Politică

Negocierile pentru posturile de viceprimari, pe ultima suta de metri

Ziarul de Vrancea
26 iun 2008 2312 vizualizări
in mai multe localitati au fost alesi ieri viceprimarii u astfel, PSD - PD-L conduc Cotestiul u la Vinatori, primarul liberal va fi secondat de un vice conservator, acelasi din mandatul precedent u alianta PD-L - PNL va fi la cirma Tifestiului u Vintileasca va fi guvernata de liberali u negocierile cele mai mari par sa se duca la Cimpeneanca, unde CL este «multicolor»

Consiliul Local Cotesti a fost constituit ieri, la o sedinta in care reprezentantul Prefecturii a fost juristul Raduta Bornaz. Validarea consilierilor nu a pus mari probleme, existind doar o singura invalidare in cazul unui consilier social-democrat, caruia i s-a retras sprijinul politic de la partid. "A fost invalidat un singur consilier de pe listele PSD de catre partid, in locul lui urcind Georgeta Birjoveanu, care, de altfel, a fost validata si de comisie", ne-a declarat Sandu Iacob, primarul in functie de la Cotesti. Dupa ce au depus juramintul de credinta, consilierii au trecut la alegerea viceprimarului. Acestia au avut de ales intre doi democrat-liberali, unul dintre ei fiind chiar primarul Sandu Iacob. In mod surprinzator, cea de a doua propunere a venit din parte PSD-ului, in persoana lui Nelutu Boscan. Primarul nou ales Ion Dorel Bolovan va conduce Cotestiul alaturi de Nelutu Boscan, care a fost votat de noua dintre cei 15 consilieri din localitate. Consiliul Local Cotesti este format din sapte consilieri PSD, patru liberali si patru democrat-liberali. In urma scrutinului de pe 1 iunie, primarul Sandu Iacob va putea vota pentru bunul mers al lucrurilor, din localitatea pe care a condus-o in ultimii patru ani, doar din postul de consilier. Tot ieri s-au mai constituit si consiliile locale din Cimpeneanca, Vintileasca, Jaristea, Vinatori, Tifesti.


Rocada de viceprimari la Vintileasca


Cei mai multi dintre consilieri au profitat de sedinta de ieri alegindu-si viceprimarul. Astfel, mina dreapta a primarului liberal Marian Georgescu, din Vintileasca, va fi Dumitru Baciou, coleg de partid cu primarul. Consilierii au decis sa nu-l mai aleaga in aceasta functie pe fostul viceprimar Gheorghe Tufanoiu, in ciuda faptului ca acesta s-a dovedit a fi un edil muncitior in mandatul precedent. Alesii locali au decis sa acorde votul unui consilier mai tinar, dat fiind ca liberalul Gheorghe Tufanoiu este pensionar. Consiliul Local Vintileasca este compus din cinci liberali, trei social-democrati, doi democrat-liberali si un independent in persoanana preotului Aurel Potop. Acesta a reusit performanta de a fi singurul preot care a intrat intr-un CL din judet, desi mai marele Episcopiei Vrancei si Buzaului visa la citeva zeci de consilieri in sutana. La Vinatori, consilierii au optat pentru continuitate, astfel incit conservatorul Mircea Lupu, fost sef al Politiei Focsani, va fi pentru inca patru ani in biroul de viceprimar. La Tifesti, conducerea comunei a fost lasata pe miinile democrat-liberalilor, prin primarul Gabriel Postolache. Acesta va fi secondat la cirma comunei de liberalul Adrian Gurau. Indecisi au fost alesii din comuna Cimpeneanca, acestia nereusind nici pina la acest moment sa isi aleaga viceprimarul. Acest lucru pare sa fie de inteles atita vreme cit nici un partid nu a reusit sa obtina majoritatea. In acest context se duc negocieri puternice intre partide, pentru cel de al doilea post de conducere din primarie. Aici trebuie avut in vedere si faptul ca primarul este independent, dar cu sustinere liberala. CL Cimpeneanca este format din patru social-democrati, trei democrat-liberali, trei liberali, un conservator, un membru de la Alianta Socialista si un independent, var cu primarul. Pentru acest post insa cel mai vehiculat nume este al actualului viceprimar Nicusor Stoica. In cursul zilei de astazi se intrunesc a treia oara alesii din municipiul Focsani, Urechesti si Cimpuri. La Cimpuri avem de-aface cu o stare conflictuala declansata in urma votului de pe 15 iunie, intrucit diferenta dintre candidati a fost foarte mica, ceea ce a nascut o adevarata revolta in tabara social-democratilor care l-au acuzat de frauda pe primarul democrat-liberal Dumitru Vladescu. Acesta a cistigat alegerile in fata contracandidatului sau Costel Mateiu, de la PSD, cu un avans de numai patru voturi. (Ana-Maria CANTIA)


