Politică

Negrilestiul a ramas fara viceprimar

Mihai Boicu
16 mai 2008 1091 vizualizări
Vasile Lungu, fostul viceprimar PSD din Negrilesti, a fost dat jos din functie pe 21 aprilie, deoarece partidul i-a retras sprijinul.

PSD i-a retras sprijinul politic, insa Vasile Lungu a contestat in instanta decizia consilierilor

Comuna a ramas fara viceprimar pina dupa alegeri. Vasile Lungu spune ca a fost demis in timp ce era in concediu medical, ceea ce este ilegal. "PSD mi-a retras sprijinul in 18 ianuarie, iar vacantarea postului s-a facut pe 21 aprilie. Eu am fost in concediu pe pe 14 aprilie pina pe 25 aprilie", ne-a declarat el. Acesta a contestat in instanta hotarirea consilierilor, primul termen al procesului fiind pe 20 mai. Intre timp, fostul social "" democrat a trecut la PD-L si a fost desemnat candidat la functia de primar. De altfel, Vasile Lungu sustine ca nu s-a inteles bine cu primarul, deoarece nu i-a putut suporta "magariile". Ion Vasuianu, primarul si seful organizatiei locale a PSD, ne-a declarat ca decizia de retragere a sprijinului politic a fost luata din cauza zvonurilor care au circulat prin comuna ca ar fi furat niste bani. Potrivit primarului, pe 21 decembrie 2007, Vasile Lungu a fost chemat sa transeze doi porci la un prieten al sau. La final, sateanul a acuzat faptul ca i-a disparut o suma de bani, in conditiile in care la transat participasera viceprimarul si un alt vecin. Pina la urma, Vasile Lungu a sustinut ca prietenul sau i-ar fi pus din greseala banii intr-o sacosa a sa si i-a dat banii inapoi, convenind sa treaca cu vederea incidentul. "Au inceput sa se acuze, unul ca a furat banii, altul ca i-a pus in traista. Eu i-am spus vicelui, dupa Anul Nou, ca daca nu-l da in judecata pe dl Paun Georgica pentru calomnie atunci s-ar putea sa aiba o problema. El i-a spus ca "m-a invatat primarul sa te dau in judecata". Pe 6 ianuarie, de Boboteaza, m-a sunat Paun Georgica sa ma intrebe daca asa am facut, iar eu am spus ca asa l-am invatat, pentru ca este viceprimar si ne face de ris", a declarat Ion Vasuianu. Primarul spune ca a cerut conducerii PSD sa ia masuri, dupa ce o intilnire intre parti a esuat. Vasuianu sustine ca i-a cerut in mai multe rinduri lui Vasile Lungu sa-l dea in judecata pe cel care il acuza, pentru a-si apara onoarea sa, dar si pe a partidului. Cum vicele nu a recurs la proces, pe 28 ianuarie, PSD Negrilesti a luat decizia excluderii, iar acum, ca a trecut la un alt partid, a fost matrasit. Pe de alta parte, Lungu a facut plingere la Politie impotriva celui care il acuza de furt, insa anchetatorii au ajuns la concluzia ca faptele nu exista, dupa cum spune primarul. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.