Politică

Pesedisti si liberali la inscaunarea lui Oprisan

Mihai Boicu
23 iun 2008 1154 vizualizări
Marian Oprisan a jurat pentru inca patru ani in fruntea Consiliului Judetean, ceremonia avind loc la Tribunalul Vrancea. Sala a fost plina de pesedisti, dar printre acestia si-au facut aparitia si citiva liberali

Marian Oprisan a depus simbata juramintul pentru al treilea mandat consecutiv de presedinte al Consiliului Judetean. Ceremonia a avut loc la Tribunalul Vrancea, in fata presedintelui instantei, Adrian Toni Neacsu, si a prefectului Dragos Mircea. Noul si vechiul mai mare peste CJ a promis marea cu sarea pentru urmatorii patru ani. "In urmatorii patru ani intentionam sa incheiem o etapa importanta si anume aceea a infrastructurii judetului, in toate componentele care privesc calitatea vietii oamenilor. De asemenea, o a doua etapa va privi aducerea de investitii, dezvoltarea economica si locurile de munca. Intr-o a treia etapa vom face o lege a descentralizarii, prin care institutiile din subordinea ministerelor sa treaca in subordinea autoritatilor locale", a spus Marian Oprisan. Baronul si-a pregatit o ceremonie menita sa-i impresioneze pe invitati. Acesta si deputatul Miron Mitrea au pasit in Tribunal pe un covor rosu, in stinga si in dreapta fiind amplasate scaunele. Asa cum s-a intimplat la ultimele manifestari, si de aceasta data prezente au fost mama si fiica lui Oprisan. Surprinzator, printre numerosii invitati ai presedintelui CJ s-au numarat si citiva dintre directorii de institutii, membri sau sustinuti de PNL. La Tribunal au putut fi vazuti Iordache Bostan, seful Inspectoratului Scolar Judetean, Ioan Rosu, seful Oficiului Judetean de Consultanta Agricola, Gabriel Barculecu, directorul adjunct al Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Adrian Buzdrug, directorul Garzii Financiare, Florin Nedelcu, directorul Autoritatii Romane Rutiere, Cornelia Draguna, directorul Autoritatii de Sanatate Publica, Dragos Micu, seful Inspectoratului de Stat in Constructii sau Horia Frincu, directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Din rindul primarilor liberali veniti sa-l felicite au facut parte si cei din Marasesti, Brosteni, Jaristea, Movilita sau Andreiasu. In rest, Tribunalul s-a umplut cu pesedisti, primari, viceprimari, consilieri locali si consilieri judeteni, sefi de institutii aflate in subordinea CJ.

De la juramint nu puteau sa lipseasca primarul si viceprimarii Focsaniului, care au fugit de la constituirea Consiliului Local, programata cu o zi inainte. Pentru depunerea juramintului, pe covorul rosu au fost puse doua birouri, unul la care a luat loc Oprisan, iar la celalalt prefectul Dragos Mircea si judecatorul Adrian Neacsu. Pastorala a asigurat ambianta muzicala a manifestarii, cintind "Desteapta-te romane" si "Oda bucuriei". Inca din timpul celui de-al doilea cintec, in sala Tribunalului au inceput sa pocneasca dopurile sticlelor de sampanie pregatite pentru ca participantii sa ciocneasca. La final, sefii PSD au plecat la partid pentru "o gustare". Primarul Decebal Bacinschi le-a propus sa mearga la "Aqualand", complexul de agrement deschis chiar simbata, pe bulevardul Brailei, insa Miron Mitrea si Marian Oprisan au refuzat. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.