Politică

Razmerita electorala la Mera

Doina Ganea
21 mai 2008 1780 vizualizări
Un grup de sateni de la Mera, in fruntea caruia se afla chiar sora primarului, s-a revoltat ieri impotriva lui Gheorghe Sararu, edilul care a colectionat 40 de dosare penale u scinteia care a aprins razmerita a fost interdictia pusa de Gheorghe Sararu ca oamenii coalizati in jurul afaceristului Sava Sovejanu sa pietruiasca un drum pe motiv ca asa isi fac campanie electorala

In jur de 100 de persoane s-au revoltat aseara impotriva primarului din Mera, Gheorghe Sararu, pe motiv ca nu i-a lasat sa pietruiasca un drum de tara cu forte proprii si cu utilaje aduse de Sava Sovejanu, un afacerist local care candideaza pe listele liberalilor. Oamenii au iscat o mica revolta in satul Podu Manastirii, strabatind in masini ulitele si scandind "Jos Sararu". "Actualul primar ne-a oprit cu utilajele pentru ca a zis ca noi stricam drumul si ca nu facem bine ce facem. De asta ne-am adunat aici toti. Ne-a oprit utilajele si ne-a jignit, ne-a injurat. Drumul este facut din banii satului, ai populatiei, iar utilajele le-am inchiriat pe banii nostrii. Nu-s banii primariei! Si apa am forat tot noi si am adus utilaje. Acuma, dupa ce a venit de la inchisoare, ne-a intrerupt curentul pe ulite, ne-a interzis balastarea drumului. De aceea am chemat presa sa vada daca e bine sau rau ceea ce facem noi", ne-a declarat Alexandru Jitoiu, unul dintre fiii satului revenit in urma cu trei ani de la Brasov si care sustine schimbarea pe 1 iunie. Utilajele pentru pietruire au fost aduse de un fost coleg de partid al primarului, Sava Sovejanu, in prezent migrat la liberali. "Daca am vazut ca a trecut atitia ani si Sararu n-a facut nimic, ne-am apucat noi sa facem cite ceva pentru ca asa nu se mai putea. Drumuri proaste, apa nu, lumina nu! Un om cu 30-40 de dosare penale la ora actuala si sa fie candidat la primarie si primar in continuare este inadmisibil. Ne-a terminat in 18 ani de zile", ne-a spus si Florin Capatina, un alt nemultumit.


Sora lui Sararu vrea sa sara la gitul lui Oprisan


Cea mai inversunata persoana a fost insa una dintre surorile primarului, Margareta Mocanu. "De cind este primar n-a facut nimic pentru noi, a cheltuit banii si si-a facut avere. Dispensarul e darimat, e o hula. N-aveam nici macar o statie de autobuz. Ca sa astepti autobuzul trebuia sa stai cu sacul in cap, ca pe timpuri. N-a facut nimic, nimic! A strins in jurul lui o mina de golani. Este inconjurat de clanul lui, a taiat paduri intregi. De ce l-a bagat iar primar ?! Vreau sa-l stiu si eu pe Oprisan, seful lui. Daca vine la mine sa vezi ce cap ii sparg cu bolovani. Sa aiba curaj sa vina in Mera ca-i sparg capul golanuluiI! Sa ne lase pe noi sa ne alegem un primar bun, care sa ne faca soselele!" a spus Margareta Mocanu in uralele grupului. "I-am dat prima data votul, dar de atuncea jur in fata bisericii la care ma impartasesc ca nu l-am mai votat. Nu-i om!", a mai spus sora cea mare a primarului.

De partea cealalta, alaturi de citiva sustinatori, printre care si Constantin Nastase, coleg de dosare penale, primarul Gheorghe Sararu sustine ca nu a i-a impiedicat pe oameni sa pietruiasca drumul si nici nu i-a jignit. "Nu este adevarat ca m-am opus. Ba chiar i-am incurajat. Eu stau in Podul Minastirii si doar le-am dat citeva indicatii pe unde sa mai intinda piatra. Nicidecum nu i-am oprit. Sa vina sa pietruiasca cine vrea ca eu nu ma supar, dar sa nu faca scandal si sa dea cu huo la oameni", ne-a spus primarul Gheorghe Sararu, adaugind ca asa zisa revolta este una electorala, pusa la cale de contracandidatul sau de la liberali, Ion Sticlaru. Suparat pe razmerita produsa, Sararu i-a luat la rost pe politisti. "Politistii stateau si se uitau. Trebuia sa le dea amenzi la toti. Erau betI! Trebuia sa le puna fiola", a sustinut Sararu. Cei trei politisti spun ca nu au facut decit sa asigure ordinea, totul fiind o actiune spontana. Acestia au chemat ajutoare de la Odobesti pentru ca "revolutia" sa nu degenereze in cursul serii. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.