Politică

Baronul Oprisan: Imparteam aceleasi ghete cu fratele meu

Mihai Boicu
17 mai 2008 1700 vizualizări
Lansarea candidatilor PSD pentru alegerile locale, a adunat ieri la Focsani in jur de 1.500 de alegatori traditionali ai PSD u evenimentul a avut loc la Sala Polivalenta, unde baronul le-a povestit admiratorilor sai cum a devenit un buldozer politic facind schimb de bocanci cu fratele sau in copilaria marcata de saracie u din partea conducerii, la lansarea pesedistilor a venit doar deputatul de Vrancea, Miron Tudor Mitrea u Marian Oprisan a venit la lansare cu mama si fiica lui, pe care le-a prezentat ca fiind cele mai importante femei din viata lui

Pesedistii vrinceni au vrut sa impresioneze ieri, la lansarea candidatilor pentru locale. Mai bine de 1.500 de oameni au umplut Sala Polivalenta, unde aerul incins abia se mai putea respira. Curios a fost faptul ca lansarea PSD a fost tinuta la secret, de manifestare aflindu-se abia ieri. "Fratele" Miron Mitrea a spus ca "Vrancea este bastionul stingii" si l-a numit pe Marian Oprisan "cea mai importanta creatie politica" a sa. "Afara cu PNL si PD!", i-a atacat baronul pe adversari. Oprisan, care a vrut sa pozeze ca o vedeta de telenovela, a stat alaturi, pentru prima data in public, de mama si fiica sa. Pe ecranele din Sala Polivalenta a rulat si un film care avea scopul sa-l umanizeze, in care Marian Oprisan a povestit, printre altele, cum impartea aceeasi pereche de ghete ponosite cu fratele sau pe cind erau elevi si chiulangii, spun unii, la scoala generala. "Unii spun despre mine ca sint dur, altii spun ca sint un buldozer. Da, sint un buldozer care nu poate fi oprit de PNL si PD-L", a decretat baronul.


Pesedistii au fiert in suc propriu la Sala Polivalenta si s-au inecat in valurile de transpiratie care pluteau peste multimea venita sa-i aplaude pe candidatii social "" democrati. PSD Vrancea a avut cea mai ciudata lansare de candidati, intrucit a fost tinuta la secret pina ieri si nu a fost anuntata nici macar in oficiosul baronului. Cu toate acestea, la lansare au participat in jur de 1.500 de membri de partid, multi dintre ei adusi de la tara, fieful traditional al partidului. In sala au fost montate sase ecrane, cite trei pe o latura, pentru ca si cei de pe rindurile din spate sa-i vada pe Marian Oprisan si Miron Mitrea, seful campaniei electorale a PSD pentru alegerile locale. Seful PSD Vrancea a fost flancat de mama sa, Lucia Gherarde, singura pensionara din judet care a "reusit" sa-si ridice o vila cit o fortareata, si de fiica sa, Madalina, o adolescenta simpatica foc. Acesta a fost primul eveniment in care baronul a aparut in public "alaturi de cele mai importante doua femei din viata mea", dupa cum a tinut sa mentioneze. Cercetat penal pentru fapte de coruptie, Miron Mitrea, revenit pe cai mari in PSD dupa ce a fost numit sef peste campania de la alegerile locale, a fost singurul lider al partidului care a venit in Vrancea. Deputatul s-a lansat intr-o avalansa de laude la adresa pesedistilor vrinceni, vazuti ca un fel de bastion al rezistentei stingei romanesti in fata atacurilor PNL si PD. "Este de datoria noastra sa luam Bucurestiul si sa pastram bastionul stingii, care este Vrancea", a spus Mitrea. Deputatul i-a atacat pe liberali pe tema cresterii pensiilor, sustinind ca acesta este rezultatul PSD, pentru ca "PNL nu ar fi facut niciodata asa ceva". "Nu am crezut ca poate sa existe un Guvern cu un numar asa mare de ministri incapabili", a afirmat Mitrea. Fostul ministru al Transporturilor a avut ceva de impartit si cu Gheorghe Flutur, fostul ministru al Agriculturii, pe care l-a acuzat "ca a inventat o gripa aviara pentru ca sa taie gainile oamenilor" si sa-si imbogateasca apropiatii. Cit despre modul discretionar in care s-au alocat bani pentru Vrancea in perioada 2000-2004, Mitrea a avut o explicatie foarte simpla: "Ce gospodar este acela care nu-si face nimic acasa?".