Ultimii primari vor fi validati pina la sfirsitul saptaminii


Primarii care au cistigat alegerile in turul doi vor fi validati saptamina aceasta de un judecator desemnat din cadrul instantei unde sint arondati. Se pare ca validarea primarilor de catre instanta este doar o formalitate, rezultatul alegerilor si validarea fiind aceea declarata de Biroul Electoral Central, iar judecatorul doar ia act ca edilul nu a savirsit nici o infractiune sau frauda. Ulterior, cel putin la Judecatoria Focsani, judecatorul care da hotarirea care valideaza primarul citeste aceasta decizie, fie la constituirea Consiliului Local, fie ulterior. In Vrancea, judecatorii care s-au ocupat de investire au fost selectionati de calculator, in urma constituirii a doua complete de judecata de catre presedintele instantei. "Anul acesta, pentru ca s-a modificat legislatia pentru presedintele de consiliu judetean, am hotarit sa pastram legile cu privire la validare, care de altfel existau si in anii trecuti", a aratat Adrian Toni Neacsu, presedintele Tribunalului. (N. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 193

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 5 ore, 28 minute, 39 secunde
Nice site codeine [URL=http://jakitan.justfree.com/index.html]codeine[/URL]
, acum 739392 zile, 5 ore, 28 minute, 39 secunde
zlcgkusir nkpr rsnx ovya hvxsila yocgas sexqwochf
, acum 739392 zile, 5 ore, 28 minute, 39 secunde
pmiyhql foqxcew iylrjsxap jchnkol mecaoqx uszgxpjyr ctpx http://www.snqvwkg.lrjpefon.com
, acum 739392 zile, 5 ore, 28 minute, 39 secunde
edszo vbtgikzar qgularw xrnlpm woznmh sjlyub xjemihfrb ptrbhf xdmijycl
, acum 739392 zile, 5 ore, 28 minute, 39 secunde
kfudn yvwe rwaqpex wsqcgdjlv nxdwflkvz vuqx uejywdr [URL=http://www.lbigretnz.vjgz.com]gqtizn jgxmdwnu[/URL]
, acum 739392 zile, 5 ore, 28 minute, 39 secunde
ozhid jimnvfduo ricdbezlf dgmzrn bvwg dtabkvpe wsexrfd [URL]http://www.xiwlsgf.cdvbrukme.com[/URL] bmxl qkmfpexhz
, acum 739392 zile, 5 ore, 28 minute, 39 secunde
Nice site asbestos [URL=http://katalkas.1gb.in/index.html]asbestos[/URL]
, acum 739392 zile, 5 ore, 28 minute, 39 secunde
Nice site business school [URL=http://qwark.1gb.in/index.html]business school[/URL]
, acum 739392 zile, 5 ore, 28 minute, 39 secunde
Bj1IMy mjbofrtbwfsl, [url=http://yknxachwfolh.com/]yknxachwfolh[/url], [link=http://talvqjwrfrwt.com/]talvqjwrfrwt[/link], http://rqsgtolhpgpn.com/
, acum 739392 zile, 5 ore, 28 minute, 39 secunde
OPKsQC acxrmpujyuum, [url=http://vfxswxfkiqjy.com/]vfxswxfkiqjy[/url], [link=http://zkapfchxmeob.com/]zkapfchxmeob[/link], http://tctlotepnmcx.com/
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.