Politică

Constituiri de consilii pe banda rulanta

Ziarul de Vrancea
18 iun 2008 2701 vizualizări
ClL Panciu nu s-a ales inca viceprimarul, desi PSD are majoritatea, in timp ce la Adjud este viceprimar, pentru a treia oara, Gelu Diaconu u si la Reghiu, Andreiasu si Mera s-au desemnat viceprimarii

Ieri seara a avut loc sedinta de constituire a noului Consiliu Local Panciu, prilej cu care au fost validate mandatele a 15 consilieri locali, nu insa in ordinea in care au candidat pe liste la alegerile din 1 iunie. Consilierii validati de comisie au fost: Ciprian Nicolae Nica, Elena Stoica, Vasile Bindar, Iulian Nica, Rodica Watkins, Gheorghe Croitoru, Danut Pufu, Constantin Duna, Dumitru Huzum Serban si Ion Dogaru de la PSD, Sorin Robu, Petru Huma, Catalin Mihaila si Fanica Panciu de la PD-L si Marian Ungureanu de la PNL. De la PSD a fost scos de pe lista consilierul local ales Nicolae Olaru, aflat initial pe locul patru. Si democrat-liberalii au invalidat citeva mandate pentru ca fostul primar Fanica Panciu, aflat pe locul sapte pe lista, sa intre in noul consiliu. Au ramas astfel pe dinafara doctorul Mihai Ionescu, Razvan Mihail Corcoz si omul de afaceri Florentin Cristinel Sandu. Tot ieri au fost stabilite si comisiile de specialitate din Consiliul Local si a fost ales si presedintele de sedinta al Consiliului Local pentru urmatoarele trei luni, in persoana consilierului PSD Rodica Watkins. Tot in sedinta de ieri a fost investit in functie si primarul orasului Panciu, Ion Petre (PSD). La sedinta de constituire a CL Panciu n-a fost insa desemnat viitorul viceprimar al orasului. "Probabil ca vom face o noua sedinta saptamina viitoare sau peste doua saptamini pentru alegerea viceprimarului. Dar avem timp! Trebuie sa ne gindim si sa alegem bine. Deocamdata nu-i nici o graba. Oricum va fi cineva din rindurile PSD pentru ca avem majoritate in Consiliul Local", ne-a declarat primarul Ion Petre. La finalul sedintei, primarul a promis ca va duce la bun sfirsit programele incepute si ca va demara proiectele pe care le-a promis in timpul campaniei electorale.


Armencea face iar pereche cu Diaconu


Ieri, s-a constituit si Consiliul Local Adjud si au fost validati consilierii alesi in functie pe 1 iunie. PSD are majoritatea, adica 10 consilieri, in timp ce PNL are cinci, iar PD-L doi consilieri. Unul dintre consilierii PSD, Mihail Vearba, fost director al Urbis SA, nu s-a prezentat la sedinta intrucit si-a dat demisia din functia de consilier. Astfel, in locul sau a fost validat urmatorul de pe lista partidului. Majoritatea PSD a decis ca viceprimarul Adjudului sa fie in continuare Gelu Diaconu, care ocupa aceasta functie din anul 2000, atunci cind a fost ales pentru prima data in functia de primar social "" democratul Constantin Armencea. Acesta din urma nu a fost validat inca in functie, deoarece mandatul sau nu fost confirmat mai intii de Judecatoria Adjud. Ieri s-au constituit consiliile locale si in alte localitati, printre care cele de pe Valea Milcovului. La Reghiu, unde PNL are 10 consilieri, iar PSD 3, viceprimar a fost desemnat liberalul Neculai Nemut. La Andreiasu, unde tot liberalii detin cele mai multe mandate, 10 din 11, viceprimar este Adrian Ponea, care a ocupat aceasta functie si in mandatul precedent. La Mera, noul viceprimar al comunei este Aurel Trifan, care a fost ales de toti cei 13 alesi din Consiliul Local, pentru el votind si cei trei consilieri PSD, pe linga cei 10 de la PNL. Postul a fost rivnit la un moment dat si de fostul primar PSD Gheorghe Sararu. La constituirea consiliilor din cele trei comune de pe Valea Milcovului a fost prezent si prefectul Dragos Mircea. "Toti cei de la Prefectura am fost plecati in teritoriu, pentru ca in aceasta saptamina vrem sa terminam constituirea tuturor consiliilor locale", ne-a declarat prefectul. (Doina GANEA, Mihai BOICU)



Consilierii alesi pe 1 iunie la Garoafa s-au intilnit in prima sedinta


Din cei 13 consilieri alesi la Garoafa 8 sint PSD, 3 sint PNL si 2 de la PD-L u pentru inca patru ani, garofenii il vor avea viceprimar tot pe Dumitru Turcu u un consilier PSD a fost exlus de pe lista