Fratii Oprisan cica purtau aceeasi pereche de ghete


Miron Mitrea l-a ridicat in slavi pe Marian Oprisan, pe care l-a numit "cel mai bun administrator de judet" si "cea mai puternica investitie a mea in politica". Baronul "tamiiat" a stat linga Miron Mitrea pe aproape tot parcursul discursului, gindindu-se probabil ca laudele fostului ministru al Transporturilor merita o durere zdravana de picioare. La rindul sau, Oprisan si-a pregatit minutios momentul intrarii sale in scena, printr-un moment introductiv cu accente de telenovela. Acesta a inceput cu inchiderea luminii in Sala Polivalenta, un moment cu adevarat emotionant pentru pesedisti, pentru ca si-au verificat integritatea continutului buzunarelor. A urmat apoi un scurt film cu inceputurile baronului pe aceasta lume, in care pesedistii din sala au aflat "circulatia" ghetelor in familia Oprisan. "Imi amintesc cum imparteam aceeasi pereche de ghete cu fratele meu, Adrian. Cind veneam de la scoala, ma astepta la usa cu ghiozdanul, se incalta repede si pleca la scoala", si-a descris Oprisan copilaria plina de neajunsuri. Acesta a trecut apoi prin perioada in care era manechin, poreclit "Alin", si a ajuns in prezent, cind este unul dintre cei mai bogati politicieni din judet, expunindu-si citeva dintre planurile sale si ale PSD de a ramine la conducerea judetului pentru a controla resursele bugetare. "Imediat ce vom cistiga alegerile, vom dubla pensiile si vom introduce pachetul de 13 pensii, din care jumatate se va acorda la Pasti si jumatate la Craciun", a promis seful PSD Vrancea. Oprisan nu i-a uitat nici pe adversarii sai politici si a acuzat PNL si PD "ca au transformat Romania intr-un stat politienesc". "Destul cu PNL si PD! Ne-am saturat de cele doua partide, care se opun proiectelor primarilor nostri", a mai spus Oprisan, care i-a rugat pe cei prezenti sa puna "mina dreapta pe stampila de vot si sa voteze cu stinga".


Social "" democratia cu cheltuiala se tine


Lansarea candidatilor PSD ar fi durat, poate, mai mult, insa temperatura ridicata din Sala Polivalenta a scurtat-o. Oprisan a incercat sa intoarca dezavantajul in favoarea sa si a promis ca dupa ce va cistiga alegerile va dota sala sporturilor cu aparate de aer conditionat. Atmosfera a fost inviorata de Mihai Margineanu, care a cintat la inceputul adunarii si de trupa Rustic, care a evoluat in tinute sexy pe la mijlocul evenimentului. Intre cele doua momente a avut loc prezentarea candidatilor PSD pentru functiile de primari in cele 73 de localitati ale judetului. Cei mai zgomotosi sustinatori i-a avut primarul Daniel Nicolas de la Odobesti, despre care cei din sala spuneau ca i-ar putea lua locul baronului la conducerea PSD in citiva ani. Dupa discursul tinut de Marian Oprisan, evenimentul a luat sfirsit si oamenii, in marea lor majoritate, s-au indreptat spre microbuzele tapetate cu afisele baronului. O figura noua a fost cea a viceprimarului migrator din Odobesti, Florin Vetrescu, care a trecut inapoi la partidul din care a plecat in 2003 si va candida pentru un loc in Consiliul Orasenesc. Sursele noastre spun ca Nicolas i-a promis deja fotoliul de viceprimar fostului membru PNL si PD. Inainte de a pleca de la Sala Polivalenta, Marian Oprisan a fost retinut citeva minute de pesedisti, carora le-a dat autografe chiar pe steguletele pe care le primisera la lansare. In tot acest timp, Miron Mitrea savura in masina o tigara. Primarul Decebal Bacinschi a fost abatut pe tot parcursul evenimentului, desi este candidatul pentru resedinta de judet, "vedeta" fiind Marian Oprisan. La celelalte partide, candidatii pentru Focsani au avut un rol important in derularea lansarii si au fost invitati sa le vorbeasca membrilor de partid, spre deosebire de ceea ce s-a intimplat ieri la PSD. (Mihai BOICU)



AVERTISMENT


Ziarul de Vrancea atrage atentia celor care folosesc spatiul rezervat comentariilor sa respecte regulamentul de utilizare a site-ului si sa nu foloseasca un limbaj indecent.

