Politică

Oprisan ramine baron, Bacinshi si Trasculescu merg in turul 2

Ziarul de Vrancea
2 iun 2008 8943 vizualizări
Baronul Marian Oprisan si-a anuntat victoria printr-un comunicat trimis la 1.00 dimineata. datele partiale de aseara, arata ca avem primari din primul tur de scrutin in peste 30 de localitati. la Odobesti si Panciu, Daniel Nicolas si Ion Petre au cistigat din primul tur cu peste 85 %, respectiv 75% din voturi. la Focsani, turul doi se va juca aproape sigur intre PSD si PD-L. la Marasesti, Emilian Brasov a fost trimis in concediu de candidatii PNL si PD-L. 6.380 de vrinceni din cei 319.000 de cetateni cu drept de vot, au candidat pentru alegerile de ieri, pentru functiile de primari si consilieri.

Aseara era agitatie mare la sediile de campanie ale partidelor politice. La inchiderea editiei, emotiile erau in toi, dat fiind ca numaratoarea voturilor s-a relungit cu mult dupa miezul noptii. La presedintia Consiliului Judetean, Marian Oprisan si-a anuntat victoria certa printr-un comunicat de presa remis redactiilor in jurul orei 1.00. "Cine sapa groapa altuia, cade singur in ea!", le-a transmis baronul contracandidatilor sai din PD-L si PNL. Locul doi era disputat aseara, la rezultatele partiale din Focsani, de senatorul Jan Vraciu, candidatul PD-L, cu un avans progresiv, si de deputatul Nini Sapunaru, candidatul liberalilor. La Focsani, datele partiale colectate din zece sectii de votare arata ca social-democratul Decebal Bacinschi se intilneste in turul doi cu democrat-liberalul Alin Trasculescu. La inchiderea urnelor votasera mai mult de jumatate dintre vrinceni, mai exact 54,6% dintre cetatenii cu drept de vot. La sate prezenta a fost mai mare, respectiv 62,48%, in timp ce orasenii au venit la urne in proportie de doar 42,10%.


La sediul PSD se pregatea sampania victoriei la judet


Azi-noapte Marian Oprisan era pregatit sa sarbatoreasca cistigarea din primul tur al unui nou mandat de presedinte al CJ. Din primele estimari, liderul PSD se lauda cu peste 50% din optiuni la nivel judetean. "Vreau sa le multumesc vrincenilor pentru ca au facut cea mai buna alegere. Oamenii ne-au dat inca un mandat pentru a continua si pentru a duce la bun sfirsit misiunea noastra de a face din Vrancea un loc mai bun pentru toti vrincenii", a declarat Marian Oprisan, care s-a baricadat intr-unul din birourile sediului central, impreuna cu strategii de campanie, printre care si senatorul Angel Tilvar, pentru a face calculele post-scrutin. PSD a facut o comanda speciala de sampanie personalizata pentru a sarbatori victoria. Primele date culese din judet dadeau ca sigura cistigarea PSD din primul tur a primariilor din Straoane (Vasile Zbirciog), Cirligele (Stefan Moscu), Nereju (Ion Pauca), Tulnici (Vasile Agurida), Slobozia Ciorasti (Elena Girneata), Gugesti (Vasile Vatra), Spulber (Vasile Rusu), Bolotesti (Stefan Sichin), Gologanu (Dumitru Robu), Ploscuteni )Stefan Solomon), Rastoaca (Vasile Dima), Nanesti (Stoica Neagu), Paulesti (Vasile Bratosin) si Golesti (Alexandru Zar).


