Politică

Subprefectul Flenchea, atrasa «irezistibil» de Securitate!

Mihai Boicu
30 iun 2008 2166 vizualizări
Subprefectul Mioara Flenchea a fost recrutata de Securitate in anul 1976, in timpul liceului si a primit numele conspirativ Diana Petrescu, dupa cum se arata in dosarul trimis de CNSAS in instanta. Mioara Flenchea a dat cu subsemnatul pina in 1989, oferind informatii despre colegii cu care lucra si despre ceea ce se intimpla la locul de munca. Securistii spuneau despre Flenchea ca este "atrasa de irezistibil de munca de culegere de informatii". Subprefectul a turnat cele spuse de o persoana care plecase in SUA doua luni si care a intrat in vizorul Securitatii din acest motiv.

Subprefectul de Vrancea era "atrasa irezistibil" de munca informativa pentru Securitate, dupa cum arata datele din dosarul care a fost trimis de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) la Curtea de Apel Bucuresti. CNSAS a inclus-o pe Mioara Flenchea pe lista colaboratorilor fostei Securitati si a trimis dosarul in instanta pentru ca judecatorii sa se pronunte daca activitatea acesteia poate fi considerata "politie politica". Primul termen al procesului va fi in luna septembrie, avind in vedere ca acum judecatorii au vacanta. Materialele puse la dispozitia magistratilor arata ca Mioara Flenchea a fost o turnatoare precoce, intrucit a lucrat cu "baietii cu ochi albastri" inca din 1976, din timpul liceului, pina la evenimentele din decembrie 1989. Potrivit documentelor, Mioara Flenchea, acum in virsta de 48 de ani, a fost recrutata in 1976 si a primit numele conspirativ de Diana Petrescu. CNSAS a stabilit ca subprefectul a avut trei perioade in care a dat cu subsemnatul la fosta Securitate. Astfel, intre 1976-1979, Flechea a fost recrutata pentru incadrarea informativa a Liceului de fete "Garabet Ibraileanu" din Iasi. Intre 1980 si 1986, «Diana Petrescu» a fost reactivata pentru incadrarea informativa a angajatilor Statiei "Gheorghe Gheorghiu Dej" si a tinerilor de la caminul de nefamilisti. A treia perioada in care a colaborat cu Securitatea este intre 1986 si 1989.


Laudata de Securitate


Securitatea a avut o parere foarte buna despre colaborarea cu Mioara Flenchea, dupa cum reiese din caracterizarile facute de securisti. Astfel, potrivit notei de analiza din 31 mai 1977, "colaboratoarea de dovedeste atrasa irezistibil de munca de culegere de informatii, fiind pasionata mai ales de aspectul conspirativ al acestei activitati... ". "Majoritatea materialelor prezinta interes pentru organele noastre, referindu-se la elemente ce intretin relatii cu cetatenii straini sau care se comporta necorespunzator... ", se arata in nota de analiza din 15 iulie 1978. Potrivit notei de analiza din 3 martie 1989, subprefectul Mioara Flenchea "a furnizat informatii si despre unele nereguli existente in cadrul Statiei Hidrologice Focsani, cit si despre stari de spirit ocazionate de evenimente interne. S-a prezentat punctuala la intilniri, a manifestat atasament fata de organele de securitate.... ", se mai arata in documente. Diana Petrescu a furnizat Securitatii informatii "pretioase" despre o persoana care a plecat in SUA, dupa cum reiese din nota informativa pe care a dat-o pe 11 august 1988: "A fost plecat pe o perioada de doua luni in SUA la un frate de-al sau stabilit acolo ilegal (...) si a adus diferite produse de acolo printre care si doua aparate video (...). A afirmat ca nu mai trebuie sa lucreze pina la sfirsitul vietii deoarece ca urmare a excursiei efectuate in SUA nu are de facut decit sa bea, sa manince si sa se ocupe femei". Persoana turnata de Mioara Flenchea a fost luata in supraveghere informativa de organele de securitate, insa nu se stie despre cine este vorba.


