Politică

Liberalii mai costisitori decit democratii

Doina Ganea
3 iun 2008 741 vizualizări
Postelnicu a cheltuit mai mult decit Oprisan pe publicitatea electorala, potrivit unei monitorizari APD Liberalul Romeo Paul Postelnicu a cheltuit pe publicitatea electorala de doua ori mai mult decit contracandidatul sau democrat-liberalul, Alin Trasculescu, potrivit unei monitorizari facute de Asociatia Pro Democratia, în perioada 2-27 mai.

APD a monitorizat publicitatea out-door (panouri publicitare mari si mici, reclame pe stilpi, bannere, reclame pe cladiri, panouri mobile) si presa scrisa (centrala si locala), in perioada 2-27 mai 2008, in orasele Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Focsani si Iasi. Potrivit estimarilor preliminare ale APD, la Primaria Focsani, candidatul PNL Romeo Postelnicu a cheltuit aproape 120.000 de lei, iar candidatul PD-L Alin Trasculescu a dat 50.000-60.000 de lei. La presedintia CJ Vrancea, candidatul PSD Marian Oprisan a dat in jur de 70.000 de lei, cel al PNL, Nini Sapunaru a alocat 25.000-30.000 de lei, iar candidatul PD-L, Jan Vraciu, a cheltuit cam 21.000 de lei. Presedintele APD, Cristian Pirvulescu, a remarcat, pentru presa centrala ca, la alegerile locale din 2008, spre deosebire de alte scrutine, candidatii nu au mai depasit plafoanele pentru cheltuieli, fapt datorat si modificarilor de legislatie din domeniu. Cristian Pirvulescu a subliniat si ca partidele politice au finantat direct sau indirect prezenta pe scena media a unor posturi de radio sau televiziune locale, aparute inaintea campaniei, insa aceste cheltuieli nu au putut fi monitorizate ca fiind cheltuieli de campanie si a remarcat ca "partidele au devenit profesioniste in ocultarea surselor de finantare". (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 14 ore, 37 minute, 32 secunde
p.l.d. a cheltuit bani multi pt. ca are candidati fara creier, ei sunt kamikaze.au investit bani la greu, cumparand oameni fara creier si infometati.e cazul din Marasesti. P.N.L. -candidatul nu are citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.