Politică

PSD a cistigat si in turul doi

Ziarul de Vrancea
16 iun 2008 5297 vizualizări
Aseara, dupa numaratoarea voturilor, PD-L a pierdut la mustata postul de primar la Focsani u in turul doi, PSD a luat 17 primarii, PD-L- 7, PNL - 5, la care se adauga un independent u in total, PSD are 47 primari, PNL- 17, PD-L -8 si IND- 1 u u Marasestiul si Dumitestiul au fost luate de liberali dupa o lupta grea u acestia au pierdut in Bordesti si Fitionesti, unde aveau primari

Numaratoarea voturilor a fost asteptata cu sufletul la gura cele 30 de localitati unde s-a derulat turul 2. Cel mai asteptat rezultat a fost la Focsani, unde primarul in functie, Decebal Bacinschi, a cistigat la mustata un nou mandat in fata mult mai tinarului sau contracandidat, Alin Trasculescu de la PD-L, la o diferenta de 864 de voturi. "Sint dupa o zi lunga de munca, de oboseala, dar este o satisfactie deosebita ca focsanenii m-au reconfirmat in functie, cu toate ca va fi o munca pe brinci pentru ca trebuie sa continuam ce am inceput si sa facem ceea ce am promis cetatenilor. Le promit focsanenilor ca o sa-mi respect promisiunile si o sa fiu alaturi de ei", ne-a spus primarul Decebal Bacinschi, in jurul orelor 23.30. Chiar daca la ora discutiei ne-a spus ca "nu s-a tras linie peste rezultatul votului», Decebal Bacinschi a declarat ca din punctul lui de vedere «nu au fost probleme in sectiile de votare». «Sintem in 2008 totusi, au fost alegeri linistite, civilizate, cel putin unde am fost noi, cu exceptia citorva chestiuni minore», a precizat vechiul si noul primar al Focsaniului. Decebal Bacinschi a obtinut 12.797 voturi- 51,75%, in timp ce Alin Trasculescu a luat 11.933- 48,25%.


Marasesti are din nou primar liberal


Victoria liberalului Constantin Vlase in fata democrat- liberalului Valerica Chitic a fost prefigurata de faptul ca acesta a obtinut victoria in cartierele orasului, unde era punctul slab al PNL. Scorul final a fost de 3.209 voturi la 2.074. "Am cistigat in toate sectiile de vot, mai putin in Modruzeni, unde a cistigat contracandidatul meu, care m-a sunat si m-a felicitat. Am dus o campanie curata si fara incidente. La noi in oras au iesit mai multi in turul doi la vot, ne-a declarat Constantin Vlase, care a devenit unul dintre cei mai virstnici primari la cei 69 de ani. La Dumitresti, disputat atit de zgomotos de catre PSD si PNL, victoria i-a revenit candidatului PNL, Sandu Crintea. Ieri, generalul (r) a cistigat in acelasi sectii ca in urma cu doua saptamini si l-a intrecut pe social-democratul Petrica Dogaru cu 111 voturi.


PNL a pierdut la limita doua comune


O alta victorie a PNL a fost la Brosteni, unde Ion Bucur "Pomana" este noul primar, dupa ce l-a invins pe democrat "" liberalul Ioan Tuveni. La Sihlea, primarul in functie Ene Stoica a luat cu 350 de voturi mai mult decit contracandiatul sau, democrat "" liberalul Valeriu Coman. Liberalii au pierdut doua comune unde au avut primari in functie, Fitionesti si Bordesti. La Bordesti, Gheorghe Tataru a pierdut un nou mandat la numai opt voturi diferenta. Liberalii au suferit o infringere "la mustata" la Valea Sarii, unde Neculai Pintia a luat cu numai sase voturi mai putin decit PD-L- istul Nicu Bercuci. Si la Naruja scorul a fost foarte strins, diferenta dintre Dan Busuioc (PNL) si Cristian Pantus (PSD) fiind de opt voturi. Eugen Vieru, candidatul PNL de la Ruginesti, a fost infrint de actualul primar, Adrian Alexe (PSD), aflat la al treilea mandat. "Sint bucuros ca oamenii au votat cu mintea luminata", a spus Alexe. O alta infringere pentru PNL a fost la Pufesti, unde Neculai Radu a fost intrecut de pesedistul Marcel Nitu, primarul in functie. La Urechesti, Marian Cristea (PNL) a luat cu 61 de voturi mai putin decit Ioan Dantis- PSD. PNL ar mai putea avea un primar, deoarece independentul Stefan Paraschiv, care a cistigat la Cimpineanca, a avut sustinerea liberalilor in turul doi.


PD-L, sapte dintr-o lovitura


PD-L a obtinut sapte primarii, in afara de cea cistigata in primul tur, la Poiana Cristei. La Paunesti, Aurel Petrila l-a invins pe pesedistul Dorel Novac, fostul viceprimar. "Apreciez votul paunestenilor, care au vrut o schimbare totala. Ramine sa demonstram ca am meritat votul. Chiar daca nu am experienta in administratie, consider ca voi face fata acestui munte pe care m-am hotarit sa-l urc", a spus noul primar PD-L. In afara de Valea Sarii si Suraia, PD-L a cistigat in patru comune unde a avut primari in functie, adica la Soveja, Cimpuri, Tifesti si Dumbraveni. In schimb, PD-L au pierdut primariile din Timboiesti si Racoasa, unde au avut primari in functie.


