Politică

Viceprimar dinozaur la Bolotesti

Doina Ganea
21 iun 2008 3301 vizualizări
Neculai Laluciu, fostul secretar al Primariei, este viceprimarul comunei Bolotesti pentru urmatorii patru ani u primarul Stefan Sichin si viceprimarul Laluciu se numara printre cei mai longevivi alesi locali u Sichin conduce destinele comunei fara intrerupere din 1994, iar Laluciu este din 1990 secretarul Primariei u ieri a avut loc si validarea celor 7 consilieri PSD, 5 PNL si un democrat-liberal, care alcatuiesc Consiliul Local

Locuitorii din Bolotesti au oficial un nou Consiliu Local. Ieri a avut loc, pentru a doua oara, sedinta de constituire a CL, dupa ce prima sedinta convocata la inceputul saptaminii a esuat din cauza ca alesii PNL au parasit sala inainte de inceperea lucrarilor. Sedinta de constituire a CL Bolotesti pentru mandatul 2004-2008 a inceput cu o intirziere de 45 de minute, cauzata de jurista Prefecturii, Ioana Dascalu, care si-a cerut scuze celor prezenti pentru ca a facut sa fie asteptata. Desi se prefigura o sedinta cu surprize si consilierii Aliantei PNL-PD-L (5 liberali si un democrat-liberal) se asteptau sa-si numeasca ei viceprimarul, la urna de vot majoritatea PSD formata din cei 7 consilieri a decis altceva. Astfel, pe o perioada de patru ani, locuitorii comunei Bolotesti il vor avea ca viceprimar pe fostul secretar al Primariei, Neculai Laluciu. De asemenea, in sedinta de ieri, PD-L a reusit performanta de a valida mandatul consilierului Gheorghe Buleandra, desi acesta era situat abia pe locul patru din lista propusa la alegerile locale de la 1 iunie. Consilierii locali validati, impreuna cu viceprimarul ales si-au depus juramintul pe Biblie si Constitutie. Primarul Stefan Sichin, ales din primul tur al alegerilor de la 1 iunie, nu a depus insa juramintul, urmind ca pentru acest eveniment sa se organizeze o alta sedinta de CL.


Daca e tradare s-o stim si noi!


Avind in vedere ca din cei 13 consilieri, 7 sint ai PSD, iar alegerea viceprimarului se face cu majoritate simpla, era clar ca social-democratii vor reusi sa-si impuna un viceprimar fara emotie. Totusi, surse din rindul alesilor locali dadeau ca sigur faptul ca unul dintre consilierii PSD va "trada" si va vota alaturi de grupul de consilieri PNL si PD-L. Probabil ca jumatate de adevar a existat in aceste opinii, avind in vedere faptul ca prima propunere pentru functia de viceprimar din partea liberalilor a fost pentru PSD-istul Ionica Corozanu. Acesta a refuzat insa pe motiv de incompatibilitate. "Nu pot sa accept functia pentru ca eu sint incompatibil, pentru ca am o firma si sint administrator", a declarat Corozanu. Vazind ca manevra "Corozanu" a cazut, liberalii au facut cea de-a doua propunere, in persoana consilierului PNL Fanica Popa. Acesta a pierdut, asa cum era de asteptat, la un vot diferenta in fata consilierului PSD Neculai Laluciu.


"Dinozaurii" de la Bolotesti


Primaria Bolotesti are in frunte un tandem care se afla de aproximativ 30 de ani la cirma comunei. Este vorba de actualul primar, Stefan Sichin, ales pentru inca 4 ani din primul tur de scrutin al alegerilor de la 1 iunie. Sichin a stat in scaunul de primar timp de atitea mandate incit el insusi le-a pierdut numarul. A ocupat aceasta functie intre anii 1981-1989, iar din 1994 nu a ratat nici un mandat. Un alt "dinozaur" al administratiei locale de la Bolotesti este, fara indoiala, viceprimarul ales ieri, Neculai Laluciu. Acesta a fost si inainte de 1989 secundul primarului, iar din 1990 pina in prezent a ocupat functia de secretar al Primariei. "Tin sa multumesc in primul rind consilierilor care m-au sustinut pentru a ocupa functia de viceprimar si ii asigur pe cei care nu m-au votat ca vom coopera cit se poate de bine, avind in vedere experienta mea de 36 de ani in fruntea acestei comune. Vreau de asemenea sa precizez ca odata ajunsi in aceste functii nu facem politica, ci numai administratie", a precizat viceprimarul Neculai Laluciu. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 17 ore, 43 minute, 54 secunde
Domnul de la PSD care se afla in incompatibilitate se numeste ROMICĂ COROZANU şi nu este persoana din fotografie care se vede cu ochiul liber e la fel de "dinozaur "ca şi viceprimarul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.