Politică

Bani versus voturi

Doina Ganea
9 iun 2008 736 vizualizări
Bursa voturilor a mers la aceste alegeri de la 15 la 300 de lei, sustine deputatul Corneliu Momanu Motorul care a miscat prezenta la vot in unele localitati vrincene la aceste alegeri a fost pus in miscare de bani.

Tirgul a fost unul simplu: da-i votul, iei banul! Nu a fost vorba despre nici o apartenenta politica. Pur si simplu, vrinceanul nostru, vesnic doritor de banisori de-a moaca, nu a ezitat sa tina cu cine a dat mai mult. S-a injurat fiecare cu cine a apucat, iar in cabina de votare stampila nu a fost in nici un caz pentru o viata mai buna, ci pentru o burta mai plina. Cei mai multi ar fi primit bani de la PSD, insa nici alte partide nu s-au dat in laturi de la mituirea electorilor. Deputatul PD-L Corneliu Momanu sustine ca a vorbit dupa primul tur de scrutin cu foarte multi oameni care i-au declarat sincer ca au primit bani ca sa voteze un anumit candidat, numai ca oamenilor le este frica sa se autodenunte din cauza repercusiunilor penale care pot surveni. "Sint oameni care ne-au declarat ca votul lor a fost cumparat. Oamenilor le este frica sa se autodenunte pentru ca nu au incredere in justitie si spun ca se vor intoarce tot in sat si vor trebui sa traiasca alaturi de cei care i-au mituit si de aceea prefera sa taca. Sumele primite au fost de la 15 lei pentru o persoana pina la 300 de lei pentru o familie cu trei votanti. Si nu mi-au spus oameni de la PD-L, ci cu oameni din diferite localitati, prieteni sau vecini de-ai celor care au primit bani. S-a intimplat la Sihlea, Mera, Reghiu, Suraia"¦ Oamenii au recunoscut ca au fost cumparati", ne-a declarat Corneliu Momanu. Deputatul PD-L crede ca singura solutie de blocare a acestei practici ar fi modificarea legii prin desemnarea unor presedinti si vicepresedinti de sectii de votare din rindul cadrelor didactice si in alte localitati decit in cele de domiciliu. "In urmatorii 4 ani sa se infiinteze un corp de presedinti si vicepresedinti de sectii de votare din rindul profesorilor, care sa fie instruiti din timp si apoi la alegeri sa fie trasi la sorti ca fiecare sa ocupe o alta localitate. In acest fel primarul nu va mai avea control asupra presedintilor de sectii de votare care de regula sint desemnati de el din rindurile subordonatilor sau apropiatilor sai. In al doilea rind, in ziua votului, politistul sa stea in sectia de votare si sa ia atitudine. Pentru ca de cele mai multe ori sesizarile facute de observatori sau alti membri ai comisiei nici nu au fost luate in considerare de catre presedintele sectiei de votare. Este o bataie de joc ce se intimpla. In conditiile astea mai bine le trimitem oamenilor voturile acasa si cind vine ziua votarii sa vina cu ele gata completate si sa le puna in urne", a mai precizat prim-vicepresedintele PDL, Corneliu Momanu, al carui partid a iesit pe locul trei in optiunile electoratului vrincean. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.