Cele mai multe mandate au mers la PSD


PSD a obtinut cele mai mai multe mandate la turul doi, adica 17, care se adauga la cele 30 obtinute in primul tur. Primarii in functie au confirmat increderea partidului, in cele mai multe cazuri, iar la acestia s-au adaugat voturile obtinute de candidatii veniti din urma. Ruginesti, Pufesti, Naruja, Boghesti, Gura Calitei, Tataranu sint printre localitatile unde primarii au cistigat. Dana Mihalcea, viceprimarita din Timboiesti, l-a invins pe democrat "" liberalul Marcel Alexandrescu, unul dintre primarii cu vechime. La Tataranu, primarul Nicolae Pavel a avut sprijinul liberalilor impotriva democrat "" liberalului Banel Barbieru si a obtinut al patrulea mandat la cirma comunei. In Bordesti, Cotesti, Milcovul, Urechesti samd, PSD are primari care pina acum nu au mai fost in functii. Victoria din Focsani si din cele 17 comune a provocat un val de bucurie in rindul pesedistilor adunati ieri la sediul PSD, in frunte cu Marian Oprisan. "Este, in primul rind, victoria focsanenilor pentru a continua proiectele incepute. In ciuda sabotajelor PNL si PD-L vom face din Focsani unul dintre cele mai frumoase municipii din Romania", a declarat Marian Oprisan. Cit despre faptul ca PSD nu are majoritatea in Consiliul Local, liderul PSD a spus ca alesii PNL sau PD-L nu-si vor mai permite "sa voteze impotriva comunitatii". Spre deosebire de ceea ce se intimpla la PSD, la PNL lucrurile erau ceva mai linistite aseara, in timp ce la PD-L doar citiva dintre liderii organizatiei mai ramasesera in sediu la anuntarea rezultatelor finale. (Ana-Maria CANTIA, Mihai BOICU)


Trasculescu a cistigat alegerile, Bacinschi Primaria


Focsanenii l-au trimis pentru inca patru ani in fruntea municipiului pe sexagenarul PSD Decebal Bacinschi. Actualul primar a cistigat mandatul la o diferenta foarte mica de voturi in fata tinarului Alin Trasculescu PD-L. De remarcat ca la acest tur Bacinschi a primit 12.797 de voturi mai putine fata de primul tur cind a numarat putin peste 14.000 de voturi. Democrat liberalul Alin Trasculescu insa a plecat acum doua luni de la "0" si a ajuns la aproape 12.000 de voturi. Scorul foarte strins intre cei doi poate fi pus pus si pe seama unor factori de organizare interna, daca este sa ne referim numai la faptul ca liderul PD-L, Jan Vraciu, a lipsit in acest week-end din Focsani. Marturie sta lipsa semnaturii sale de pe lista permanenta de la sectia de votare nr. 30, acolo unde ar fi trebuit sa voteze. La sediul PD-L Focsani din str. Brailei era aseara o atmosfera de final de campanie cistigata, dar neimplinita prin lipsa functie de primar. Colegi, prieteni, simpatizanti, membri de partid au tinut sa fie alaturi de Alin Trasculescu si de echipa sa de campanie in aceste momente delicate. "Multumesc tuturor cetatenilor municipiului Focsani care au avut incredere in proiectele mele si mi-au acordat votul. Le sint recunoscator si anunt pe aceasta cale ca proiectele noastre nu vor fi abandonate. Majoritatea pe care o avem impreuna cu PNL in Consiliul Local ne indreptateste sa ducem la indeplinire proiectele asumate in campanie. Diferenta de voturi a fost foarte mica. Avind in vedere ca in urma cu 2 luni am pornit cu aproape zero procente in sondaje, iar acum am obtinut aproape 50% din voturile focsanenilor, pot spune ca echipa PDL este adevarata cistigatoare a acestei confruntari. Cele circa 900 de voturi pe care le-a avut in plus candidatul PSD au fost obtinute, in mod ciudat, in mai putin de 10 sectii de votare, care au determinat rezultatul final obtinut de candidatul PSD, de 51,8%", a declarat Alin Trasculescu. Democrat-liberalul a tinut sa aprecieze si efortul echipei sale de campanie care a reusit sa convinga jumatate dintre focsaneni ca "sintem alternativa necesara pentru a scoate Focsaniul de pe harta stagnarii si coruptiei din Romania". (Doina GANEA)


