Politică

Oprisan i-a reprosat lui Iliescu ca l-a numit barosan local

Camelia Stănilă
19 iun 2008 1404 vizualizări
Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, s-a luat in gura cu "tatuca" PSD, Ion Iliescu, la intilnirea convocata la Bucuresti pentru a analiza rezultatele alegerilor locale.

Baronul Oprisan i-a atras atentia lui Iliescu sa nu lanseze moda "barosanilor locali", termen inedit pe care l-a lansat presedintele de onoare al social-democratilor. Ion Iliescu s-a dezlantuit impotriva liderilor PSD din teritoriu, atunci cind unul s-a aratat revoltat de impunerea "de la centru" a multor candidati de pe liste in perspectiva alegerilor generale. "Da, dar trebuie sa fim atenti si la barosanii nostri locali, ca si ei au metehne din astea cu impunerea pe liste a tot felul de nepoate sau secretare", a reactionat Iliescu la critica adusa in plen. Marian Oprisan s-a simtit vizat si a replicat imediat: "Domnule presedinte, va rog nu ne mai spuneti asa, ca miine apare in ziare si ne distruge presa. Tot dumneavoastra ne-ati spus si baroni locali". Dar cum se pare ca parerea celor din teritoriu nu prea conteaza in fata fostului presedinte al tarii, Iliescu a continuat sa vorbeasca despre "barosanii locali" din PSD, cu care de altfel nu a ezitat sa faca si o poza "de familie" la final. Presa centrala a remarcat atitudinea agresiva pe care fostul sef al statului a adoptat-o in ultima vreme, inclusiv la adresa presedintelui Traian Basescu, pe care l-a criticat pentru implicarea fatisa in campania electorala. Potrivit marturiilor mai multor lideri PSD, preluate de jurnalistii de la Bucuresti, Ion Iliescu chiar l-ar fi injurat pe Basescu cu replica "îl bag in ma-sa ca nu mai sint contracandidatul lui la presedintie". Disputa dintre liderii de la centru si baronii locali vine pe fondul unui razboi pe putere in PSD, in conditiile in care unii lideri locali au ajuns sa dicteze multe dintre deciziile luate la centru. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.