Politică

Postelnicu este viceprimarul PNL

Ziarul de Vrancea
19 iun 2008 1223 vizualizări
Romeo Paul Postelnicu va fi propunerea PNL la sedinta de constituire a Consiliului Local Focsani, care va avea loc miine

Liberalii si-au desemnat ieri candidatul pentru functia de viceprimar. Acesta, asa cum se anticipa, este Romeo Paul Postelnicu, care s-a clasat al treilea la primul tur al alegerilor pentru functia de primar al Focsaniului. Decizia a fost luata in unanimitate de membrii Biroului Permanent Municipal si mai trebuie confirmata de Biroul Permanent Judetean, ceea ce anunta insa a fi doar o formalitate. Liberalii considera ca Romeo Postelnicu le va aduce un plus de imagine la Focsani si cred ca va fi mult mai atent la ce se intimpla in executivul local. "Apreciez ca partidul s-a oprit la aceasta propunere si, tinind cont de faptul ca impreuna cu PD-L vom avea majoiritatea in Consiliul Local, speram ca programele si proiectele noastre sa fie materializate macar in parte in urmatorii patru ani. Apreciez ca aceasta nominalizare reprezinta si respectul pe care il are PNL fata de electoratul focsanean care a apreciat programele noastre. Desi nu mi-am dorit neaparat o asemenea pozitie, respectul pe care il am fata de cei care au investit in mine m-a determinat sa fiu de acord si sa incerc sa arat ca se poate si o astfel de administratie si sa incercam sa schimbam in bine fata municipiului", ne-a declarat Romeo Paul Postelnicu. In situatia in care alianta anuntata intre PNL si PD-L va functiona miine, la sedinta de constituire a Consiliului Local Focsani, Postelnicu va face echipa cu Alin Trasculescu, propunerea democrat "" liberalilor pentru functia de viceprimar al Focsaniului. Liberalul crede ca va colabora bine atit cu primarul PSD Decebal Bacinschi, cit si cu "colegul" sau. "In ceea ce priveste colaborarea cu domnul Bacinschi, va fi una bazata pe lege si, cunoscindu-l ca om, cred ca nu va fi o chestiune dificila de a pune in prim plan interesele comunitatii", a afirmat Postelnicu.

PSD nu-si "desconspira" viceprimarii

La PSD, preferatii pentru a fi "secunzii" lui Bacinschi sint actualii viceprimari, Neagu Nistoroiu si George Mardare. Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea, a refuzat sa ne faca vreo declaratie pe aceasta tema. La rindul sau, Decebal Bacinschi a sustinut ca nu stie sa se fi discutat despre propunerile partiduliu. "La Bucuresti, Becali are viceprimar cu patru consilieri. Depinde cum se negociaza. Eu nu am participat la nici o discutie pina acum, nu cred ca au avut loc", ne-a spus primarul Focsaniului. Edilul social "" democrat crede ca va colabora bine si cu viceprimari de la alte partide, daca acestia "pun pe primul loc interesul comunitatii". Sedinta de constituire a Consiliului Local Focsani va avea loc miine. Din cei 21 de consilieri, 10 apartin PSD, sapte PD-L si patru PNL. PD-L si PNL detin impreuna majoritatea simpla si ar putea sa-si numeasca viceprimari, potrivit protocolului incheiat intre cele doua organizatii inainte de turul doi al alegerilor locale. La rindul sau, PSD mai are nevoie doar de un singur vot pentru a avea in "portofoliul" sau vioceprimarii Focsaniului si a facut in aceasta perioada demersuri insistente pentru a lua un vot de la PNL sau de la PD-L. (M. BOICU)


Florin Vetrescu a fost reales viceprimar

Daniel Nicolas a fost investit ieri pentru un nou mandat in functia de primar al orasului Odobesti. Din cei 12 consilieri PSD, trei au fost declarati incompatibili, respectiv Stealian Ene, directorul Casei de Cultura, Gheorghe Teluta, administratorul orasului, si Neculai Cristea, consilier in aparatul de specialitate al Primarului, locul lor fiind ocupat de urmatorii trei consilieri de pe lista. Dupa validarea si constituirea noului Consiliu Local s-a trecut la alegerea viceprimarului, Florin Vetrescu obtinind 10 voturi din cele 15 valid exprtimate. Alaturi de cei 12 consilieri PSD, mai fac parte din noul Consiliu Local, un consilier PNL si doi PD-L. Din partea Institutiei Prefectului, la ceremonia de investitura a fost prezent subprefectul Mioara Flenchea. Evenimentul s-a desfasurat la Casa de Cultura din Odobesti. (A. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.