Politică

Trasculescu merge la vice, Bizna ramine in CL

Mihai Boicu
20 iun 2008 1255 vizualizări
Biroul Permanent Judetean PD-L a decis aseara ca Alin Trasculescu ramine propunerea pentru viceprimar, in timp ce Mirela Bizna a pierdut la vot u de asemenea, lista de consilieri municipali a ramas neschimbata, desi Biroul Municipal il imputernicise pe Trasculescu sa stabileasca singur consilierii u in mod surprinzator, Nicu Tanase, presedintele PD-L Focsani, a intirziat la sedinta, iar Alin Trasculescu a lipsit

Biroul Permanent Judetean al PD-L a decis aseara, in absenta presedintelui Jan Vraciu, ca propunerea pentru postul de viceprimar al Focsaniului sa fie Alin Trasculescu. La sedinta au participat 19 membri ai BPJ, iar lucrarile au fost conduse de prim "" vicepresedintele Andrei Dulgheru. Alin Trasculescu nu a participat la sedinta intrucit era plecat din judet, in timp ce Nicu Tanase, presedintele PD-L Focsani, a intirziat la rindul sau. Punctele fierbinti de pe ordinea de zi a sedintei au fost propunerea pentru functia de viceprimar al Focsaniului, precum si validarea listei celor sapte consilieri municipali. "Pentru functia de viceprimar a fost nominalizat Alin Trasculescu, cu 15 voturi la 4. Au fost trei cereri pentru functia de viceprimar, Mirela Bizna, Alin Trasculescu si doctorul Nicolae Moise. Doctorul Moise s-a retras pentru ca atunci cind isi depusese candidatura nu stia ca Alin o sa candideze", ne-a declarat Andrei Dulgheru, prim ""vicepresedintele PD-L Vrancea. La discutiile pentru lista de consilieri municipali, potrivit lui Andrei Dulgheru, membrii BPJ au optat sa-i mentina in functie pe cei sapte consilieri alesi la alegeri din 1 iunie, desi au fost informatii ca urmeaza sa se propuna invalidarea Mirelei Bizna. "Nicu Tanase (presedintele PD-L Focsani "" n.r.) a venit mai tirziu la sedinta si hotarirea privind lista de consilieri fusese deja luata. Acesta a prezentat o hotarire cu doua puncte, unul referitor la sustinerea lui Trasculescu si a doua prin care era mandat Alin Trasculescu sa isi aleaga lista de consilieri", ne-a spus Andrei Dulgheru. Prim "" vicepresedintele PD-L a sustinut ca Tanase nu prezentat nici o lista cu consilerii agreati de Alin Trasculescu, insa una dintre propuneri era invalidarea Mirelei Bizna. Jan Vraciu nu a putut fi contactat telefonic pentru a-si spune punctul de vedere cu privire la situatia din organizatia sa. Sotia sa, Doina Vraciu, ne-a spus ca senatorul va reveni saptamina viitoare in judet.

Trasculescu inca isi vrea consilierii

Alin Trasculescu, posibil viitorul viceprimar al Focsaniului, nu a participat la sedinta BPJ intrucit era plecat din oras. Democrat "" liberalul sustine ca a fost sunat pentru a participa la sedinta si a cerut sa fie asteptat cu lista de consilieri, ceea ce nu s-a intimplat. "O sa vorbesc cu primii zece consilieri si in functie de activitatea lor de la municipiu, in functie de cit s-a implicat fiecare in campanie, voi lua o decizie. Se pot opera modificari, iar Biroul Municipal m-a mandat pe mine sa-mi aleg lista si sa fie validata de Biroul Judetean. Eu miine (azi "" n.r.) ma voi prezenta cu lista mea de consilieri", ne-a declarat Alin Trasculescu. Acesta a parut sa ignore, din nu stim ce motive, faptul ca BPJ s-a pronuntat aseara si ca azi va avea loc sedinta de constituire a Consiliului Local Focsani, deci nu se stie cind va mai avea loc o rasturnare de situatie intrucit nu prea mai este timp. Mirela Bizna ne-a declarat ca nu este nemultumita de faptul ca a pierdut nominalizarea la functia de viceprimar, deoarece a fost vorba de o hotarire democratica. "Conform unor intelegeri anterioare, a unor discutii cu conducerea partidului, am facut o cerere pentru a candida pentru functia de viceprimar, s-au supus la vot in BPJ aceste cereri si propuneri si BPJ a hotarit prin vot secret ca domnul Trasculescu sa fie propunerea pentru viceprimar", a spus Mirela Bizna. Din partea PNL, propunerea pentru functia de viceprimar este Romeo Paul Postelnicu, in timp ce PSD, cel mai probabil, ii va propune pe actualii viceprimari, Neagu Nistoroiu si George Mardare.

Vraciu, Momanu si Dulgheru renunta la CJ

Senatorul Jan Vraciu, presedintele PD-L Vrancea, deputatul Corneliu Momanu si Andrei Dulgheru, prim "" vicepresedintele organizatiei au renuntat la functiile de consilieri judeteni. Lista finala a fost prezentata la sedinta de ieri a BJP. In cazul celor doi parlamentari, decizia era de asteptat intrucit acestia spera sa obtina un nou mandat in Parlament la alegerile generale. Andrei Dulgheru vrea la rindul sau sa devina parlamentar. «In conditiile in care au loc alegeri prin vot uninominal, intentionez sa particip si eu la vot intr-unul din colegiile electorale», ne-a declarat democrat "" liberalul. (Mihai BOICU)

Cine sint consilierii PD-L

1.Trasculescu Alin Silviu 33 ani inginer

2.Tanase Neculai 42 ani inginer

3. Bizna Mirela Carmen 46 ani inginer

4. Popoiu Emil Danut 50 ani profesor

5. Moise Ioan Nicolae 58 ani medic

6. Malureanu Mugurel Cosmin 30 ani economist

7. Gongu Daniel 30 ani economist

8. Colin Adrian 41 ani profesor

9. Lazar Mioara 50 ani inginer

10. Susu Cristinel 39 ani electrotehnist


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.