Politică

A sunat clopotelul peste ultima sedinta de CL Focsani

Ziarul de Vrancea
28 mai 2008 1256 vizualizări
La finalul intilnirii, emotiile au pus stapinire pe consilieri, dar si pe primarul Bacinschi u "anii de liceu" de la CL, dupa cum i-a numit edilul, au fost incheiati cu o poza de grup pe scarile Ateneului

Ieri, actualul Consiliul Local Focsani si-a luat la revedere de la mandatul 2004-2008, patru ani solicitanti pentru alesii municipali, dar, dupa cum au declarat chiar ei, plini de satisfactii si impliniri. Ultimul vot s-a tinut in Sala mica de la Ateneu, un cadru ce s-a dovedit destul de intim pentru consilieri, care au stat mult mai aproape unii de altii, indiferent de aliante. Singurul lucru care le-a creat disconfort consilierilor, paradoxal, nu au mai fost contrele si piedicile politice, care au trecut fara a mai fi descusute, ci zgomotul de santier din Piata Unirii. Pickamerele muncitorilor de la CUP parca au fost aduse special dupa orele 16.00, pentru a zgudui creierii pregatiti pentru proiecte. Acestia auzindu-se si asa cu greu din lipsa microfoanelor. Poate ca nici tonusul celor 20 de consilieri prezenti nu a mai fost cel de dinainte de campanie, ieri seara simtindu-se oboseala si plictisul reprezentantilor focsanenilor, prinsi cei mai multi in lupta pentru un nou mandat. Cei care nu au mai avut loc si nici simpatie in ochii sefilor pentru inca patru ani au considerat ca placutele cu numele si sigla CL Focsani vor fi o amintire placuta de la Micul Parlament focsanean. Printre cei care au vrut sa-si ia insemnele neperene de alesi locali s-au numarat pesedistii Ion Vlase sau George Mateescu. Emotiile de final de mandat i-au cuprins pe rind pe consilieri, dar si pe primarul Decebal Bacinschi. Democrata Mirela Bizna a fost cuprinsa de lacrimi si nu si-a mai putut tine speach-ul de la revedere, iar edilul sef, care a vazut reactia colegei sale, s-a lasat la rindul lui cuprins de emotii. Decebal Bacinschi nu le-a transmis consilierilor decit urmatorul mesaj, inainte de a-l incerca lacrimile. "Am condus un vapor, o nava, o comunitate si am facut-o bine", au fost ultimele vorbe in fata Consiliului Local ale pesedistului Decebal Bacinschi.


Mandatul la primarie, ca anii de liceu


In pofida unor emotii mai mult sau mai putin sincere, atmosfera ultimei sedintei nu a fost insa lipsita de amprenta politicianista si demogogia caracteristica unei astfel de intilniri, de opozitia pusa unor proiecte, de privirile rautacioase sau de comentariile cu voce joasa ale unor alesi referitoare la "cloaca asta". Consilierii locali prezenti ieri la ultima sedinta si-au amintit si de colegul lor, col. Gheorghe Iorga, independentul decedind dupa o grea suferinta pricinuita de un grav accident de circulatie in vara anului trecut. Dupa ridicarea minii la cele 41 de proiecte de pe ordinea de zi, consilierii locali impreuna cu primarul Bacinschi si cei doi viceprimari, George Mardare si Neagu Nistoroiu, s-au oprit pe treptele de la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" pentru o ultima poza de grup. Cei mai multi au considerat-o cu fatarnicie ca fiind marturia a patru ani plini de realizari, in ciuda vehementelor discutii in contradictoriu, strabatute uneori de momente delicate, cu jigniri si porniri nervoase. Toate din pasiune pentru politica si... focsaneni. Scarile Ateneului, luminate de soarele la apus, au dat pentru unii alesi speranta pentru inca un mandat, mai ales ca ochii lor se indreptau spre cladirea municipalitatii si spre Obeliscul din piateta care va avea o noua imagine dupa doi ani. Pentru altii insa, "omisi" de pe listele de la 1 iunie, amintirea va fi cu atit mai emotionanta. Edilul sef Decebal Bacinschi a comparat cei patru ani petrecuti la Primaria Focsani cu anii de liceu, ani care lasa, chiar si la 61 de ani, emotii, lacrimi si amintiri. Noul Consiliu Local Focsani se va reuni intr-o noua sedinta, cu un nou primar pe 24 iunie. Diferenta majora va consta in existenta a numai 21 de consilieri, unii dintre "elevii" clasei 2004-2008 reintilnindu-se luna viitoare. (Iulia CRETU, Doina GANEA)


Consilierii din Odobesti au sarit peste ultima intilnire


Ultima sedinta ordinara a Consiliului Local Odobesti nu a mai avut loc, alesii "sarind" peste saluturile cordiale de "ramas bun". Consilierii PNL si PD-L nu s-au prezentat la sedinta convocata pentru ieri, desi pe ordinea de zi figurau proiecte legate de rectificarea de buget pentru ajutoarele sociale, aprobarea indicatorilor tehnici la trei blocuri ANL, decontul de 1,6 milioane pentru trei blocuri sociale, atribuirea de terenuri pentru tineri, subventii pentru cele 109 ha de islaz, inchirierea spatiilor comerciale din Hala orasului, acceptarea primei transe in valoare de 1 million de lei la proiectul pentru infiintarea Parcului in Centrul Civic. "Figurau proiecte la care lucram de patru ani, nu mai vorbesc despre ajutoarele sociale si cele pentru persoanele cu handicap si acordarea loturilor pentru tineri. Au preferat sa mearga in campanie... Le pregatisem si o surpriza, o cupa de sampanie, o diploma, dupa 4 ani de colaborare, ma asteptam sa fie ceva emotionant, dar ei au ales sa termine mandatul pe strada", si-a aratat supararea actualul primar Daniel Nicolas. Cel mai cistigat din aceasta disputa este viceprimarul Florin Vetrescu, caci unul din punctele de pe ordinea de zi viza suspendarea sa. (A. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.