Prezenta la vot in Vrancea: 49,32%


La inchiderea urnelor trecusera pragul sectiilor de votare 49,32% din totalul cetatenilor cu drept de vot din judet. Interesul vrincenilor pentru alegeri a scazut vizibil, dat fiind faptul ca in primul tur de scrutin procentul prezentei la vot a fost de 54,60%. Vrincenii si-au exprimat totusi dreptul la vot peste media nationala de 47,42%, clasindu-se pe locul 28 in topul judetelor. Locuitorii din Focsani si Marasesti s-au urnit cu greu spre sectiile de votare, la ora 21.00 doar 36,24% dintre cetatenii din mediul urban isi alesesera favoritul la primarie. In schimb, mai constiinciosi au fost satenii, care au votat in proportie de 63,07%. (M. BESLEAGA)


Primari alesi


Suraia "" PD ""L Vasile Grosu

Paunesti "" PD-L Aurel Petrila

Valea-Sarii PD-L Nicu Bercuci

Dumvraveni PD-L Ionel Strimbei

Tifesti PD-L Gabriel Postolache

Soveja PD-L Costel Plesa

Cimpuri PD-L Dumitru Vladescu

Vidra PSD Nica Micu

Bordesti PSD Vasile Moldoveanu

Cotesti PSD Ion Bolovan

Fitionesti PSD Iordache Cazacu

Milcovul PSD Ivan Chirila

Vrincioaia PSD Ioan Dantis

Boghesti PSD Iancu Pascaru

Naruja PSD Cristian Pantus

Virtescoiu PSD Eugen Cristea

Bordesti PSD Vasile Moldoveanu

Ruginesti PSD Adrian Alexe

Urechesti PSD Vasile Dantis

Pufesti PSD Marcel Nitu

Tataranu PSD Nicolae Pavel

Racoasa PSD Gigel Dragomir

Timboiesti PSD Daniela Mihalcea

Gura Calitei PSD Dragos Bitculescu

Brosteni PNL Ion Bucur

Jaristea PNL Catalin-Dumitru Toma

Dumitresti PNL Sandu Crintea

Sihlea PNL Ene Stoica

Marasesti PNL Constantin Vlase

Cimpineanca IND Stefan Paraschiv


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 40

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 15 ore, 8 minute, 57 secunde
Suntem prosti.. ne meritam soarta! Sa nu ne mai permitem sa plangem ca se traieste greu sau ca moare lumea de foame atat timp cat a revenit PSD la putere. ati vrut psd ati vrut iliescu - oprescu - citeste integral
, acum 739393 zile, 15 ore, 8 minute, 57 secunde
in toate judetele s-au schimbat primarii dar in Focsani oamenii sunt indobitociti de p.s.d.-isti.imi cer scuze dar asta e realitatea. acest judet v-a ajunge ultimul din coada cu hotii la putere!
, acum 739393 zile, 15 ore, 8 minute, 57 secunde
Poate ar mai trebui subliniate cateva aspecte. Mai putin de 10% dintre alegatori au fost tineri sub 35 de ani. Liderul partidului NU a venit la vot, fiecare poate intelege ce vrea, eu personal as fi citeste integral
, acum 739393 zile, 15 ore, 8 minute, 57 secunde
ce se intampla cu locuitorii acestui judet?
, acum 739393 zile, 15 ore, 8 minute, 57 secunde
Iti spun eu : NISTE DOBITOCI. L-au vrut din nou pe OPRISAN si pe BACINSCHI. Sa manance orisan si sa se incalzeasca cu bacinschi .CE PACAT , MARE PACAT . Era o sansa mare pentru noi toti sa vedem ce citeste integral
, acum 739393 zile, 15 ore, 8 minute, 57 secunde
Agresivitatea - in sesns bun- nu a mai avut succes ca in toamna lui 2004. Pliante, telefoane, cadouri date pe strazi si alte elemente de recuzita a avut destul succes dar nu atat incat sa fie si citeste integral
, acum 739393 zile, 15 ore, 8 minute, 57 secunde
nu imi vine sa cred ca au ales tot PSD, doar suntem saturati de toate si de toti, oameni buni, eu de cand astept MAREA SCHIMBARE, VOI NU? lasati si pe tineri sa faca ceva
, acum 739393 zile, 15 ore, 8 minute, 57 secunde
Nu ma asteptam ca acest tanar Trasculescusa aiba asemenea succes de la un procentaj de 0 sa ajunga pe Bacinschi la o diferenta asa mica cu toata opozitia si minciunele aduse la adresa lui- chiar si citeste integral
, acum 739393 zile, 15 ore, 8 minute, 57 secunde
In primul rand, felicitari dlui Trasculescu, care, neavand totusi prea multa experienta in politica, a ajuns atat de "popular" si a castigat 48,25% din voturi. In al doilea rand, ce se va alege din citeste integral
, acum 739393 zile, 15 ore, 8 minute, 57 secunde
NU ESTE CORECT CA 48% DIN FOCSANENI SA SUPORTE INCA 4 ANI REGIMUL PSD PENTRU 864 DE VOTURI OBTINUTE IN PLUS DE BACINSCHI CINE STIE PE CE CALE! EU PERSONAL CRED CA SE TRATEAZA DE CORUPTIE SI LIPSA DE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.