Politică

Scintei cu doua zile inainte de a doua stampila la Dumitresti

Ziarul de Vrancea
13 iun 2008 1850 vizualizări
Taberele PNL si PSD din comuna au inceput un razboi de uzura pentru simpatia satenilor u liberalii ii acuza pe contracandidati ca fac politica pumnului u PSD si-a vopsit sigla pe sosea, sa fie calcat in picioare , dupa cum spun adversarii

Cu doua zile inainte de cel de-al doilea tur de scrutin, la Dumitresti, satenii ies la poarta ca la spectacol. Unii declara ca sint curiosi sa vada ce se mai intampla, altii, mai fricosi, privesc printre garduri si spun ca au teama sa mai mearga la vot, ca nu cumva sa pice intre cele doua tabere beligerante, PNL si PSD. Reprezentantii celor doua formatiuni se intilnesc duminica pe un buletin de vot pentru a lua Primaria. Este vorba de Sandu Crintea, PNL, cel care a strins pe 1 iunie 1.400 voturi, si Petrica Dogaru, PSD, cu 1.352 de voturi, doritor de un al patrulea mandat. Rezultatul strins a facut din Dumitresti un cazan sub presiune. Ieri, liberalii s-au plins ca social-democratii pun pumnul pe primul loc si nu accepta ca satenii sa aiba alte viziuni decit cele impuse de doctrina lor. "Ne-au batut un baiat pentru simplul motiv ca nu tine cu ei. Ionut Militaru, simpatizant PSD, l-a batut pe Ilie Auras Florea, baiatul unui membru liberal. L-a reclamat la Politie. Mie mi-au spus ca sint puscarias. Mi-am scos cazierul sa vada lumea ca apeleaza numai la minciuni", ne-a spus Puiu Rosculet, profesor si sustinator al lui Sandu Crintea. De altfel, semnele bataliei pentru Dumitresti se vedeau si ieri prin cele 16 sate ale comunei. Afise ale liberalilor zaceau prin santuri, iar deasupra lor tronau cele ale PSD. In locul in care posterele electorale nu au putut fi dezlipite s-a apelat la metoda "spray in ochi", persoane necunoscute vopsind chipul liberalului cu vopsea neagra. Pe unii stilpi, "artistii" si-au exersat talentul de scriere pe verticala. Rautaciosii comentau cu jumatate de gura: "Si-au pus numele si pe strada, sa-i calce lumea in picioare".


Acuzatii de calomnie


Liberalii de la Dumitresti s-au plins ieri si de faptul ca adversarii lor recurg la discursuri mincinoase si calomnioase la adresa candidatului lor si a sustinatorilor acestuia. In mesajele anti-liberali se spune ca Sandu Crintea ar urma sa fie un primar navetist, care va acorda audiente extrem de rar, iar locul sau in Primarie ar urma sa fie tinut de profesorul Puiu Rosculet, care nici macar nu este consilier local, deci nu poate fi ales viceprimar. De asemenea, satenilor li s-a spus ca liberalii vor suspenda ajutoarele sociale. "Au facut foi false si le-au lipit prin comuna. Este josnic. Sperie oamenii prin atitudinea lor. Au citit mesajele acestea mincinoase la goarna. Am vorbit cu oameni care mi-au spus ca le e frica sa vina la vot si prefera sa stea in casa, sa nu pateasca ceva. Nu ii mai vor, le e frica de ei (n. r. de social-democrati)", ne-a mai spus Puiu Rosculet. Potrivit unui comunicat al PNL, Sandu Crintea intentioneaza sa-l dea judecata pe primar si sa-i ceara daune de 200.000 lei. Social "" democratul Petrica Dogaru ne-a spus ca a auzit in premiera de la ziaristi de bataia pe care ar fi incasat-o simpatizantul PNL si a negat faptul ca si-ar calomniat contracandidatul. «Este un razboi total, fiecare face fel de fel afirmatii, pe care nu eu nu le pot controla si nu le pot cenzura. De cele care sint semnate de mine raspund, pentru ca nu sint calomnii sint adevaruri», ne-a declarat Dogaru. Acesta a fost aseara in campanie prin comuna, insa ne-a spus ca nu a avut probleme cu adversarii sai. Presedintele PSD, Marian Oprisan, ne-a declarat ca, in opinia sa, doar liberalii se fac vinovati de un comportament violent in comuna. «Solicit organelor abilitate sa ia toate masurile care se impun pentru ca huliganii sa fie pedepsiti», ne-a declarat Oprisan. (Iulia CRETU)


