Politică

Consilierii de la Mera nu vor proiecte cu iz electoral

Doina Ganea
16 mai 2008 1150 vizualizări
Consilierii locali PNL si PD-L de la Mera sint de acord cu sprijinirea bisericilor din comuna, dar nu prin proiecte care miros a campanie electorala.

Alesii locali au cerut aminarea proiectelor pina dupa alegeri

Alesii sustin ca au cerut aminarea a doua proiecte, propuse de primarul Gheorghe Sararu, pentru ca acesta a lasat sa se inteleaga ca cei 60.000 de lei alocati de Guvern unui numar de patru biserici din comuna provin de fapt de la Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean. Viceprimarul Ion Sticlaru (PNL), contracandidatul primarului aflat in exercitiu, ne-a declarat ca alesii locali sint de acord cu alocarea celor 60.000 de lei pentru biserici, dar nu in aceasta perioada in care s-ar putea interpreta ca fiind o masura electorala. "Normal ca alesii erau de acord. Cum sa nu fie de acord, mai ales ca banii au venit prin Ordonanta de Urgenta de la Guvernul Romaniei, nu de la Consiliul Judetean Vrancea, asa cum a afirmat primarul Sararu. Consilierii au propus doar aminarea proiectului pina dupa alegeri numai ca sa nu se interpreteze", ne-a spus viceprimarul Ion Sticlaru. Alesii PD-L si PNL care s-au opus manevrei electorale a primarului Sararu, si anume: Toader Minea, Silviu Serban, Aurel Trifan, Ion Graur, Ion Chirila si Marian Hotnog au sustinut la rindul lor ca s-a incercat chiar alocarea unor fonduri mai mari uneia dintre parohii in detrimentul alteia. "Eu am vazut Monitorul Oficial si stiu ca banii vin de la Guvern, cite 15.000 de lei pentru fiecare parohie. Prin aceasta hotarire se incerca, oarecum, alocarea sumei de 30.000 de lei numai unei singure biserici, luindu-se din finantarea alteia. Era clar o manevra electorala de-a primarului si noi am cerut aminarea proiectelor pina dupa alegerile locale. Noi am vazut cine a facut ceva si cine nu in comuna. Vicele, in citeva luni, cit a tinut locul de interimar, a facut podul de la Vulcaneasa, iluminatul public, statiile de autobuz, alimentare cu apa. Sararu ce ne-a facut? Si-a facut rost de 50-60 de dosare penale. Asta a facut!", ne-a declarat Toader Minea, aprobat electoral si de ceilalti cinci consilieri ai fostei Aliante D.A.. Primarul de la Mera, Gheorghe Sararu, nu a putut fi insa contactat, ieri, pentru a comenta aceste acuzatii. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.