Politică

Consilierii odobesteni, pusi la treaba de GIC

Andrei Milcoveanu
27 iun 2008 726 vizualizări
Alesii odobesteni s-au intilnit ieri in prima sedinta ordinara. Investiti la sfirsitul saptaminii trecute, alesii au avut placuta surpriza de a primi, chiar la inceput de mandat, o scrisoare din partea Grupului de Initiativa Cetateneasca (GIC), prin care li se cere o implicare activa in viata social-politica a localitatii, prin intilniri publice, audiente lunare si prin rapoarte de activitate anuale, asa cum prevede legea administratiei.

Alcatuit cu sprijinul Asociatiei Pro Democratia (APD), in cadrul unui proiect cu finantare PHARE, GIC este prima initiativa oraseneasca de acest gen din judet. Scopul sau este implicarea cetatenilor in actul decizional si o apropiere a alesilor de problemele oamenilor si in afara campaniei electorale. Scrisoarea deschisa a fost citita de primarul Daniel Nicolas, care a recunoscut ca recomandarile facute de GIC sint reale si realizabile. Pentru prima data in ultimii 18 ani, PNL a lipsit la sedinta de constituire a comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local, deoarece Andrei Stefanache, singurul liberal ales, a lipsit nemotivat. Tot cu sprijinul APD, la Odobesti se va infiinta o Asociatie pentru tineri, in care vor fi cooptati, pe cit posibil, si tinerii care locuiesc la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala. (A. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.