La Garoafa s-a constituit primul Consiliu Local din judet dupa alegerile de la 1 iunie. Din cei 13 consilieri, 8 sint din partea PSD, 3 liberali si 2 democrat-liberali. In prima sedinta din acest mandat, alesii au stabilit componenta CL si si-au desemnat, din rindurile lor, viceprimarul. Acesta este fostul viceprimar din mandatul 2004-2008, Dumitru Turcu (PSD). Nominalizarea ca secund al primarului Gheorghe Maghiaru nu a constituit nici o surpriza. Majoritatea PSD convenise deja asupra acestuia. De asemenea, in sedinta de ieri, PSD a anuntat invalidarea mandatului consilierului local Claudiu Bunea, in locul sau urcind, de pe lista de supleanti a PSD, fostul PRM-ist Neculai Trifan. Consilierii locali validati impreuna cu viceprimarul ales si-au depus juramintul in prezenta subprefectului Mioara Flenchea, dupa care au ciocnit o cupa de sampanie. Primarul Gheorghe Maghiaru, ales din primul tur al alegerilor de la 1 iunie nu a depus insa juramintul, neprimind inca validarea de la Judecatorie. Sedinta de constituire a CL Garoafa a decurs conform programului, in ciuda numeroaselor sicane din partea Opozitiei. Astfel, democrat-liberalul Constantin Paun a cerut constituirea comisiei de validare cu reprezentanti din partea fiecarui partid, si nu doar dintre cei ai PSD, asa cum se prefigura. Propunerea sa nu a avut succes deoarece candidatul propus de el, in persoana lui Gheorghe Bondas, nu a fost votata decit de patru alesi. Consilierii validati de comisie pina la sfirsitul sedintei au fost Teodor Bongea, Andrei Pustianu, Mihail Raduc, Eugen Samoila, Stefan Stefanescu, Neculai Trifan, Dumitru Turcu si Vidoff Alexis Calin din partea PSD, Eugen Buleandra, Laurentiu Diaconu si Marcel Stancu de la PNL, Gheorghe Bondas si Constantin Paun din partea PD-L.


Ce propuneri au fost pentru viceprimar


Alegerea viceprimarului a animat spiritele. Si aici Constantin Paun a comentat faptul ca PD-L nu-l va vota pe actualul viceprimar Dumitru Turcu, pentru ca in mandatul trecut a avut numeroase contestatii cu privire la activitatea depusa. Contestatii care au venit nu numai de la PD-L, ci si din partea unor consilieri PSD. Din acest motiv, democrat liberalii, sustinuti de liberali, constienti fiind de faptul ca neavind majoritate in CL nu pot face o propunere convenabila pentru ei, au propus asa, pentru diversificare, un alt PSD-ist pentru functia de viceprimar, in persoana consilierului Mihail Raduc. In urma scrutinului, Dumitru Turcu a obtinut 8 voturi, devenind viceprimar, iar Mihail Raduc doar 5 voturi. Responsabilitatile viceprimarului nu au fost inca fixate, dar ele au ramas cele trasate si pina acum de catre primarul in functie. Viceprimarul ales, Dumitru Turcu, a tinut sa precizeze cu prilejul investirii ca doreste o buna cooperare cu toti consilierii, indiferent de culoarea lor politica. Conform noilor prevederi din Legea 215/2001 si Legea 393/2004, functia de viceprimar nu mai este incompatibila cu cea de consilier local. Astfel, viceprimarul, desi face parte din executivului local, este in acelasi timp si membru al legislativului si poate vota alaturi de colegii sai in sedintele de CL. Tot in sedinta de ieri a fost ales si presedintele de sedinta pentru urmatoarele trei luni, in persoana consilierului PSD Eugen Samoila.


PSD si-a invalidat un mandat de consilier


Candidatul Claudiu Bunea de pe lista PSD a fost anuntat, la inceputul sedintei de ieri, ca partidul nu i-a validat mandatul de consilier local si, din acest motiv, nu va face parte din noul CL. "Am sa vad si eu de ce s-a intimplat asa ceva. Cam banuiesc eu ce a fost la mijloc, dar nu pot spune nimic pina nu vad decizia partidului si motivele. Probabil voi contesta. Deocamdata sa vad despre ce este vorba", a declarat in plenul sedintei Claudiu Bunea. Primarul comunei Garoafa, Gheorghe Maghiaru, care este si presedintele organizatiei PSD Garoafa, ne-a declarat ca la sedinta de partid care a avut loc luni seara s-a decis invalidarea consilierului Claudiu Bunea pentru ca nu prea s-a implicat in campania electorala. "A fost si lipsa de implicare in campanie, dar si alte probleme. Dl Bunea a emis niste pretentii care nu au convenit celorlalti membri ai Biroului Permanent al PSD Garoafa. In plus, mai este si faptul ca, desi este din Strajescu, dl Bunea s-a mutat cu serviciul la Bucuresti si este mai mult plecat", a declarat primarul Maghiaru. Primul gospodar al comunei si-a exprimat satisfactia asupra faptului ca a obtinut la alegeri o majoritate stabila in CL, fapt care il va ajuta sa-si promoveze mai usor proiectele. Consilierii se vor intruni din nou in sedinta extraordinara cel mai probabil saptamina viitoare, cind primarul Gheorghe Maghiaru va depune juramintul. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.