Politică

Primaria Dumitresti sta intr-o casa boiereasca

Mihai Boicu
10 iun 2008 2207 vizualizări
Pesedistul Petrica Dogaru spera sa nu piarda fotoliul de edil duminica viitoare si sa termine viitorul sediu al primariei

Autoritatile locale din comuna Dumitresti isi desfasoara activitatea intr-o cladire veche de peste 90 de ani, care a fost retrocedata fostului proprietar. Acesta nu a cerut nici o chirie pentru faptul ca autoritatile ii folosesc in continuare cladirea, insa a fost stabilit un termen limita pentru inapoierea imobilului. "Am vorbit cu proprietarul, mostenitorul defunctului Dinulescu Nicolae, i-am explicat ca nu avem bani si am convenit sa-i inapoiem cladirea libera pina pe data de 15 februarie 2009. Pina atunci ar trebui sa fie gata noua primarie, pentru care am primit o parte din finantare", ne-a spus primarul Petrica Dogaru. Pentru noul sediu, autoritatile au avut la dispozitie suma de 300.000 lei, din care 200.000 lei de la Guvern, singurii bani pe care primarul social - democrat spune ca i-a vazut de la actuala putere. "Acum se lucreaza la zidirea etajului 1. Am convenit cu constructorul sa o si inveleasca, pentru ca sa nu se strice", a precizat primarul Petrica Dogaru. Lucrarile sint executate de firma Geprocon SA Iasi. Vechea primarie a fost o casa boiereasca care isi pastreaza inca nobletea, in ciuda faptului ca nu s-a mai investit nimic in interior de ani buni. Petrica Dogaru, care se lupta in turul 2 pentru primarie cu generalul (r) Sandu Crintea din partea PNL, spera sa prinda si cel de-al patrulea mandat de primar, astfel incit sa se mute in localul nou. In contextul luptelor electorale din zona, edilul spune ca oamenii cred ca in locul unde se ridica noua primarie este de fapt un hotel al familiei sale. Chiar daca informatia este falsa, primarul Petrica Dogaru este unul dintre cei mai bogati locuitori ai comunei Dumitresti. Familia sa detine un bar, un magazin dar si terenul pe care s-a ridicat o fabrica de procesare a laptelui, care nu functioneaza insa. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.