Flenchea nu-si aduce aminte de Securitate


Mioara Flenchea nu a putut fi contactata telefonic aseara pentru a ne spune punctul sau de vedere cu privire la informatiile care au aparut despre dosarul sau. "Eu, din ce imi aduc aminte din viata mea, nu am colaborat cu nici un fel de Securitate, nu stiu nici daca am fost urmarita, nici nu m-a interesat partea asta, pentru ca nu aveam de ce", a declarat in luna mai subprefectul, dupa aparitia in presa a primelor informatii cu privire la colaborarea sa cu Securitatea. Flenchea a sustinut ca nu a fost informata in nici un fel de CNSAS despre dosarul sau si a afirmat ca aparitia informatiilor ar avea legatura cu carierea sa in administratia publica. "Traim tot felul de vremuri si de timpuri. In ultima vreme mi s-au intimplat tot felul de lucruri ciudate. Eu nu am absolut nici o treaba cu sfera politicului, dar probabil ca stau cuiva in git, judecind dupa ce mi se intimpla", a mai declarat atunci subprefectul Mioara Flenchea. Subprefectul se referea desigur la posibila schimbare din functie de catre Guvern, dat fiind ca nu s-a mai prezentat la examenul de fixare pe post. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Prefecturii Vrancea, Mioara Flenchea a fost intre 1980 si 1998 tehnician hidrolog la Compania Nationala "Apele Romane", iar din august 1998 si-a inceput carierea in administratia publica, la Prefectura Vrancea, fiind la inceput consilier juridic, apoi director la Directia Juridica, director la Directia Resurse Umane, sef Serviciu Juridic si secretar general, posturi in care s-a descurcat foarte bine intrucit este considerata o persoana bine pregatita profesional. Mioara Flenchea a devenit subprefect dupa transformarea functiilor de secretari generali in functii de subprefecti. Mioara Flenchea este originara din Buhusi, judetul Bacau. Primul termen al procesului legat de trecutul informativ al subprefectului Mioara Flenchea va avea lor pe 3 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 2 ore, 55 minute, 14 secunde
Uitati-va la EA cit de imbuibat fericita si conspirativa este. Nu se putea sa nu toarne putin de antrenament. Ea zice ca e sexxy si rea dar viseaza. Asa fatuco acum ar fi bine sa teretragi cu onoarea citeste integral
, acum 739393 zile, 2 ore, 55 minute, 14 secunde
www.lookfor.ro
, acum 739393 zile, 2 ore, 55 minute, 14 secunde
Are mult tupeu, la fel ca securistul Ghetu.Mai avem un securist si la evidenta populatiei, tot asa de tupeist si unul la conducerea judetului. Acum ne conduc fostii securisti si din acest motiv o citeste integral
, acum 739393 zile, 2 ore, 55 minute, 14 secunde
O CURVA ORDINARA.............. ERA DE ASTEPTAT SA SE URCE IN FRUNTEA ...... BUCATELOR SI SA MAI SI REZISTE . O SECATURA .
, acum 739393 zile, 2 ore, 55 minute, 14 secunde
...........si cand te gandesti ca am mancat la aceeasi masa cu ea si am spus bancuri cu ...Ceausescu. ...........mi se face greata si scarba . DOAMNE !
, acum 739393 zile, 2 ore, 55 minute, 14 secunde
Asta , dupa cum arata , ar fi turnat-o si pe masa si pe tacsu la secu. Era de asteptat.........
, acum 739393 zile, 2 ore, 55 minute, 14 secunde
E vorba de GHETU de la Protectia Copilului sau cam asa ceva ? VAI , DOAMNE !!!!!!!!!!!!!!!!!
, acum 739393 zile, 2 ore, 55 minute, 14 secunde
CATEAUA DRACULUI ! ! ! ! !! !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.