Politică

Sapunaru si Vraciu au incheiat protocolul pentru turul doi

Mihai Boicu
7 iun 2008 946 vizualizări
Cei doi lideri nu s-au intilnit personal, documentul fiind transmis ieri dimineata printr-un curier

PNL si PD-L au incheiat ieri protocolul de colaborare la nivel de judet pentru sustinerea candidatilor celor doua partide in turul doi al alegerilor pentru functiile de primari. Deputatul Nini Sapunaru si senatorul Jan Vraciu nu au indeplinit decit o simpla formalitate, intrucit termenii protocolului au fost stabiliti de la inceputul saptaminii. "Protocolul prevede ca acolo unde vom avea primari vom pune viceprimari de la PD-L si invers. Mai sint probleme la nivel de localitati si la ei, si la noi. Acolo unde sint primari in functie sint anumite adversitati. La Tataranu sint probleme, la Cimpuri, iar daca nu se vor rezolva, protocolul va ramine valabil pentru celelalte localitati. Unde sint oamenii nostri de vina intervenim pina la a-i schimba din functile de consilieri. Acolo unde sint probleme insurmontabile, asta e, nu imi voi da oamenii afara", ne-a declarat liberalul Nini Sapunaru. De remarcat ca acesta nu s-a intilnit cu Jan Vraciu pentru semnarea protocolului, ci el l-a semnat primul, dupa care liderul PD-L Vrancea, la care documentul a ajuns printr-un "curier" special. Tot ieri, PNL a incheiat alte trei protocoale de sustinere, la nivel local, pentru turul doi a candidatilor proprii pentru functia de primar sau pentru sustinerea candidatilor aliatilor. Astfel, la Gura Calitei s-a incheiat o alianta intre PNL, PRM si PD-L pentru sustinerea peremistului Nicolae Tandara in turul doi impotriva actualului primar al comunei, social "" democratul Dragos Bitculescu. La Tifesti, protocolul incheiat cu PD-L prevede sustinerea primarului in functie, democrat- liberalul Gabi Postolache, impotriva social "" democratului Stefan Postolache. Daca actualul primar va cistiga alegerile, Adrian Gurau, candidatul PNL care a pierdut in primul tur, va fi sprijinit de cele doua partide in Consiliul Local pentru a fi ales viceprimar. La Cotesti, PD-L ii va acorda sustinerea liberalului Dorin Oleacu in cursa pentru functia de primar, unde se dueleaza cu pesedistul Ion Bolovan. Fostul primar al comunei, democrat "" liberalul Sandu Iacob, a pierdut alegerile din primul tur. Evident, protocolul nu este valabil si pentru localitatile unde PNL si PD-L au candidati in turul doi, cum e cazul in Marasesti, Valea Sarii, Soveja, Sihlea sau Brosteni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.