Dezamagire la PNL


Optimismul degajat dimineata atit de candidatul PNL la Consiliul Judetean, Nini Sapunaru, dar si de cel la Primaria Focsani, Romeo Paul Postelnicu, s-a spart ca un balon de sapun in orele tirzii ale noptii, la aparitia primelor cifre de la alegeri. Sondajele la iesirea de la urne, dar si primele numaratori ale voturilor indicau pozitia a treia in alegerea electoratului pentru galbenii lui Sapunaru. La municipiu, batalia se va da intre Bacinschi si Trasculescu, in timp ce la presedintia CJ, Oprisan a luat la scor inca un mandat. PNL a reusit insa cistigarea mai multor primarii din primul tur, in jur de 12, care ar putea sa ii mai salte la numarul de consilieri judeteni. Primele cifre arata ca un tur doi nu se va mai impune la: Jitia - Neculai Noaptes, Vintileasca - Marian Georgescu, Vizantea Livezi - Fanica Ciobotaru, Vinatori - Gheorghe Macovei, Reghiu - Raduta Macovei, Andreiasu - Ionel Budeanu, Slobozia Bradului - Valerica Zamfirescu si Movilita - Corneliu Cristian, aici liberalii luind peste 51% din sufragii. Pentru infringerea de la Focsani si principalele orase din judet, liberalii isi ling ranile cu un nesperat tur doi la Marasesti, intre liberalul Constantin Vlase si democratul Valeriu Chitic, cei care l-au scos din cursa pe social-democratul Emilian Brasov care a plecat cu ochii in lacrimi din primarie noaptea trecuta. De asemenea, liberalii se vor bate pe 15 iunie si pentru primariile de la Racoasa, Soveja sau Cimpuri. La sediul de campanie al PNL, aseara plana multa tristete si dezamagire. Daca Nini Sapunaru se agita pentru a afla ultimele rezultate, candidatul la Primaria Focsani nu era de gasit. "Sint dezamagit. Am pierdut la Panciu si la Odobesti, la scoruri destul de mari. In schimb, avem rezultate bune la mai multe primarii, pe care le-am luat din primul tur. Asteptam rezultatele finale", ne-a declarat aseara tirziu liderul PNL. Anumite voci din cadrul partidului invinovateau lipsa de tact in posibila alianta cu democratii.


Nicolas si Petre au citigat din primul tur, Brasov e pe duca


Social-democratii Daniel Nicolas, Ion Petre si Constantin Armencea au cistigat din primul tur functiile de primar la Odobesti, Panciu si Adjud, potrivit rezultatelor partiale anuntate aseara, in timp ce primarul din Marasesti, Emilian Brasov pierde primaria. Datele partiale arata ca in turul doi au intrat candidatii PD-L si PNL, Valerica Chitic si Constantin Vlase. Daniel Nicolas si Ion Petre au avut un rezultat covirsitor in fata contracandidatilor, obtinind 85%, respectiv 75% din voturile alegatorilor, in vreme ce Constantin Armencea a depasit 50 % din optiunile electorilor. Edilii s-au laudat ca victoriile obtinute la scrutinul de ieri, considerind ca si-au zdrobit rivalii si astfel vor avea si majoritatea in Consiliul Local. Daniel Nicolas a obtinut functia de primar din primul tur si la alegerile din 2004. "Multumesc tuturor celor care au iesit la vot. De miine (azi, n.r.) viata isi va relua cursul normal", ne-a spus primarul Daniel Nicolas. La alegerile locale de ieri, PSD a obtinut dupa numaratoarea preliminara aproape 80 % din voturi, trimitind in Consiliul Local mai bine de 10 consilieri, avind astfel majoritatea. Din cei 7.021 de votanti inscrisi pe liste s-au prezentat la vot 4.386 de cetateni, reprezentind in jur de 62,46 % dintre votanti. La Odobesti, restul voturilor s-au impartit astfel: Andrei Stefanache (PNL) - 6 %; Adrian Juravle (PD-L) - 7 %; Florin Minea (PC) - 0,98% si Lica Taranciuc (PNG) - 1 %. PSD ramine partidul dominant si la Panciu, unde Ion Petre a obtinut 75% din sufragii. "A fost un rezultat zdrobitor, asa cum ne asteptam. Inca se mai numara voturile, dar am obtinut circa 75% si 9 consilieri", ne-a spus si Ion Petre.


Veselie la PD-L Focsani


Portocalii lui Alin Trasculescu erau mai veseli si mai increzatori azi noapte dupa aflarea primelor rezultate decit colegii lor de la judet. Aceasta pentru ca tinarul candidat PD-L la Primaria Focsani va intra se pare in turul II cu primarul Decebal Bacinschi (PSD), aflat pe primul loc in optiunile de vot. Alin Trasculescu a adus multumiri electoratului care l-a sustinut si care isi doreste schimbarea. "Multumesc in primul rind celor care m-au sustinut si tuturor focsanenilor care au aratat ca vor o schimbare. Facind un bilant partial al acestei campanii putem constata cu usurinta momentul de unde am plecat noi si unde am ajuns si pe cel de unde a plecat Decebal Bacinschi si unde se afla acum. Am semnale bune de la electoratul domnului Postelnicu, pentru care am tot respectul pentru experienta sa si pe care il apreciez pentru profesionalismul sau in administratie", ne-a declarat democrat liberalul Alin Trasculescu. Seful sau de partid, senatorul Jan Vraciu aflat impreuna cu staff-ul de campanie astepta aseara primele rezultate din teritoriu. "Nu stim inca nimic sigur asteptam sa vedem primele rezultate. Deocamdata n-avem nimic cert", ne-a declarat senatorul PD-L Jan Vraciu. Citeva date insa au aratat ca democrat liberalii se vor lupta in turul II in citeva primarii unde aveau primari PD-L si se asteptau sa cistige din primul tur (Tifesti "" Gabriel Postolache; Soveja "" Costel Plesa). Primele rezultate aratau aseara ca democrat-liberalii nu au reusit sa ia nici un primar din primul tur de scrutin.