Injuriile de orice fel nu sint permise pe acest site!

Ne dorim sa facem din www.ziaruldevrancea.ro un spatiu al discutiilor civilizate, constructive si asumate si sa stabilim cu forumistii o legatura bazata pe decenta si respect reciproc.

In cazul in care nu respectati acest avertisment, ne rezervam dreptul de a sterge comentariile si de a suspenda (ne)limitat dreptul de a posta mesaje celor care recidiveaza, fara nici un fel de explicatii.

In orice problema care nu este acoperita de regulament, administratorii au ultimul cuvant.

Redactia


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 22

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 3 ore, 50 minute, 38 secunde
ca de fiecare data...ceeasi maniera prin care prosteste lumea...TRAIASCA PAINEA SI CIRCUL,TRAIASCA PARTIDUL,TRAIASCA CONDUCATORUL SUPREM AL HOTILOR DE BUZUNARE,TRAIASCA TARA IN CARE TRAIM P.S.:AVEM citeste integral
, acum 739393 zile, 3 ore, 50 minute, 38 secunde
Sa bagi una mie jumate de oameni, unii dintre adusi direct de pe camp de pe la Tulnici si Nereju, pe caldura aia in Sala Polivalenta nu e chiar o demonstratie de dibacie organizatorica. Daca mai citeste integral
, acum 739393 zile, 3 ore, 50 minute, 38 secunde
Stultorum infinitus est numerus !
, acum 739393 zile, 3 ore, 50 minute, 38 secunde
acelasi elefant sustinut permanent de alt hot mitrea care-si ia dreptul din plin de la oprisan,aceleasi promisiuni de care si-a batut joc si nelipsitele spectacole prin care vrea sa prosteasca citeste integral
, acum 739393 zile, 3 ore, 50 minute, 38 secunde
De acord cu tine Corina.Zeci de milioane de euro spalate de acesti doi circari mitrea si oprisan.Cat despre sustinatori,cati dintre salariatii de la primarii puteau lipsi?
, acum 739393 zile, 3 ore, 50 minute, 38 secunde
SA-MI BAG PULA IN TOATE GUVERNELE DE PANA ACUM.SUNT TOTI O APA SI UN PAMANT.SUNT NISTE HOTI SI NISTE MUISTI ORDINARI.....
, acum 739393 zile, 3 ore, 50 minute, 38 secunde
SA-MI BAG PENISUL IN TOATE GUVERNELE DE PANA ACUM.SUNT TOTI O APA SI UN PAMANT.SUNT NISTE HOTI SI NISTE MUISTI LABAGII ORDINARI.....
, acum 739393 zile, 3 ore, 50 minute, 38 secunde
Este foarte tare articolul, mai bun chiar decat cel din Monitorul. Daca ati vrut sa-i faceti reclama lui Oprisan sa stiti ca ati reusit. Ati transmis si mesajele pe care dorea sa le afle electoratul. citeste integral
, acum 739393 zile, 3 ore, 50 minute, 38 secunde
TOTI O APA SI UN PAMINT ASA CA NU VA MAI AGITATI SA DENIGRATI PE UNUL SI PE ALTUL ! E INTRADEVAR GRATIS SA O FACEM INSA CARE-I EFECTUL ? CIT NOI O SA FIM BALCANICI CU SINGE ROMAN SI CU citeste integral
, acum 739393 zile, 3 ore, 50 minute, 38 secunde
Nenea DoBitocul pupincurist, te-ai lovit la cap? Ce-ai patit, nenicule, nu mai este cejistul cel mai frumos si cel mai bun? S-au ti-ai dat seama ca-i cam pe butuci si incerci sa scapi. Stii cum se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.