Politică

Dati Primaria in judecata!

Ziarul de Vrancea
7 iun 2008 811 vizualizări
Pina acum nici un focsanean nu a dat in judecata Primaria pentru starea proasta a drumurilor sau pentru ca a cazut intr-un canal fara capac

Focsanenilor le este frica sa dea piept cu statul. Ca atare, functionarii Primariei nu contenesc a-si bate joc de platitorul de taxe si impozite. Locuitorii urbei isi strica masinile prin gropile de pe strazi, isi rup miinile si picioarele in accidente pe gheata sau in canalele neacoperite de pe trotuare. Si totusi, putini sint cei care intreprind ceva. Cei mai multi prefera insa sa inghita batjocura administratiei locale. Nici un focsanean nu a dat in judecata Primaria Focsani pentru starea proasta a drumurilor sau pentru ca a cazut intr-un canal fara capac. Hirtoapele de pe strazi duc la sapa de lemn proprietarii de autovehicule. Soferii care folosesc zilnic strazile si bulevardele viziteaza mult prea des autoservice-urile. Strazile din zona Bistritei, Rasaritului, apropiate de linia de centura a orasului, sint o adevarata retea de gropi, gavane si spintecaturi rutiere. Aceste strazi n-ar trebui numarate printre arterele de circulatie.


Semnalam in iarna acestui an capcana pe care municipalitatea a uitat-o in trotuarul din fata Agentiei BRD, de pe bulevardul Unirii, chiar in buricul tirgului. Pe atunci atrageam atentia celor de la Primaria Focsani ca zona este frecventata de copii, pe stradutele adiacente fiind o cresa, o gradinita, dar si o scoala, astfel ca gaura de linga gura de canal reprezinta un pericol pentru integritatea trecatorilor. Ca sa nu mai amintim ca la intersectie functioneaza magazine, unele cu produse cautate mai ales de cei mici. Au trecut citeva luni, gheata s-a topit, gaura s-a marit, Primaria nici nu s-a sinchisit. Se astepta oare vreun accident ca sa se repare gura de canal? Cam acesta este semnalul, domnule primar! Transee, gropi, hirtoape sint peste tot. Chiar si in centru, sub ochii administratiei locale. Si daca acestea nu se remediaza cind mii de oameni trec pe linga ele, ce sa mai vorbim de stradutele uitate pe la periferia municipiului, acolo unde postasul vine mai rar, acolo unde nici macar transportul in comun nu preconizeaza vreo ruta. Trabantul, masina vedeta a anilor "˜50-"˜60, nu a prins si nici nu va prinde asfalt pe strada Alexandru Golescu. Asta din doua motive: il ajung batrinetile si trage la cimitirul de masini, iar modernizarea strazii mai intirzie din cite se pare. Peisaj idilic regasim si pe strazile Bistritei, Siretului sau Paun Pincio.


Trotuarele, pavele napadite de buruieni


Pe trotuarele strazii Rasaritului, cu greu gasesti o portiune fara gropi si fara buruiana, desi paradoxal pe latura din stinga exista pavele napadite de buruieni si care au costat foarte multi bani. Gleznele insa si tocurile pot fi "prelucrate" si pe vreme de iarna si pe timp de ploaie. Cum se intra pe strada Rasaritului dinspre Magura o noua recolta de gropi, denivelari si crapaturi intimpina incaltamintea, gleznele si atentia pietonilor. Daca pe multe strazi din Focsani soferii si-ar lua mai degraba masinile de-a spinare, multi pietoni si-ar scoate incaltamintea din picioare pentru a continua drumul pe unele trotuare. Pe unele nici nu exista trotuare, cum ar fi strada Tisa, unde santurile colcaie de mizerie. Alte locuri se gasesc pe strada Rovine, Sinesti, Magura sau Rasaritului. Un trotuar lat de un metru si ceva, proiectat pentru a proteja incaltamintea in locurile desfundate de odinioara, astazi participa din plin la retezarea tocurilor si scrintirea gleznelor. Pietonul are ocazia sa ajunga la spital pe nepusa masa. Trotuarul devine astfel, ca si multe strazi din Focsani, instrumente de golit buzunarele oamenilor. Inca de la primii metri cum se intra din strada Bistritei pe linga biserica Sf. Mina, terenul accidentat intimpina tocurile, pingeaua si glezna cu urari de bun venit. Unde nu sint tocuri inalte, sint pingele subtiri, iar unde grosimea pantofului protejeaza bine pielea subtire a talpei piciorului, intra la verificat gleznele care pot ajunge una-doua pe masa medicului ortoped. Aici trotuarul si-a depus de mult actele de pensionare, insa oficialitatile administratiei publice locale nu i-au dat pina acum dezlegare la odihna. (Doina GANEA, Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.