Grupaj realizat de Doina GANEA, Iulia CRETU, Mihaela Besleaga


Unde se joaca turul doi

(rezultate neoficiale)


Virtescoiu: Cristea Eugen (PSD) "" Aurica Cosma (PD-L)

Soveja: Nicuta Puica (PNL) - Costel Plesa (PDL)

Brosteni: Ion Bucur (PNL) Petrus Tuveni (PD-L)

Jaristea: Neculai Liciu (PSD) - Toma Catalin Dumitru (PNL)

Cimpineanca: Ion Dumitriu (PSD) "" Stoica Nicusor (PNL) (?)

Tifesti: Postolache Stefan (PSD) "" Gabriel Postolache (PDL)

Dumitresti: Petrica Dogaru (PSD) "" Vasile Crintea (PNL)

Bordesti: Gheorghe Tataru (PNL) "" Vasile Moldoveanu (PSD)


Situatie ora 15.00, click aici:

>Rezultate partiale



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 103

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 2 ore, 26 minute, 10 secunde
Este rau ca a castigat Oprisan, intrucat acesta este un politician destul de corupt.
, acum 739392 zile, 2 ore, 26 minute, 10 secunde
Felicitari D-lui Primar .. Danut NICOLAS ! era si normal sa castige .. nu avea contra-candidat iar la JUdet .. D-ul Marian OPRISAN .. o sa aiba grija sa faca un judet .. care sa ajunga pe primul loc ! citeste integral
, acum 739392 zile, 2 ore, 26 minute, 10 secunde
Vrancea va fi conduc inca o data de un om corupt care nu mai stie de unde si cum sa fure!!!Trebuie sa se schimbe ceva ....Trezirea vrancenilor pana nu e prea tarziu!!!.......
, acum 739392 zile, 2 ore, 26 minute, 10 secunde
Votat naspa! Sunteti siguri ca nu iese bacinschi din primul tur?
, acum 739392 zile, 2 ore, 26 minute, 10 secunde
Dupa parerea mea, vrancenii nu sunt informati cum trebuie in ceea ce priveste alternativele, Oprisan ramane baron iar vrancenii vor avea ceea ce au votat, pacat de Vrancea asta atat de frumoasa sa citeste integral
, acum 739392 zile, 2 ore, 26 minute, 10 secunde
Il felicit pe domnul Oprisan si sper sa aiba un nou mandat plin de reusite, dar nu prea merita pentru ca uneori abuzeaza de putere ceace raneste si oftica pe multa lume. Nu cer sa isi iubeasca citeste integral
, acum 739392 zile, 2 ore, 26 minute, 10 secunde
Il felicit pe domnul Oprisan si sper sa aiba un nou mandat plin de reusite, dar nu prea merita pentru ca uneori abuzeaza de putere ceace raneste si oftica pe multa lume. Nu cer sa isi iubeasca citeste integral
, acum 739392 zile, 2 ore, 26 minute, 10 secunde
Il felicit pe domnul Oprisan si sper sa aiba un nou mandat plin de reusite, dar nu prea merita pentru ca uneori abuzeaza de putere ceace raneste si oftica pe multa lume. Nu cer sa isi iubeasca citeste integral
, acum 739392 zile, 2 ore, 26 minute, 10 secunde
Il felicit pe domnul Oprisan si sper sa aiba un nou mandat plin de reusite, dar nu prea merita pentru ca uneori abuzeaza de putere ceace raneste si oftica pe multa lume. Nu cer sa isi iubeasca citeste integral
, acum 739392 zile, 2 ore, 26 minute, 10 secunde
Se putea face intr-adevar ceva doar unindu-se PDL cu PNL dar nu a fost de acord Vraciu. Oricum palma s-a batut de ceva timp intre Oprisan si PDL cu Trasculescu la primarie ca-i v-a dansa dupa cum citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.