Politică

Jurnal de campanie

Ziarul de Vrancea
27 mai 2008 695 vizualizări
Reactii dupa ambuscada electroala de la Naruja

Seful IJP Vrancea, comisarul sef Sandel Doaga, l-a convocat ieri la Focsani pe seful de post din Naruja pentru a da explicatii cu privire la violentele electorale de duminica. In timp ce pesedistii sustin ca au fost victimele liberalilor, ceilalti combatanti se vaita ca ei au fost cei prinsi la mijloc. "Noi, cei de la PNG, PNL, PD-L si PC Naruja, stiam ca va trece caravana PSD si ii asteptam frumos si organizati pe marginea drumului sa scandam «jos PSD» ca ne-am saturat de conducerea corupta si murdara a lor, cel putin in comuna noastra. In acel moment cei de la PSD, vazind organizarea noastra, au sarit in fata caravanei lor instigind la violenta si facind legea cu pumnii, in fruntea lor fiind primarul Cristian Pantus. Cu ocazia asta si-au batut si proprii fotoreporteri ceea ce ne-a uimit cel mai tare. Strigau in gura mare «omorati-i». Dl Oprisan a vrut totusi sa vorbeasca frumos cu lumea, dar nu a putut din cauza propriilor lui oameni", ne-a declarat Razvan Busuioc, membru PNG Naruja. Acesta adauga ca pesedistii locali au dat de baut la oameni ceea ce a contribuit la incingerea spiritelor. "Erau toti beti si si-au dat in petic. Au batut pina si copiii, inclusiv pe fratele meu de 16 ani. Acum il ameninta pe seful de post ca-l dau afara. Singurul lucru pe care l-am facut noi a fost sa strigam «jos PSD» si «rusine» dupa ce au luat lumea la bataie", a continuat Razvan Busuioc. Tinarul detine doua inregistrari video care arata cum Oprisan nu reuseste sa calmeze spiritele, totul fiind o harmalaie de nedescris. (M.B.)


Lipitorii de afise, sanctionati de nevasta primarului Sichin


Copiii devin victime colaterale ale adultilor militanti politici. Sotia primarului Stefan Sichin de la Bolotesti a fost reclamata ieri ca ar fi palmuit un baiat de 15 ani care lipea afise liberale pe un gard. Costica Dumitrache se afla impreuna cu mai multi copii intr-o actiune de lipit afise prin sat. Unul dintre martorii oculari, Neculai Andronic, aflat in trecere cu bicicleta, sustine ca a vazut cind nevasta primarului iI certa pe copil, dar nu stie sa-l fi palmuit. Luca Zamfir, cetateanul pe al carui gard urma sa fie lipite afisele, a spus ca a vazut si el cind consoarta primarului i-a injurat pe copii si cum a fugit dupa ei. Bunicul copilului, Adrian Cocilca, spune ca a depus plingere la Politie, insa sotia primarului neaga agresiunea. (D. G.)


Oprisan promite si iar promite...


Marian Oprisan s-a apucat sa faca promisiuni electorale si in ceea ce priveste fotbalul pancean. Dupa ce a avut o "contributie" importanta la dezastrul Unirii 2002 Focsani, care s-a retras din campionat in primavara lui 2005, Oprisan sustine acum ca va face din echipa FC Panciu, gruparea fanion a Vrancei. Asta in contextul in care pancenii vor promova in Liga a III-a, dupa cum a precizat intr-un comunicat Ion Petre, primarul orasului. Cum s-ar spune, pe Oprisan nu-l mai intereseaza soarta actualei echipe fanion, CSM Focsani, care va activa in Liga a 3-a in sezonul 2008 "" 2009, desi aceasta este reprezentativa pentru municipiul de pe Milcov si pentru judet. FC Panciu va juca pe 31 mai cu Sporting Vaslui, in barajul de promovare, dupa ce a devenit campioana judeteana. (C. I.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.