Orban, scos de pe stadion


Ludovic Orban, Ministrul Transporturilor, si-a anuntat astazi vizita in Vrancea, pentru a-i sustine pe combatantii liberali din turul doi. Presedintele PNL Bucuresti ar urma sa participe la intilniri cu alegatorii in mai multe comune, printre care Dumitresti, Bordesti sau Tifesti. De asemenea, Orban va participa si la spectacolul de la Marasesti, acolo unde alegatorii vor trebui sa opteze intre un liberal si un democrat-liberal. Pentru intilnirea de la Dumitresti, liberalii sperau la organizarea unui miting pe Stadionul din comuna. Actualul primar, Petrica Dogaru, nu a fost de acord, motivind PNL-ului ca "intre orele 14.00-20.00 se vor desfasura competitii sportive». In ciuda opozitiei acestuia, liberalii spun ca isi vor programa mitingul prin Dumitresti, ultima reduta de pe Valea Rimnicului unde PSD spera la un miracol. «Stadionul este ocupat pentru un trial de fotbal si le-am pus la dispozitie Caminul Cultural pentru care mi-au multumit. Sint bucuros ca este cod galben si probabilitatea sa ploua este foarte mare», ne-a spus ironic Petrica Dogaru. Contracandidatul sau, Sandu Crintea, spune insa ca in ciuda acestor oprelisti, sustinatorii sai vor face ce au facut si pina acum: «vom merge pe jos si vom vorbi cu oamenii. Oamenii stiu ca Dumitrestiul a ajuns din cea mai frumoasa comuna de pe valea Rimnicului, cum era pe vremuri, cea mai trista. Pe vremuri, liceul din Dumitresti era al doilea din judet dupa Unirea. Oamenii vor un primar asa cum a fost doamna Istrate, care a facut multe, iar Dogaru stie ca are de ce sa se teama si atunci face presiuni asupra celor dependenti de bani de la stat». (I. C.)


Candidatul PSD, "promovat" de secretara Liceului Dumitresti


Turul doi al alegerilor locale a scos la iveala si noi neintelegeri in cadrul Grupului Scolar Dumitresti. Secretara liceului, Maria Fistoc, a fost reclamata la Inspectoratul Scolar chiar de adjunctul Puiu Rosculet, pe motiv ca il promoveaza asiduu pe candidatul PSD la Primarie in rindul personalului auxiliar. Inspectorul general Iordache Bostan spune ca secretara este acuzata ca face politica "cu forta" in scoala, amenintind personalul TESA cu pierderea locului de munca. Se pare ca si elevii claselor a XII-a au intrat in atentia secretarei, care ii poate constringe cu neeliberarea documentelor scolare daca nu voteaza cu cine trebuie. "In momentul actual nu pot nici sa confirm, nici sa infirm cele sesizate, dar si secretara fiind d-na Fistoc nu are dreptul sa fac politica in scoala", a spus destul de circumspect seful ISJ, in fata reclamatiei cu tenta electorala. Acesta a pus situatia si pe seama conducerii deficitare a Grupului Scolar Dumitresti, lucru sanctionat si anul trecut cu calificative de "bine". "De mai multi ani, la acest liceu nu se desfasoara activitatea in conditiile cele mai bune. Exista o moda a reclamatiilor acolo. In ultimii ani s-au perindat mai multi directori, unii au rezistat mai mult sau mai putin. Cu acest liceu mai avem de lucrat. Se si exagereaza anumite inadvertente din scoala", spune Bostan. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 10 ore, 8 minute, 27 secunde
ca la cascadorii rasului la voi acolo!! :))) :)))) ma mir ca nu ajuns inca la spitalul de nebuni la ce idei au satenii din localitate :))))
, acum 739370 zile, 10 ore, 8 minute, 27 secunde
Nu-mi pot inchipui ce atata ura pentru un "scaun"de primar...Pai d-le DOGARU PETRICA,cum este posibil sa fiti atat de nesincer atata timp cat d-voastra sunteti "capul tuturor rautatilor"din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.