Politică

Ion Alanei, reales viceprimar la Brosteni

Andrei Milcoveanu
4 iul 2008 1191 vizualizări
Acesta va face echipa cu primarul liberal Ion Bucur Social-democratul Ion Alanei a fost ales ieri pentru un nou mandat ca viceprimar al comunei Brosteni. Nu insa fara emotiii, din cauza unor interese transpartinice, prin care o parte dintre social-democrati ar fi dorit sa-l aleaga viceprimar pe afaceristul local Ion Zbirciog, consilier PSD, om de incredere al fostului primar Gheorghe Calin, sustinut neoficial de fostul liberal Ion Despinoiu

Acesta din urma a fost ales consilier pe listele PSD, insa este considerat omul liberalilor pe lista PSD-ului. Dupa runde aprinse de negocieri la care a participat si consilierul judetean Constantin Guguianu, toti cei sapte consilieri prezenti, de la PSD si PNL, l-au votat pe Ion Alanei. "Multumesc celor care mi-au acordat increderea si m-au votat. Speram ca in acest mandat sa terminam proiectele incepute, in mod special podul peste Milcov la Capatanu, finantat pe Ordonanta 7/2005 si proiectele de consolidare a malurilor satelor Arva, Capatanu si Brosteni, erodate la inundatiile din 2005 si 2006", ne-a spus vechiul si noul viceprimar Ion Alanei. In mod ciudat, consilierii PD-L, necunoscind probabil legea, au absentat de la vot, crezind ca prin absenta lor viceprimarul nu va fi ales si isi vor impune propriul om. Or, pentru alegerea viceprimarului nu este nevoie de prezenta tuturor consilierilor, ci este suficienta majoritatea simpla de 50 A 1. Acest fapt arata o data in plus degringolada din curtea PD-L ului, care nu are disponibilitatea juridica de a-i consilia pe alesii partidului in lucruri care tin de abc-ul administratiei publice locale. Dupa cum cum se stie, noul primar al comunei Brosteni, liberalul Ion Bucur, zis Pomana, a fost ales in cel de-al doilea tur de scrutin cu sprijinul pesedistilor locali, in defavoarea candidatului PD-L Petrus Tuveni. (Andrei MILCOVEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.