Politică

Consilier local obstructionat la Cimpineanca

Cristi Irimia
30 mai 2008 1857 vizualizări
Primarul Ioan Dumitriu si secretarul comunei, Oana Rotaru, au fost gasiti vinovati de instanta pentru piedicile puse unui consilier

Nicolae Ciubotaru, consilier in cadrul CL Cimpineanca, a cistigat un proces impotriva primarului Ioan Dumitriu si a secretarului CL, Oana Rotaru, obtinind o decizie favorabila din partea Tribunalului. Ciubotaru a invocat faptul ca, desi a incercat sa puna pe ordinea de zi mai multe proiecte de hotarire initiate de el, Dumitriu si Rotaru au facut tot posibilul ca acestea sa nu fie discutate in sedintele programate. «In perioada 2004 "" 2008 am initiat foarte multe proiecte de hotariri, insa acestea nu au fost puse in discutie din motive pe care nu le cunosc. Am cistigat un proces in aprilie 2007 si unul acum, insa din pacate urmeaza alegerile locale si nu stiu cum se vor mai dezbate acestea, mai ales ca piritii pot face si recurs. Proiectele ramase in sertarul primarului se refereau la oferirea unor facilitati pentru persoanele aflate in dificultate, persoane care sa beneficieze de transport gratuit pina la Focsani, dar si la oferirea unor recompense materiale cuplurilor care au implinit 50 de ani de la casatorie. Am vrut sa se discute in CL si un proiect privind acordarea tichetelor cadou salariatilor cu contract individual de munca din cadrul Primariei Cimpineanca, insa nici aici nu am avut succes. Din rea vointa, primarul Dumitriu nu a vrut sa se discute in CL proiectele pe care eu le-am formulat» ne-a declarat Ciubotaru. Acesta adauga faptul ca inca de acum un an a vrut sa propuna diminuarea indemnizatiei de sedinta pentru consilieri, insa nici acest proiect nu a fost pus in discutia CL. Tribunalul a ajuns la concluzia ca primarul si secretarul de la Cimpineanca nu si-au indeplinit atributiunile de serviciu, fiind obligati sa dea comisiilor de specialitate proiectele lui Ciubotaru. Ioan Dumitriu, primar al comunei Cimpineanca, ne-a declarat ca a primit decizia instantei si ca va vedea ce va face, in functie de rezultatul alegerilor de la 1 iunie. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.