoritatea in cele patru comisii de specialitate, numarul de locuri alocate fiecarui partid fiind direct proportional cu rezultat obtinut la alegerile locale. De asemenea, in noua Autoritatea Teritoriala pentru Ordine Publica sint nu mai putin de sase consilieri judeteni PSD: Stefan Buzarnescu, Constantin Guguianu, Adrian Grosu, Paraschiv Prodan, Gabriel Nedelcu si Vasile Carnariu. De asemenea, in Colegiul Director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului au fost desemnati alti trei social "" democrati: Luminita Teodorescu, Ionela Dodu si Vasile Melinte. Initial, Vasile Carnariu fusese desemnat de PSD alaturi de cele doua social "" democrate, dar Marian Oprisan a rectificat imediat "greseala" si l-a pus pe Melinte. Ionela Dodu a mai fost numita si presedinta a Comisiei de reconstituire a vechimii in munca, in timp ce Luminita Teodorescu a fost desemnata loctiitorul acesteia. Sedinta de ieri a decurs linistit, chiar daca la unele puncte consilierii PNL si PD-L au votat impotriva sau s-au abtinut. Astfel, la primul punct al ordinii de zi, privitor la modificarea anexei Hotaririi CJ de aprobare a indicatorilor tehnico-economci pentru modernizarea DJ 205 D Valea Sarii "" Nereju "" Bradacesti, liberalul Catalin Kanty Popescu a spus ca preturile ar fi prea mari, la care Marian Oprisan a replicat ca trebuie facuta o lucrare de calitate. Liberalul a mai cerut, la fel ca si democrat "" liberalul Emilian Diaconu la punctul doi, aminarea proiectului pentru a fi discutat in comisiile de specialitate dupa constituirea acestora. Pentru ca nu s-a aprobat acest lucru, consilierii PNL au votat impotriva la primul proiect. Emilian Diaconu a mai propus o serie de modificari ale Regulamentului de Organizare si Functionare al CJ, pus in discutie din cauza modificarilor legislatiei privind alegerea presedintelui CJ. Marian Oprisan a cerut respingerea propunerilor alesului PD-L, motiv pentru care cei 15 consilieri PNL si PD-L au votat impotriva sau s-au abtinut. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.