Politică

Petre Vintila, omul care face politica sandwich

Iulia Crețu
22 mai 2008 1103 vizualizări
Campanie electorala inedita la unul dintre cei doi candidati independenti la Consiliul Local Focsani. Inginerul Petre Vintila, un pensionar de 62 de ani si presedinte de Asociatie de proprietari, despre care vecinii spun ca este «cam dictator», se gindeste sa isi expuna temele de campanie asemeni unui om-afis

Independentul se bate pentru un loc de consilier local

Candidatul independent, aflat la a treia incercare la alegeri, are ca slogan "E vremea de pulover, sa punem de-o schimbare", reinventind obiectul vestimentar facut celebru la noi de un alt Petre, dar Roman, in anii 90. Petre "omul sandwich" Vintila va iesi in strada in zilele urmatoare, pentru citeva ore, tapetat cu programe, promisiuni, poze si CV-uri, pentru a expune direct electoratului platforma sa program. Candidatul declara ca politica nu a fost prea costisitoare, cel putin la aceste alegeri locale, cind afisele l-au costat 1.000 RON si spune ca a avut noroc de colegi de afisaj buni, PNL, care-l aduc si pe el in atentia curiosilor. Printre punctele cu care spera acesta sa stringa cu mult mai mult decit 900 de voturi, cit a obtinut la precedentele alegeri, Petre Vintila puncteaza problema societatii de termoficare ENET si a apei calde, dar si reabilitarea termica a blocurilor. Vintila spune ca nici un bloc nu a reusit pina acum sa obtina finantare de la Bucuresti pentru anveloparea locuintelor. "Acum, apa calda cind ma cauta si nu ma gaseste se intoarce la ENET si o reincalzeste si platesc de nu se poate. Daca acum trebuie sa se umple cite trei cazi ca sa te speli, cind voi ajunge eu consilier treaba se va rezolva in citeva minute. Hotaririle acestea, privitoare la traiul la bloc, sint luate la Bucuresti, din vilele unora, pentru mine - Vintila, care stau la bloc. Si numai eu cobor in subsol si stiu ce este acolo", a declarat Petre Vintila, candidat independent la functia de consilier local la Focsani. Printre dorintele omului se mai numara si o analiza a activitatii angajatilor de la CUP, ENET si Primarie, dar si indiguirea riului Milcov in zona pod Golesti pentru strand, asta cu toate ca portiunea nu este inclusa in municipiul Focsani. Vintila mai vrea aparitii TV cit mai dese ale celor care ne conduc si "adunari populare, la 6 luni, convocate de primar, cu tema «Starea Municipiului»", similare cu "Starea Natiunii" de peste Ocean in care sa fie puse pe tapet minusurile din urbe. Independentul se adreseaza celor nedecisi ca votul pe 1 iunie le va da ulterior dreptul de a-i injura pe cei care ne conduc. "Vino la vot pentru a avea dreptul sa injuri! Sint hotarit, dar tu?", scrie pe fluturasii de campanie de citeva mii de lei vechi ai lui Petre Vintila. Si daca unii candidati au apelat la mascote sa le aduca voturi, independentul are un imn... "Marsul victoriei" al lui Verdi. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.